Politie Nederland

data engineer/backend developer

Job description

De politie maakt gebruik van een state of the art dataplatform voor het leveren actuele informatie en intelligence voor de uitvoering van politiewerk. Om te zorgen dat de operatie hier optimaal gebruik van kan maken zoeken we een data engineer/backend developer bij de eenheid Landelijke Opsporing en Interventies.

Wat ga je doen?

Als data engineer/backend developer werk je midden in de operatie en ben je onderdeel van die dynamiek. Je ontwikkelt innovatieve softwarematige oplossingen voor operationele doeleinden en draagt daarmee direct bij aan de bewijsvoering van opsporingsonderzoeken. Je bent samen met één andere ontwikkelaar verantwoordelijk voor het werkproces.

Je werkzaamheden zijn divers en richten zich op drie onderdelen. Ten eerste op data workflow, zorgen dat de data in het juiste format op de juiste plek staat met behoud van integriteit. Hiermee stem je af met relevante partijen zoals het Datawarehouse. Ten tweede ben je bezig met softwarematige oplossingen die toezien op de automatisering van het werkproces. Hierbij werk je samen met een DevOps engineer. Ten derde richt je je op het decompilen van apps, extracten en mogelijk decrypten van relevante data. Je bent altijd op zoek naar mogelijkheden om meer data te verkrijgen uit bronnen.

Het team bestaat uit verschillende disciplines en (diepte) specialisten en is hiermee direct aan de operatie gekoppeld. Je hebt daarmee een belangrijke rol in het verder ontwikkelen van de Eenheid Landelijke Opsporing en Interventies (LO) in de transitie naar meer data gedreven werken binnen de Dienst Landelijke Recherche (DLR).

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij het Team Digitale Opsporing (TDO) van de eenheid Landelijke Opsporing en Interventies (LO) in Driebergen. De hoofdlocatie ligt direct aan de A12 en is zowel met openbaar vervoer als met eigen vervoer uitstekend bereikbaar. Het team levert specialistische kennis en tweedelijns ondersteuning aan de opsporingsteams van de LO en heeft de beschikking over de modernste middelen en technieken. De onderzoeken richten zich altijd op ondermijning, terrorisme en/of zware georganiseerde criminaliteit zoals drugs, mensenhandel, high tech crime, fraude, internationale misdrijven of kinderporno. Medewerkers in het team zijn doorzetters en nooit uitgeleerd. Voor talenten met de juiste skills en drive zijn er volop mogelijkheden om zich te ontwikkelen. TDO is onderdeel van de afdeling Specialistische Opsporing (SO), met daarin onder andere ook de onderdelen Observatie & Techniek, Forensische Opsporing, Heimelijke Ondersteuning en Expertise & Wetenschap. Vanuit jouw team lever je een belangrijke bijdrage aan afdelingsbrede operaties met alle teams.

Wie ben jij?

Als data engineer/backend developer heb je een passie voor data en techniek. Je bent onderzoekend van aard, staat stevig in je schoenen en bent een echte doorzetter. Je plaatst vraagstukken in een groter verband en sluit met je oplossingen aan bij ontwikkelingen in de organisatie. Je neemt initiatief, ontwikkelt gedegen oplossingen en bent een teamspeler. Je hebt leervermogen en kunt naast samenwerken met veel verschillende collega's, ook kan je binnen het eigen vakgebied zelfstandig werken. Binnen het team krijg je veel professionele ruimte. Jij kunt verbinding maken en weet helder te communiceren. Je bent nieuwsgierig en op het juiste moment zeer nauwkeurig.

Daarnaast beschik je over

 • hbo (bachelor) werk- en denkniveau*, bij voorkeur met technische specialisatie zoals computer science;
 • kennis en ervaring met meerdere programmeertalen;
 • ervaring met een strongly typed taal;
 • ervaring met één of meerdere database engines;
 • bij voorkeur ervaring met (mobile) app decompiling;
 • bij voorkeur ervaring met het werken/ontwikkelen van api’s;
 • een rijbewijs B;
 • goede kennis van zowel de Nederlandse- als Engelse taal in woord en geschrift.

Wat wij bieden

Je formatie standplaats is Driebergen. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.218,- en maximaal € 5.127,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof ( meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden ).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist B .

Interesse?

Als je meer informatie over de functie wil hebben of over de sollicitatieprocedure bel je met Sjoerd (06 - 13 49 90 21).

Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel of mail je met Marjolein Bovens, recruiter (06 - 18 16 38 17, marjolein.bovens@politie.nl ).

Solliciteer uiterlijk 20 mei2024 via de sollicitatiebutton.

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.
 • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http//it.kombijdepolitie.nl/
 • Je hebt een diploma op hbo-niveau (bachelor) of je bent daaraan gelijkgesteld via EVC. Of je hebt minimaal twee jaar aantoonbare ervaring op het gevraagde werk- en denkniveau. Dit moet je aantonen met je cv én een officiële functiebeschrijving of ander document waaruit blijkt dat de uitgevoerde functie op het gevraagde niveau is.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
Progressive Edge
May 26, 2024

Data Engineer & Analyst

KIT-AR
May 26, 2024

Senior Data Engineer

KIT-AR
May 26, 2024

Senior Data Engineer