Academic Work

Junior Data Scientist till välkänt bolag med hållb...

Job description

Här finns unik möjlighet för dig som har ett självdriv och gillar att grotta ner sig i mer eller mindre diskreta problem. I rollen som Data Scientist får du verkligen utlopp för ditt tekniska intresse samtidigt som din analytiska förmåga dagligen sätts på prov. Låter det spännande? Sök tjänsten redan idag.


Plats :

Karlstad, Grums, Säffle, Örebro, Arboga, Gävle


Jobbkategori :

IT


Omfattning :

Heltid


Startdatum :

Enligt överenskommelse


Typ av uppdrag :

Konsultuppdrag

Om tjänsten

Som Data Scientist till vår kund kommer du att spela en avgörande roll i att stödja IT-teamet med utveckling, implementering och underhåll av analytiska modeller. En perfekt möjlighet för dig som vill växa i sin expertis inom dataanalys och databashantering och bidra till meningsfulla projekt som förbättrar företagsprestanda och hållbarhetsinsatser.


Tjänsten är ett konsultuppdrag via oss på Academic Work där avsikten från samtliga parter är att en överrekrytering kommer ske.Du erbjuds  • En unik miljö där du har möjlighet att växa inom IT!

  • Möjligheten att arbeta med nytänkande och kreativa lösningar som skapar stor affärsnytta för dina kunder.


Arbetsuppgifter


  • Genomförande av statistiska experiment och optimering av modeller för prestandauppgraderingar.

  • Visualisering av data och skapande av rapporter för att kommunicera resultat och insikter till intressenter.

  • Samarbeta med tvärfunktionella team för att förstå problem och bidra till datadrivna lösningar.


Vi söker dig som


  • Har en avslutad universitetsexamen, eller förväntas ta examen i år, inom teknisk fysik, matematik eller datavetenskap

  • Har kunskaper inom SQL

  • Behärskar problemfritt svenska och engelska i båda tal och skrift, då det är dessa språk du använder i ditt dagliga arbeteDet är meriterande om du har  • Erfarenhet från liknande roll inom exempelvis analytiskt arbete eller systemoptimering

  • Hanterat och arbetat med databaserFör att lyckas i rollen

behöver du vara självgående och strukturerad med förmågan att hantera komplexa problem, vare sig de är teoretiska eller praktiska. Du är nyfiken och intresserad av att utveckla nya och förbättrade lösningar. Du trivs med att arbeta i ett stort nätverk och har förmågan att dela med dig av din kunskap och resultat på ett sätt som är anpassat för mottagaren.Vår rekryteringsprocess


Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.


Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Har du frågor om tjänsten?

Emil Karlsson eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på kar01@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15103032

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.