Sveriges riksbank

Data engineer till Riksbankens avdelning för IT oc...

Job description

Sveriges riksbank söker nu en data engineer med fokus på Pythonutveckling, plattformsutveckling och DevOps. Vi söker dig som vill vara med och driva den tekniska utvecklingen av analysområdet tillsammans med en grupp kompetenta och engagerade kollegor i en agil miljö.

VI ERBJUDER DIG

Analys är en kärnverksamhet hos oss och ett prioriterat område där flera spännande projekt pågår och kommer att starta framöver, bland annat bygger vi upp en ny, modern analysplattform. Som data engineer kommer du att spela en viktig roll i de avancerade analyser som bidrar till att Riksbanken kan fatta rätt beslut i viktiga frågor.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Som data engineer på avdelningen för IT och digitalisering kommer du att arbeta i nära samarbete med verksamhetens analytiker och Data Scientists. Du kommer att arbeta med modern teknik och ha en viktig roll i utformandet av nya lösningar och dataflöden inom analysområdet.

I ditt dagliga arbete kommer du vara en viktig del av ett agilt team med kompetenta och engagerade kollegor som ansvarar för kontinuerlig utveckling av en modern data- och analysplattform.

Riksbanken har en kultur där kompetensspridning och återkoppling är en naturlig del av arbetet och du kommer tillsammans med dina kollegor att bidra i det viktiga uppdraget att upprätthålla finansiell stabilitet för Sverige.

Exempel På Arbetsuppgifter

 • Medverka i att driva utvecklingen inom databehandling och analys och samarbeta med Riksbankens data scientists, data engineers, analytiker, ekonomer och forskare
 • Tillsammans med teamet skapa förutsättningar och säkerställa att det finns en data- och analysplattform med moderna verktyg för att kunna arbeta på ett säkert och effektivt sätt med avancerade analyser
 • Designa och utveckla automatiserade och kodbaserade lösningar för data pipelines i Python
 • Omvärldsbevakning av teknikutvecklingen samt rådgivning och vägledning mot nästa steg i utvecklingen
 • Hands-on arbete nära infrastrukturen i analysmiljön

DITT TEAM

Riksbankens IT-verksamhet leds av en IT-chef och består av fyra enheter som leds av varsin enhetschef. Du ingår i en grupp om 17 medarbetare med olika kompetenser och rapporterar till chefen för metod- och utvecklingsenheten.

MER OM DIG

För att passa in i rollen som data engineer hos oss har du relevant universitets- eller högskoleutbildning inom t.ex. datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande erfarenhet från arbete. Du har minst tre års erfarenhet av Python-utveckling samt flera års erfarenhet av agila arbetssätt, CI/CD, DevOps och kvalitetssäkrat utvecklingsarbete. Du har även erfarenhet av utveckling i Linux-miljöer. Samarbete och kommunikation kommer att vara en viktig del av rollen och det är därför viktigt att du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Det Är Meriterande Om Du Har Erfarenhet Av

 • En eller flera molnplattformar (t.ex. Azure, AWS)
 • Infrastruktur som kod (t.ex. Terraform)
 • Moderna verktyg för CI/CD
 • Utveckling och design med open source-baserade applikationer
 • R, SQL
 • Docker/Podman och Kubernetes
 • Data lake baserade lagringslösningar
 • Utveckling av datamodeller och dataintegration
 • Orkestrering av data pipelines

Som person är du strukturerad, initiativtagande och strävar efter att leverera värde med kvalitet. Du är nyfiken och trivs med att hålla dig uppdaterad på vad som händer och följer den tekniska utvecklingen inom dataområdet. Problemlösning är en av dina styrkor och du trivs med att arbeta agilt i tvärfunktionellt team som har ett helhetsansvar för data engineering, DevOps och utveckling.

MER OM TJÄNSTEN

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningstyp: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas

Placering: Huvudkontoret Brunkebergstorg Stockholm

Arbetstid: Förtroendearbetstid

Möjlighet att jobba distans: 1 eller 2 dagar i veckan

Förmåner: Generösa semestervillkor, löneväxling till pension, subventionerad lunch, friskvårdsbidrag, subventionerad massage och tillgång till gym och ledarledda träningspass.

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande registerkontroll, säkerhetsprövningssamtal och särskild personutredning görs då för slutkandidaten. För vissa tjänster ställs krav på svenskt medborgarskap.

ATT JOBBA PÅ RIKSBANKEN

Riksbanken är en myndighet under riksdagen som ser till att pengarna behåller sitt värde över tid och att betalningar kan ske säkert och effektivt. Vi ger också ut Sveriges sedlar och mynt. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för en stark och säker ekonomi. Här får du utmaning och utveckling varje dag i en händelserik miljö. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling. Läs mer om hur det är att arbeta på Riksbanken här .

ANSÖK

Vi vill ha din ansökan med CV och svar på urvalsfrågor senast den 27 maj. Logiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi genomför också bakgrundskontroller på slutkandidaterna, vilket innebär att vi kontrollerar examensbevis eller annat dokument som styrker din utbildning. Eftersom vi är måna om en snabb och effektiv process kan urval ske löpande.

Du kan läsa mer om hur det fungerar när du söker jobb på Riksbanken här . Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs

Data Engineer

Data Engineer

Jooble
May 24, 2024

Data Engineer