BMC

Data Scientist in publieke sector

Job description

Als data scientist bij BMC is het jouw werk om onze opdrachtgevers in de publieke sector mee te nemen in de (on)mogelijkheden van data. Jij weet als geen ander op welke wijze maatschappelijke waarde gecreëerd kan worden uit alle data die gemeenten bezitten.

Binnen de publieke sector (gemeenten, overheden en ministeries) is het gebruik van data steeds meer de orde van de dag. De opdrachtgevers (o.a. gemeenten, waterschappen) bezitten meer en meer data, maar weten niet altijd op welke wijze deze effectief ingezet kan worden om het bedrijfsproces te verbeteren. Samen met hen ga jij op zoek naar de informatiebehoefte: welke informatie zouden zij graag uit de data verkrijgen? Welke informatie hebben zij nodig om de inwoner, leerling en cliënt nog beter van dienst te kunnen zijn? Nadat jullie dit helder hebben geformuleerd, ga jij aan de slag. 

In de grote hoeveelheid ongestructureerde of gestructureerde data (big data) die de gemeente bezit ga jij op zoek naar de specifieke benodigde informatie. Doordat jij precies weet in welke context je de data moet zien, kun jij de juiste verbindingen leggen en experimenten uitvoeren. Dit doe jij door jouw ervaring met data-analyse, traditionele dataverwerking en statistiek. Op creatieve en inventieve wijze weet jij nieuwe inzichten uit de data te verkrijgen. Deze inzichten kun jij op een heldere wijze met de opdrachtgever delen en deze vertalen naar de dagelijkse praktijk. 

Jouw programmeervaardigheden en kennis van IT zorgen ervoor dat jij modellen kunt bouwen, waardoor jij voorspellingen kan doen voor de toekomst. Aan de hand van deze informatie bepaal je samen met de opdrachtgever welke aanpassingen er gedaan (kunnen) worden om de bedrijfsvoering efficiënter te laten verlopen. Eventueel begeleid jij de implementatie van deze gevonden aanpassingen. Op deze wijze lever je een maatschappelijke bijdrage voor de inwoner, leerling en cliënt! 

Functie-eisen

Jij hebt een afgeronde hbo/wo opleiding, in de richting van IT, bedrijfskundige informatica, Data Science of vergelijkbaar. De afgelopen jaren ben jij werkzaam geweest als Data Scientist bij o.a. gemeenten, waterschappen, ministeries of overheden. Natuurlijk heb jij kennis van artificial intelligence, predictive analysis of machine learning. Analytics tools zijn jou niet vreemd en je spreekt verschillende programmeertalen, naast Nederlands, vloeiend. 


N.B. Werkzaam als ZZP'er en interesse in een opdracht via BMC? Reageer dan gerust en wij nemen contact met je op bij een passende opdracht!

Arbeidsvoorwaarden

Je komt vast in dienst bij BMC in de rol van Adviseur voor 32 tot 40 uur per week. Als Adviseur bij BMC heb je, in overleg met je opdrachtgevers, veel flexibiliteit om je werktijden naar eigen inzicht in te richten. Zo creëer je je eigen balans tussen werk en privé. Als werkgever bieden wij jou de volgende zekerheden: 

  • Een vast contract bij BMC voor 32-40 uur per week.
  • Een salaris gebaseerd op jouw kennis en ervaring (€2.900,- tot €6.100,- obv 40 uur).
  • Individueel Keuzebudget (Maandelijkse opbouw van 11,04% van maandsalaris. Hierin is 8% vakantiegeld opgenomen.)
  • 36 vakantiedagen waarvan een deel flexibel (IKB) op basis van 40 uur; 
  • Leaseauto met laadpas of vervoersbudget;
  • Choose-your-own-phone regeling;
  • Laptop;
  • Vaste onkostenvergoeding;
  • Pensioenregeling;

Daarnaast hebben wij regelmatig domein avonden, waarin we bij elkaar komen om kennis te delen en bij te praten tijdens een borrel. We bieden veel (online) trainingen aan via ons ontwikkelcentrum. Zo kun je, naast het ontwikkelprogramma, extra trainingen volgen. 

Ons hoofdkantoor is in Amersfoort, maar we werken landelijk (zowel thuis als bij de opdrachtgever)

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
FNB South Africa
April 14, 2024

Data Scientist

Listopro
April 14, 2024
Expedia Group
April 14, 2024