ICI PARIS XL

Data Analyst ICI PARIS XL

Job description

Dit ga je doen

Als Data Analyst bij ICI PARIS XL speel je een essentiële rol in onze datagedreven organisatie. Je analyseert complexe vraagstukken en formuleert inzichten die cruciaal zijn voor strategische en commerciële beslissingen. Je taken omvatten het uitvoeren van analyses, het creëren van rapporten of dashboards, en het presenteren van je bevindingen aan diverse afdelingen en stakeholders. Actief deel je klantinzichten met de business, wat direct bijdraagt aan de optimalisatie van KPI’s, zoals sales, gemiddelde besteding en frequentie van klanten, member sales participation, groei en activatie van de memberbase en de ROI van CRM/Marketing-campagnes.

Daarnaast blijf je continu aangehaakt bij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van data-analyse en werk je samen met onze internationale collega’s aan innovatieve projecten op het gebied van analyse en rapportering. Deze projecten zijn gericht op het verder versterken van onze marktpositie door het leveren van scherpere en meer geïnformeerde inzichten die onze strategische besluitvorming ondersteunen.

Wat ga je doen in de functie van Data Analyst?

 • Rapporteren: Je beheert en ontwikkelt zowel standaardrapporten en dashboards als nieuwe rapportages, en brengt verbeteringen aan in bestaande rapporten.
 • Analyseren: Je voert ad hoc analyses uit op verzoek van verschillende afdelingen en doet proactieve voorstellen om complexere of strategische vraagstukken te analyseren.
 • Aanbevelingen maken: Resultaten van rapportages en analyses worden besproken en samen met conclusies en aanbevelingen gepresenteerd aan de verschillende stakeholders.
 • Opvolgen: Je evalueert de impact van genomen beslissingen, stuurt bij waar nodig en houdt nauw contact met stakeholders om gezamenlijke doelen te bereiken.
 • Samenwerken: Je werkt nauw samen met andere Data Analysten binnen het CRM Benelux team en onderhoudt goede relaties met andere belangrijke stakeholders binnen ICI PARIS XL en de AS Watson Group.
 • Controleren: Je werkt samen met de IT-afdeling om de kwaliteit van de dataprocessen te bewaken, signaleert problemen en zorgt ervoor dat deze worden opgelost.

Dit krijg je ervoor terug

 • Best belangrijk: een goed salaris! Afhankelijk van jouw ervaring start je tussen de € 3.900,- en € 5.600,-  bruto per maand bij een 40-urige werkweek. Plus personeelskorting bij Kruidvat, Trekpleister en ICI PARIS XL!
 • 24 vakantiedagen en een aantrekkelijke ATV-regeling met 19,5 dagen op fulltime basis. Liever meer vrije tijd of extra geld? Koop of verkoop vakantiedagen of laat je ATV (deels) uitbetalen.
 • Een baan bij een succesvolle internationale organisatie met mooie merken. We zijn altijd in beweging, saai is het bij ons nooit!
 • Werkplezier en een snelle omgeving waarin je veel kunt leren. Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en de ruimte om jezelf te ontplooien.
 • Goede thuiswerkmogelijkheden. Hybride werken is bij ons heel gewoon en gaat altijd in goed overleg.  
 • Enthousiaste collega’s die informeel en open met elkaar werken aan het beste resultaat. Naast samen hard werken, ook veel samen lachen.

Dit ben jij

 • Je hebt een Masterdiploma met kennis van (voorspellende) statistiek en 1 à 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Je hebt kennis van BI-tools zoals Tableau en PowerBI, en beheerst SQL, Python, of vergelijkbare technologieën.
 • Je bent sterk in het analyseren van data en het vinden van betekenisvolle inzichten.
 • Je bent vaardig in het presenteren van complexe informatie in begrijpelijke taal voor een breed publiek.
 • Je werkt precies en hebt een scherp oog voor commerciële kansen.
 • Je past je gemakkelijk aan veranderende omstandigheden aan en bent in staat om meerdere projecten tegelijk te beheren.

Als je op de Solliciteer-button klikt, kom je op het online sollicitatieformulier van AS Watson Benelux, het wereldbedrijf waar ICI PARIS XL deel van uitmaakt. Solliciteer direct en join us!

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs

Financial Data Analyst (Company Fundamentals)

Zutari
May 19, 2024

Finance Reporting and Data Analyst

Arcadis
May 19, 2024

Divisional Data Analyst - APM