Job description

Wij zijn momenteel op zoek naar een gedreven en dynamische Data Scientist binnen ons Data Science Team.

Heb je een sterke wetenschappelijke instelling en interesse in werken met diverse ziekenhuis datasets? Ben je een duizendpoot met veel zin voor initiatief en hecht je veel belang aan Professionalisme, Respect, Integriteit en Samenwerken? Heb je zin om in ons ziekenhuis iets kleurrijks te beleven? Dan ben je klaar voor een rooskleurige toekomst bij het OLV!

Wij zoeken een een enthousiaste Data Scientist die veel belang hecht aan Professionalisme, Respect, Integriteit en Samenwerking!

Elke dag beleef je iets kleurrijks in deze functie:

 • Je staat in voor het opzetten van data pipelines voor het ophalen en verwerken van data en het rapporteren van de resultaten.
 • Je maakt gebruik van algoritmes en verschillende data modellen om waarde & informatie uit klinische, operationele en/of financiële data te ontsluiten. Je schrijft queries en je doet aan data cleaning, data analyse en data visualisatie.
 • Samen met het Data Science Team staan jullie in om de juiste data-assets, methodologieën en (statistische) technieken te identificeren en in te zetten om complexe zakelijke vragen te beantwoorden. Jullie conceptualiseren een data infrastructuur dat ons toelaat zinvolle, betrouwbare en toegankelijke (gezondheids-)data aan de organisatie te leveren.
 • Je verdiept je in de mogelijkheden van (geautomatiseerde) programmeerscripts voor geavanceerde statistische modellering, machine learning en simulatietoepassingen, dit ter ondersteuning van de noden van eindgebruikers omtrent algemene gegevensverwerkings- en gegevenstransformatietaken voor tal van klinische en wetenschappelijke projecten.
 • Je werkt mee aan de ontwikkeling van diverse rapportages in Qliksense voor interne en externe eindgebruikers en zorgt ervoor dat deze voldoen aan hun vereisten.
 • Je werkt mee aan innovaties, procesoptimalisatie en kwaliteitsopvolging en -verbetering met betrekking tot klinische en andere ziekenhuisdata.
 • Je werkt in nauw teamverband binnen het Data Science Team en staat in nauw contact met de beleidsinformatiecel.
 • Je rapporteert aan de directeur van het Departement Processen en Kwaliteit


Welke kleuren staan je goed?

 • Je bent minstens in het bezit van een masterdiploma in een wiskundige, statistische of ingenieursrichting. Ervaring met klinische of ziekenhuisdata strekt tot de aanbeveling.
 • Dankzij je achtergrond in statistische modellen, geavanceerde analyses en/of programmeren, beschik je over de nodige data science toolset voor het analyseren en visualiseren van data. Ervaring met python (voorkeur) of R is een vereiste.
 • Je bent sterk met SQL voor het ontsluiten van data uit het datawarehouse (functioneel ontwerpen, structureren en organiseren van ETL-processen in een datawarehouse). Kennis van dataminingtechnieken als GLM en Elastic vormen een meerwaarde.
 • Interesse om je verder te verdiepen in de implementatie van innovatieve datatechnieken binnen het ziekenhuis (i.e. Machine Learning, Deep Learning en Natural Language Processing) strekt tot de aanbeveling.
 • Je analytische en conceptuele vaardigheden zijn goed ontwikkeld. Je bent niet bang voor complexiteit en schaal en kan functioneren bij onzekerheid.
 • Je bezit sterke communicatieve vaardigheden en hebt het vermogen om complexe problemen en oplossingen op een eenvoudige en effectieve manier te communiceren.
 • Je bent voldoende assertief met aandacht voor diplomatie en integriteit. Je bent proactief, hands-on, pragmatisch en nauwgezet. Je bent een sterke projectleider en kan efficiënt plannen en organiseren.
 • Je bent een teamplayer die zich vlot weet te integreren in het team.


Welke rooskleurige toekomst bieden wij jou?

Het betreft een voltijds contract van onbepaalde duur. Startdatum zo snel mogelijk.

Voor meer informatie kan je vrijblijvend contact opnemen met Andy Uyttersprot, Talent Acquisition Partner, op het nr. 053/72 84 22.

Een gedetailleerd CV geeft ons meer informatie over uw relevante opleiding en ervaring, zodat wij beter kunnen inschatten of u voor een bepaalde vacature in aanmerking komt.

Mogen wij u daarom vragen om uw CV op te laden, eventueel vergezeld van een motivatiebrief.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
Axle Informatics
February 28, 2024
Phoenix Recruitment
February 28, 2024
Nokia
February 28, 2024