Jobster

Machine learning data engineer

Job description

Wat ga je doen:

Functie­omschrijving

Draag bij aan meer datagestuurd werken, datagedreven beleid en onderzoek naar innovatieve nieuwe methoden als onderdeel van het Data Innovatielab van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Ontdek een breed scala aan boeiende onderwerpen en technieken, van taalverwerking met open source taalmodellen tot beeldherkenning van satellietbeelden en luchtfoto's, tot diepgaande analyses van interne processen binnen de organisatie. Bij ons heb je de mogelijkheid om je te verdiepen in diverse uitdagende projecten en je expertise als data engineer toe te passen op innovatieve gebieden die van belang zijn voor IenW.

Hoe jij bijdraagt in je rol

Je komt te werken binnen de afdeling Data Innovatielab die ernaar streeft om datagestuurd werken de standaard te maken binnen IenW. Jij draagt in het data science scrum team bij door het ontwikkelen van data science oplossingen. Deze oplossingen hebben de vorm van een Proof of Concept (PoC), of een Minimum Viable Product (MVP). Bij een PoC staat snelheid en efficientie centraal, waarbij de haalbaarheid van een concept onderzocht wordt. Bij een MVP ontwikkelen we een volwassen softwareoplossing die voldoet aan hoge kwaliteitseisen, waaronder de Baseline Informatiebeveiliging Overheid.

Als machine learning data engineer werk je samen met de data scientists om machine learning oplossingen echte meerwaarde te laten leveren. In PoC's zorg je voor snelle en efficiënte code, waarbij herbruikbare onderdelen als een microservice / python package kunnen uitgewerkt worden. Ook review je de code van de data scientists (en andersom) om ervoor te zorgen dat het kennisniveau stijgt.

Bij MVP's zorg je voor goed gestructureerde code die aan codestandaarden voldoet, vul je die standaarden waar nodig aan, en zie je toe op goede beheer- en gebruiksdocumentatie. Jij houdt je bezig met data science oplossingen naar productie te brengen. Hiervoor gebruik je CI/CD pipelines, containerization, en kubernetes.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Het Data Innovatielab biedt een innovatieve omgeving met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Wij zijn een kleine afdeling in opbouw, waar veel keuzes gemaakt worden waar jij bij betrokken kan zijn. Je vindt dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging waarin je je vaardigheden uit kan breiden en nieuwe uitdagingen aan kan gaan. Er zijn ook ontwikkelingsmogelijkheden buiten je takenpakket. Sociale en informele teamevenementen zijn een geweldige manier om je collega's beter te leren kennen en te weten te komen waar anderen aan werken.

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende functie bij de Data Innovatielab van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat? Zet dan jouw volgende stap om je expertise in te zetten voor het bevorderen van datagestuurd werken en het maken van datagedreven beleid. Solliciteer nu!

Meer weten?

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat meer wilt weten over deze functie. Je kunt daarom altijd vrijblijvend contact opnemen met Erdogan Taskesen, teamleider Data en Innovatie, via 06-51426266. Hij staat jou graag te woord!

Functie-eisen


 • je hebt een afgeronde opleiding in een kwantitatieve discipline zoals data science, statistiek, wiskunde, informatica of een gerelateerd veld
 • je hebt minimaal 2 jaar ervaring als data engineer
 • je hebt ervaring met naar productie brengen van data science toepassingen
 • je bent vloeiend in Python, met hoge kwaliteit- en stijleisen
 • je hebt ervaring met Kubernetes / Docker en met ontwikkelen van CI/CD pipelines
 • je schrijft software robuust, schaalbaar, testbaar en reproduceerbaar


Je herkent je in de volgende eigenschappen:-

Het is een pluspunt als je ervaring hebt met Microsoft Azure en cloud-gebaseerde oplossingen. Je werkt goed samen met anderen, bent altijd op zoek naar nieuwe kennis en durft innovatieve oplossingen voor te stellen.

Arbeids­voorwaarden


 • Salaris­niveauschaal 11
 • Maand­salarisMin €4.024 - Max. €6.110 (bruto)
 • Dienst­verbandArbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duurVast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week36
 • Maximaal aantal uren per week36


Overige arbeids­voorwaarden

Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

Interessante extra's

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Belangrijk en leuk om te weten! Met ingang van 1 juli 2024 gelden er nieuwe afspraken voor de CAO Rijk. Dit houdt in dat er een aantal positieve aanpassingen zijn op huidige arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan een salarisverhoging van 8,5% èn worden de salarisbedragen vervolgens verhoogd met € 50 (bruto). Daarnaast wordt per 1 juli 2024 het Individueel Keuze Budget (IKB) verhoogd tot 16,50% van het salaris. Tevens wordt met ingang van 1 januari 2025 het gedeeltelijke vloerbedrag gewijzigd in een maandelijks minimaal IKB-budget van € 440 (bruto) bij een volledige arbeidsduur. Meer weten over het onderhandelingsresultaat voor het nieuwe CAO Rijk? Lees hier verder!

Bijzonderheden


 • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten
 • om bij ons te werken, moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overhandigen, ook als je een interdepartementale transfer maakt. De kosten voor het aanvragen van een VOG worden door ons vergoed
 • het inwinnen van referenties kan deel uitmaken van het sollicitatieproces, maar dit doen we altijd in overleg met jou
 • het maken van een casus en (online) screening via onder meer databanken kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.