EWII

Data Scientist til udvikling af ML- og AI-modeller...

Job description

Brænder du for at arbejde med datavidenskab, nye teknologier og vil du bidrage til at gøre en forskel for den grønne omstilling, samtidig med du har stor indflydelse på din egen hverdag? Så har vi det perfekte job til dig!

Ekspert i ML- og AI-modeller

Som Data Scientist vil du få ansvaret for at udvikle ML- og AI-modeller, som skal anvendes til at optimere vores handelsstrategier på energimarkederne. Du vil få muligheden for at drive din egen projektportefølje og have mandatet til at træffe vigtige beslutninger, der vil have indflydelse på vores trading-forretning.

Du vil få en unik mulighed for at kunne præge din egen arbejdsdag, udvikle datadrevene handelsmodeller til at understøtte den grønne omstilling gennem optimering af f.eks. batterier, varmepumper, solcelleparker og vindmølleparker.

Dine kerneopgaver vil være:


 • At anvende avanceret datavidenskab på rå markedsdata og fundamentale data. Dette inkluderer at identificere mønstre og relevante informationer, for at udvikle komplekse handelsmodeller.
 • I rollen med dataanalyse og prognosticering vil du bruge avancerede statistiske metoder på historiske energidata for at udvikle pålidelige prognosemodeller. Dette indebærer at forudsige fremtidige begivenheder, ved at drage nytte af tidligere data og identificerede mønstre.
 • Optimering af energiproduktion og -distribution: Du vil komme til at bruge data og analytiske metoder til at optimere energiproduktions- og distributionsprocessen.
 • Samarbejde med interessenter: Arbejde tæt sammen med afdelingens energi-trading teams, algo-tradere, risikomanageren, porteføljeforvaltere og andre interessenter, for at identificere forretningsmæssige udfordringer og udvikle datadrevne løsninger.


Det tilbyder vi - Tillid, frihed og fleksibilitet

Afdelingen er et ungt, men hurtigt voksende team, som består af i alt 20 medarbejdere fordelt på henholdsvis 13 fuldtidsmedarbejdere og 7 studentermedhjælpere.

Kulturen er præget af en sult efter performance, god trivsel og stort fokus på personlig og faglig udvikling. I afdelingen er der plads til alle, og vi går meget op i at udvise respekt og tillid overfor hinanden. Nøgleord for den gode trivsel i Trading er: tillid, frihed og høj fleksibilitet.

At arbejde som Data Scientist i EWIIs Trading-afdeling er en unik mulighed. Her har du ikke blot mulighed for at påvirke arbejdsgangene og metoderne, men også for at udvikle dig både personligt og fagligt. Vores afdeling er præget af stor fleksibilitet, høje ambitioner, ærlighed samt frihed under ansvar. For dem, der nyder at arbejde med data, dykke ned i detaljerne og løse komplekse modelleringsopgaver, er dette drømmejobbet. Søren Andersen, Data Scientist

Som medarbejder i EWII er det ikke kun dit arbejde, der er i centrum - du får også mange personalegoder, der er værd at arbejde for. Hvilke goder, du kan nyde godt af, kan du blive klogere på her.

Få et indblik i EWII Koncernen her: Hør hvordan hverdagen er hos os

Dataanalyse er din største interesse

Du har en lang videregående uddannelse inden for datalogi, matematik, økonomi, statistik eller et relateret område. Det vigtigste er, at hovedvægten af din uddannelse har handlet om dataanalyse og statistik.

Vi forestiller os, at du har erfaring med:


 • Maskinlæring og kunstig intelligens til at udvikle ML- og AI-modeller.
 • Datahåndtering i sprog som Python, R eller lignende.
 • Datavisualisering og præsentation af komplekse analyseresultater.
 • Domæneviden inden for f.eks. energitrading vil være en fordel, men ikke et krav.


Som person værdsætter vi, at:


 • Du har gode samarbejdsevner, og forstår dig på at kunne navigere i et miljø med mange forskellige interessenter.
 • Du er løsningsorienteret i din tilgang til opgaver, og er god til at omsætte komplekse problemstillinger til datadrevne løsninger.
 • Du kan formidle analyseresultater og anbefalinger til både tekniske og ikke-tekniske interessenter.
 • Du er kreativ og nysgerrig i din tilgang til data og analysemetoder.


Sæt et grønt fodspor sammen med os

I EWII er hverdagen vidt forskellig for vores ca. 700 medarbejdere. Men fælles for alle er, at fagligheden når helt ud i fingerspidserne – og den skal male fremtiden grøn.

Hos os fletter nysgerrighed fingre med fællesskab. For de store udfordringer løser vi kun sammen. Vi løfter hver en sten for at finde løsninger på de spørgsmål, der endnu ikke er svar på.

I EWIIs kommercielle afdelinger kridter vi kondiskoene hver dag – uanset om vi lægger arm med energimarkedet, digitaliserer forretningen eller flytter danskerne over på fiber. Sammen gør vi det, der er sort til grøn business – til gavn for miljø, kunder og bundlinje.

Skal jobbet være dit?

Vi glæder os til at modtage din ansøgning, som du sender ved at klikke på ansøgningsknappen. Hos os er diversitet og forskellighed en styrke, og derfor er alle ansøgninger velkomne uanset køn, alder, etnicitet, civilstand og lignende.

Har du spørgsmål til jobbet eller EWII som arbejdsplads, er du velkommen til at kontakte Afdelingschef, Jesper Damtoft på jdam@ewii.com.

Du kan læse mere om os som virksomhed og arbejdsplads på ewii.dk. Er du mere nysgerrig, kan du også følge med på LinkedIn, Facebook og Instagram.

Stillingen besættes hurtigst muligt, og du kan søge den, så længe den er online på ewii.dk.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
The Hub
February 26, 2024

Senior Data Scientist

Microsoft
February 26, 2024

Senior Data Scientist

Free-Work
February 26, 2024

Data Scientist - Géomatique