Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Data Engineers til bekæmpelse af skatteunddragelse

Job description

Vil du være en del af et stærkt fagligt fællesskab? Er du interesseret i at arbejde med komplekse datastrukturer og samfundsvigtige opgaver? Så har vi brug for dig som ny Data Engineer!

Vi søger flere Data Engineers til vores udviklingsteams, der arbejder agilt inden for SAFe med ca. 140 medarbejdere med forskellige fagligheder, der sammen arbejder på en række tiltag til at styrke skatteforvaltningens bekæmpelse af skatteunddragelse.

Stærkt fagfællesskab og stejl læringskurve
Som Data Engineer bliver du en del af et stort fagligt fællesskab i Center for Data Warehouse og Business Intelligence, der består af +80 medarbejdere, både Data Engineers, BI-udviklere, Business Analysts, Scrum Masters, Product Owners, driftsansvarlige og generalister.

Vi prioriterer tid til sparring og til at dyrke vores faglighed. Vi afholder tre årlige centerdage og et seminar med både interne og eksterne oplæg, workshops og indslag, der skal styrke vores sociale sammenhold og faglighed. Derudover har vi flere fagfællesskaber, hvori de forskellige fagligheder kan vidensdele og løse opgaver, der sikrer udvikling og forbedring af vores område.

Din rolle som Data Engineer
Som Data Engineer er du limen mellem dataproducent og datakonsument og du får ansvar for at indsamle, omforme, sammenstille og udveksle data på Skatteforvaltningens mange områder i vores fælles Datawarehouse.

Vi arbejder med SQL, og Informatica som er vores primære databaseværktøj. Informatica kan håndtere hele vores dataintegrations cyklus; fra indlæsning til udstilling. Det forventes ikke, at du har tidligere kendskab til værktøjet, da du vil få en grundig introduktion til det gennem onboardingforløbet.

Din rolle bliver fx at:

 • bygge og vedligeholde ETL-processer i sin helhed ved brug af SQL og Informatica
 • udvikle og implementere standardiserede og automatiserede ingest-processer
 • udstille data i vores datawarehouse og datamarter, som er tilgængelig for vores brugere/kunder
 • udarbejde designspecifikationer og øvrig teknisk dokumentation af løsninger
 • indgå i et Scrum-team med daglige stand-ups, sprint planlægning mm.
 • have tæt kontakt med samarbejdspartnere i forbindelse med foranalyser
 • foretage root cause analyser på flows for at kunne svare på forretningsspørgsmål og finde mulige forbedringer


Hvem er du
Vi forestiller os, at du har en relevant videregående IT-faglig uddannelse, og at du har en særlig interesse for data. Det er en fordel, hvis du har erfaring fra lignende stilling.

Du har oparbejdet kompetencer eller interesser inden for et eller flere af områderne:

 • Data Engineering
 • Databaser og SQL
 • Datamodellering (Relationel og/eller dimensionel)
 • Formidling af teknisk information til samarbejdspartnere med andre fagligheder, samt omsætning af operationel viden


Det er desuden en fordel, hvis du har erfaring med eller kendskab til projektarbejde. Koncernsproget er dansk, så vi forventer, at du kan forstå og formulere dig på dansk – både skriftligt og mundtligt.

Et særligt arbejdsmiljø
Din leder i Data Warehouse stiller store krav til sig selv og sine medarbejdere, og har et højt ambitionsniveau på fagområdets vegne, men går ikke på kompromis med medarbejdernes trivsel. Du får en inkluderende leder, der går ind for åben og ærlig dialog. En leder, der giver ansvar, plads og medbestemmelse – fordi det skal være sjovt at gå på arbejde!

”Det er fedt at være Date Engineer i UFST, fordi der er utroligt mange muligheder for faglig udvikling, både igennem samarbejde på tværs af fagligheder, herunder BI-udviklere og data science udviklere, samt mulighed for at arbejde med klassisk ETL og udvikling af støtteværktøjer i eksempelvis Python.” Jakob, Data Engineer.

Kontakt og ansættelsesvilkår
Send din ansøgning med CV, dokumentation for uddannelse samt eventuelt yderligere materiale via linket ”Søg stillingen” senest den 4. august 2024.

Stillingen er med opstart 1. oktober 2024.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Kontorchef Astrid Iversen på tlf. 72 37 06 18.

Vi forventer at benytte en personlighedsanalyse og en logisk test i rekrutteringsprocessen. Der vil forud for ansættelsen blive indhentet reference og straffeattest.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet. Ansættelsesområdet er Skatteministeriet med tilhørende institutioner.

Arbejdsstedet er Osvald Helmuths Vej 4, 2000 Frederiksberg eller Teglgårdsparken 26, 5500 Middelfart.

Om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen
’Vi sikrer velfungerende it-løsninger, så den samlede Skatteforvaltning kan løse sin opgave’

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er en tværfaglig styrelse og har til opgave at udvikle, drifte og vedligeholde nye og eksisterende it-systemer i Skatteforvaltningen, så de er stabile, sikre og omkostningseffektive.

Vores medarbejdere er fagligt kompetente og specialiserede og samtidig i stand til at arbejde tæt sammen med andre fagligheder på tværs af Skatteministeriet. Kun gennem et stærkt fagligt fællesskab på tværs af fagområderne kan vi lykkes med den omfangsrige og komplekse opgave, vi har.

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor.

Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på www.ufst.dk.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, seksuel orientering, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Ansøgningsfrist
04-08-2024

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.