Jobster

Senior data engineer

Job description

Wat ga je doen:

Functie­omschrijving

Datagedreven innovaties en continue verbetering van processen: daar streven wij bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat naar. Onze infrastructuur en waterstaat beter beheren en onderhouden, zorgt voor een veilige, duurzame én beter functionerende samenleving. We besparen kosten en ontdekken nieuwe mogelijkheden om onze dienstverlening te verbeteren door efficiënter met data te werken. Als senior data engineer help jij ons hierbij! Word onderdeel van de afdeling Data Innovatie en help elke dag een stap vooruit te zetten! Solliciteer direct!

Hoe jij bijdraagt in je rol

Het ultieme streven is om een geautomatiseerd proces te ontwikkelen waarbij data wordt ontsloten, getransformeerd en gepubliceerd naar de beoogde bestemming. Je adviseert en werkt in teams om technische oplossingen te realiseren.Je verkent voortdurend nieuwe technologieën en deelt deze kennis met collega's en opdrachtgevers. Daarnaast draag je bij aan de opzet van een dataplatform in Azure en de bijbehorende datastromen. Je fungeert als sparringpartner voor je teamgenoten bij technische uitdagingen en oplossingen.

Enkele van je taken omvatten:


 • toepassen van analysemethodieken en kennis van digitale automatiseringssystemen
 • delen van kennis over de nieuwste technologische ontwikkelingen in het vakgebied
 • ontsluiten van data
 • opzetten van nieuwe data pipelines
 • presenteren van projecten aan teamleden en klanten


Dit is waar jij voldoening uit haalt

Binnen de unit Data Innovatie, jouw toekomstige werkplek, zetten we ons in voor het bevorderen van datagestuurd werken als een cruciale vaardigheid binnen de organisatie. Als senior data engineer speel je een essentiële rol bij het realiseren van deze ambitie en draag je bij aan de transformatie van ons ministerie naar een data-gedreven werkomgeving. En daar haal jij jouw voldoening uit!

Verder haal jij je energie uit een baan waar je continu focust op groei: zowel vakinhoudelijke als persoonlijke groei. En dat is wat wij jou bieden. Je zult dan ook werken met gegevens uit diverse directies, variërend van milieu, lucht- en ruimtevaart, bodem en water tot mobiliteit, evenals bestuursinformatie. Onze focus ligt op het creëren van gebruiksvriendelijke, betrouwbare en begrijpelijke informatie die kan worden ingezet ter ondersteuning en advisering van diverse toepassingen. Deze dynamische omgeving stimuleert voortdurende verandering en persoonlijke groei door middel van trainingen, waardoor je altijd op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van datatechnologieën. Daarnaast moedigen we innovatie aan door middel van interne projecten, waardoor een cultuur van voortdurende verbetering wordt gecreëerd en jij de kans krijgt om je creativiteit en expertise te laten zien.

Geïnteresseerd? Solliciteer direct!

Of wil je nog wat meer weten over deze functie? Dat kan natuurlijk altijd. Neem vrijblijvend contact op met Erdogan Taskesen, afdelingshoofd Data en Innovatie, via 06-51426266. Hij staat jou graag te woord!

Functie-eisen


 • je hebt aantoonbare ervaring met het opzetten van datawarehouse en in de richting hiervan
 • je bent bekend met data-modelleringstechnieken en ELT (Extract, Load, Transform) processen, waardoor je vertrouwd bent met het structureren en verwerken van gegevens op een efficiënte en effectieve manier
 • je hebt gedegen kennis van bedrijfsprocessen en de bijbehorende terminologie, wat essentieel is om de behoeften en doelstellingen van de organisatie te begrijpen en te vertalen naar bruikbare dataoplossingen
 • je hebt ervaring met het werken volgens de scrum/agile methodologieën
 • je bent in staat om het overkoepelende doel en de samenhang van projecten te bewaken, wat bijdraagt aan een gestructureerde en flexibele aanpak van data-initiatieven


Je herkent je in de volgende eigenschappen:-

Effectief communiceren en complexe problemen analyseren én oplossen: daar houd jij van. Je beschikt dan ook over sterke communicatieve vaardigheden en hebt een scherp analytisch vermogen. Bovendien ben je proactief in het volgen van nieuwe kansen en ontwikkelingen op het gebied van data, waarbij je ook de relevantie ervan voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) onderzoekt en beoordeelt, zodat de organisatie kan profiteren van de nieuwste mogelijkheden en technologieën.

Arbeids­voorwaarden


 • Salaris­niveauschaal 12
 • Maand­salarisMin €4.691 - Max. €6.907 (bruto)
 • Dienst­verbandArbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duurVast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week36
 • Maximaal aantal uren per week36


Overige arbeids­voorwaarden

Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

Interessante extra's

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Belangrijk en leuk om te weten! Met ingang van 1 juli 2024 gelden er nieuwe afspraken voor de CAO Rijk. Dit houdt in dat er een aantal positieve aanpassingen zijn op huidige arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan een salarisverhoging van 8,5% èn worden de salarisbedragen vervolgens verhoogd met € 50 (bruto). Daarnaast wordt per 1 juli 2024 het Individueel Keuze Budget (IKB) verhoogd tot 16,50% van het salaris. Tevens wordt met ingang van 1 januari 2025 het gedeeltelijke vloerbedrag gewijzigd in een maandelijks minimaal IKB-budget van € 440 (bruto) bij een volledige arbeidsduur. Meer weten over het onderhandelingsresultaat voor het nieuwe CAO Rijk? Lees hier verder!

Bijzonderheden

bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten

om bij de overheid te werken, moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overhandigen. De kosten voor het aanvragen van een VOG worden door ons vergoed

het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces. Een assessment en het maken van een casus en (online) screening via onder meer databanken kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
Netvagas
July 21, 2024

Senior data engineer

Senior Data Engineer

Energy Jobline
July 21, 2024

Senior Data Engineer - Finance