Job description

Wat ga je doen?

Stap in de unieke wereld van de Landmacht als onze nieuwe Data Engineer. Jij vervult een sleutelrol in de ontwikkeling en het onderhoud van onze (big)data-architectuur, waarbij jouw expertise en inbreng van grote betekenis is om de toekomst van HR Analytics binnen onze organisatie vorm te geven.

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Jouw bijdrage is essentieel voor het bevorderen van datagestuurde advisering en besluitvorming, waarmee we de effectiviteit en efficiëntie van ons HR-landschap versterken. Een van de belangrijkste ontwikkelingen binnen onze organisatie is HR Accounting, waarbij we data van financiële aspecten integreren met HR-praktijken.

Wat Je Gaat Doen

 • Ontwikkelen en onderhouden van geavanceerde data-infrastructuren en dashboards;
 • Optimaliseren van bestaande dashboards voor het monitoren van diverse HR indicatoren;
 • Samenwerken met Commandanten, hoofden Personeelsdiensten en P&O adviseurs om de behoeften van de Landmacht te begrijpen en te vertalen naar effectieve data-oplossingen;
 • Bijdragen aan de groei van de HR Analytics volwassenheid binnen de Landmacht.

Je maakt deel uit van een enthousiast team bestaande uit 9 personen (militairen en burgermedewerkers), waarin je samenwerkt met bestandsanalisten, power BI specialisten en een hoofd HR Analytics. Uniek is de samenstelling van dit compacte, en daardoor slagvaardige club. Er valt veel te ontwikkelen dus je ziet snel resultaat van je werk.

Ben jij bevlogen over het ontsluiten en analyseren van data? Recentelijk afgestudeerd (Data Science, Informatica of een vergelijkbare studie op hbo/wo niveau) of heb je al geruime ervaring met het ontwikkelen van dashboards? Wij bieden volop opleidingsmogelijkheden om je bij ons verder te ontwikkelen als professional in het vakgebied.

Wie zoeken we

Specialistische) Kennis Van

 • Databases, SQL, JIRA en datawarehousing;
 • Relevante technologieën, bijvoorbeeld Hadoop/Spark;
 • Web Services/API.
 • Gespecialiseerde theoretische kennis van het Data engineering vakgebied;
 • Actuele (big)data-ontwikkelingen, -tools en producten.
 • Actuele kennis van Data engineering toepassingen en oplossingen.

Vaardigheid In

 • Opzetten en ontwikkelen van (big)data-architectuur;
 • Eén of meerdere programmeertalen, bijvoorbeeld R, Python en Java;
 • Vaardigheid in het ontwikkelen, uitdragen en verdedigen van nieuwe diensten en producten

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 11

Minimum salaris: €4.550 bruto per maand

Maximum salaris: €6.250 bruto per maand

Contractduur 1 jaar

Minimum aantal uren per week 32

Maximum aantal uren per week 40

Plaats Utrecht, Utrecht

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%, de zogeheten dertiende maand. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Ook is er een gunstige regeling voor de flexibilisering in werkuren.

De organisatie Ministerie van Defensie

Defensie

Defensie is niet zomaar een werkgever. Met een baan bij het ministerie van Defensie investeer je in je toekomst. Direct of indirect werk je aan vrede en veiligheid in Nederland en daarbuiten. De grotere krijgsmachtonderdelen Koninklijke Marine,

 • Landmacht, -Luchtmacht en de Marechaussee, treden overal ter wereld op. Maar je kunt ook als militair of als burger aan de slag bij één van de ondersteunende onderdelen van Defensie: de Bestuursstaf, de Defensie Materieel Ondersteuning of het Defensie Ondersteuningscommando.

Koninklijke Landmacht

De Koninklijke Landmacht draagt op de grond bij aan vrijheid, veiligheid en welvaart in Nederland en daarbuiten. De landmacht doet dit met professionele en goed getrainde militairen. Zij gaan door waar anderen moeten stoppen. Onder de zwaarste omstandigheden voeren zij gevechtsoperaties uit, bieden humanitaire hulp of ondersteunen bij rampen.

De afdeling Commando Landstrijdkrachten Directie Human Resources

De Directie Human Resources (DHR) is verantwoordelijk voor het effectief en efficiënt vullen en gevuld houden van de Landmacht met geschikte, beschikbare en gemotiveerde medewerkers.

De afdeling Personele Gereedheid (PG), onderdeel van DHR, is verantwoordelijk voor de realisatie van een geregisseerd personeel gereedstellingsproces. Dit proces moet uitmonden in de binnen de Landmacht benodigde personele gereedheid naar individu en eenheid. Hiertoe heeft de afdeling de beschikking over twee secties. De sectie Planning en Regie richt zich op korte en middellange termijn. De sectie Functiehuis richt zich op functie-inrichting en is verantwoordelijk voor het inrichten en beheren van het Functiehuis. Hiermee worden de kaders en randvoorwaarden voor de Personele Gereedheid gesteld.

Het beoogde doel van de sectie Planning & Regie is een geïntegreerde planning en regie op de personeelslogistieke keten. Het team HR-Analytics draagt hier aan bij door inzichten op HR te bieden. In dit team zitten bestandanalisten, Power BI specialisten en een hoofd HR-Analytics.

Bijzonderheden

Bij aanvang van deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist. Daarnaast maakt het A-veiligheidsonderzoek (uitgebreidste vorm) onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. In dit onderzoek wordt alle informatie over minstens de laatste 10 jaar meegenomen, waarin ook vragen worden gesteld over de directe familie en partner (indien van toepassing). Het onderzoek mag worden aangevraagd als de selectieprocedure is afgerond.

Voor een aanstelling als burgermedewerker bij defensie gelden onder andere de volgende voorwaarden:

Een Nederlandse nationaliteit, of;

Een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA). Dit is een vergunning die vreemdelingen van buiten de EU, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland het recht geeft om in Nederland te verblijven en te werken voor een periode langer dan drie maanden

Contact

 • Sr P&o Adviseur St CLAS/PLC/TGTF
 • De heer Ron Westendorp
 • RBT.Westendorp@mindef.nl
 • 06-57312957
 • Hoofd HR-analytics CLAS
 • Majoor Steve Kloosterman
 • js.kloosterman@mindef.nl
 • 06-13670589

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
IQbusiness Insights
June 22, 2024

Data Engineer (Contracting)

FNB South Africa
June 22, 2024

Data Engineer

DATA ENGINEER JOHANNESBURG