Job description

Over deze vacature

Het doel van een data engineer is om de technische infrastructuur (systemen) en processen te ontwerpen, te implementeren en te onderhouden die nodig zijn om data op een betrouwbare, schaalbare en efficiënte manier te verzamelen, opslaan, verwerken, ontsluiten en analyseren. Levert een bijdrage aan de beschikbaarheid van juiste en tijdige informatie voorziening binnen de organisatie of unit.

Wat ga je doen?

Wat zijn de emerging technologies en andere trends waar TNO in de toekomst op moet inspelen? En welke skills vragen deze nieuwe ontwikkelingen van onze onderzoekers? Hoe kan TNO haar onderzoeksfaciliteiten maximaal benutten? Welke veranderingen zien wij in onze manier van werken tijdens en na Corona en wat betekent dit voor onze bedrijfsvoering? Dit zijn vragen vanuit de onderzoeks units en services organisatie waar het Business Intelligence Competence Center (BICC) zich op richt.

Met data gedreven modellen en analyses biedt het team inzichten in de vraagstukken die bijdragen aan de optimalisatie van onze bedrijfsprocessen en dienstverlening richting klanten, het behalen van business doelstellingen of verlaging van de kosten. Als data engineer ben jij verantwoordelijk voor het voorbereiden, technisch opzetten, ontsluiten en beheren van het datalandschap, databronnen, systemen en rapportage interfaces. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van bijbehorende processen, procedures en systemen, die bijdragen aan de beschikbaarheid van juiste en tijdige informatie binnen het desbetreffende domein of de organisatie. Ter afronding leg je de achtergrondinformatie vast en zorg je voor het in beheer nemen van de ontwikkelde analyses en rapportages. Zo kunnen deze analyses en rapportages op een later moment verder gebruikt en doorontwikkeld worden. Naast de specifieke vragen, onderzoek je ook trends en ontwikkelingen in de markt op het gebied van nieuwe data engineering technieken. Je zoekt nationale en internationale netwerken op om up-to-date te blijven. Deze ontwikkelingen deel en bespreek je met jouw collega’s.

Wat wij van jou verwachten

Er zit iets in jou, wat anderen aansteekt. Je bent in staat om mensen te enthousiasmeren en mee te krijgen met jouw ideeën. Je neemt eigenaarschap, zoekt de samenwerking met collega’s en zorgt voor wederzijds inspireren. Je weet dat tussen droom en daad wetten en praktische bezwaren staan. Maar als jij eenmaal iets in je hoofd hebt, ga jij door alle barrières heen. Want jij bent nieuwsgierig, kunt orde scheppen en bent sterk in het leggen van verbanden. Je gaat voor resultaten, durft kritische vragen te stellen en betrekt tegelijkertijd de wensen en ideeën van de mensen om jou heen. Sluit er een deur? Dan open jij een nieuwe. Je denkt in mogelijkheden, maar weet ook wanneer een oplossing goed genoeg is en bent gericht op de deadline. En je weet dat de informatie en uitkomsten soms gevoelig liggen, dus daar ga jij vertrouwelijk mee om. Je kunt je goed uitdrukken, weet jouw boodschap over te brengen richting de verschillende doelgroepen en vindt het leuk om in een complexe dataomgeving te werken waarin nog niet alles vastligt. Wat je nog meer in huis hebt?

 • Minimaal een hbo werk- en denkniveau in de richting van (technische of bedrijfs)informatica, informatiekunde, software-engineering of ICT.
 • 7 tot 10 jaar relevante ervaring als Data Engineer met aantoonbare ervaring met Microsoft Azure Data Lake Storage, Azure Data Factory, Azure Databricks en de Azure Synapse Analytics Suite.
 • Aantoonbare kennis en ervaring met ETL-programmeren, datawarehousing en T-SQL, GIT, Power BI (DAX) en SSAS, SSRS- ervaring met Python basic is een pré.
 • Ervaring met het testen van software, releasemanagement en het opleveren volgens acceptatiecriteria.
 • Ervaring met de Agile – scrum methodologie.
 • Goede communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels.Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime) maandsalaris tussen € 3.124,- en € 5.522,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een werkgever die divers talent waardeert en stimuleert, met initiatieven als het Female Leadership Programma, onze Rainbow Community en round tables over inclusiethema’s.
 • Een uitgebreide en flexibele mobiliteitsregeling , inclusief volledige vergoeding van openbaar vervoer voor woon-werk en zakelijke reizen.
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers . Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Flexibele werktijden, de mogelijkheid om parttime (32 of 36 uur) te werken en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Een goede pensioenregeling.Lees hier uit welke arbeidsvoorwaarden je verder kunt kiezen.

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. Lees meer over TNO als werkgever .

Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. Meer weten? Lees welke stappen wij zetten op het gebied van diversiteit en inclusie .

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 11 februari 2024. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek. Meer informatie daarover lees je hier .

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
TUI
February 28, 2024

Fleet Data Engineer

Apotek Hjärtat
February 28, 2024
Capgemini Engineering
February 28, 2024

Experienced Data Engineer & Team Lead