Job description

Wil jij aan het begin staan van de duurzaamheidtransitie binnen Forvis Mazars en bijdragen aan de verdere ontwikkeling en positionering van onze organisatie? En heb jij werkervaring in het verzamelen van ESG gerelateerde data? Dan is de vacature van ESG-analyst wellicht interessant voor jou!

Wat breng je mee?

 • Een relevante afgeronde opleiding (HBO / WO)
 • Mimimaal 2 jaar werkervaring in het verzamelen van ESG gerelateerde data
 • Je bent resultaat gericht, durft kritisch te zijn en bent gericht op de ontwikkeling van jezelf en de mensen met wie je werkt
 • Communicatief sterk en weet goed het overzicht te bewaren
 • Je bent ondernemend en beleeft plezier in het werken met verschillende afdelingen om de duurzaamheidstransitie van Forvis Mazars te versnellen
 • Affiniteit met duurzaamheid en sociale kwesties
 • Bedreven in Excel, Power BI
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je bent beschikbaar voor 24 uur per week

Wat bieden wij?

 • Een dynamische werkomgeving
 • Een goed salaris
 • Mobiliteitsregeling
 • Focus op een gezonde work-life-study balance
 • Uitstekende interne en externe opleidingsmogelijkheden
 • Premievrij pensioen
 • De mogelijkheid om 20 uur maatschappelijk (vrijwilligerswerk) te verrichten via de Forvis Mazars Foundation

In deze rol is het mogelijk om vanuit verschillende vestigingen van Forvis Mazars te werken, of vanuit huis waar dat passend is

Wat ga je doen?

Forvis Mazars is vanuit haar purpose en visie steeds meer bezig met ESG-gerelateerde onderwerpen en ook zijn wij over een aantal jaar vanuit de nieuwe CSRD regelgeving verplicht om over een breed aantal niet-financiële aspecten te rapporteren. Wij zijn daarom op zoek naar een gedreven data-analyst die onze data op Environmental, Social en Governance gebied in kaart kan brengen en tevens gebruiksklaar kan maken voor toekomstige rapportage. Als ESG data-analyst ben je daarom intern verantwoordelijk voor het verzamelen, interpreteren en overzichtelijk presenteren van data met betrekking tot onze duurzame doelstellingen. Je werkt samen met verschillende afdelingen en rapporteert aan de manager Application Support & Datamanagement (AS&D) onder verantwoordelijkheid van de CFO.

De functie omvat het algemeen systeem-, rapportage- en databeheer van onze ESG processen en het rapporteren van deze data. Daarnaast waarderen we het als je meedenkt in het stellen van KPI’s aan de hand van de door jou geanalyseerde data. Deze functie heeft betrekking op veel verschillende onderdelen van onze organisatie, als ESG analyst zal je daarom samenwerken met veel verschillende teams en schakelen tussen verschillende afdelingen.

Als ESG-analyst draag je bij aan betere ESG rapportage conform CSRD. Dit is van groot belang omdat goed inzicht in onze ESG prestaties kan helpen om betere beslissingen te maken en onze organisatie snel en efficiënt te verduurzamen. Daarnaast zullen we aan de hand van de data beter kunnen anticiperen op risico’s en voldoen aan- en wellicht zelfs voorop lopen in het naleven van ESG gerelateerde wetgeving. Jouw werk kan daarnaast van groot belang zijn voor onze services naar klanten en bovendien belangrijk zijn in het werven van nieuwe klanten die ambitieuze ESG doelstellingen van hun stakeholders vragen.

Belangrijkste Verantwoordelijkheden

 • Nauw samenwerken met verschillende afdelingen om inzicht te krijgen in onze ESG performance en deze overzichtelijk weer te geven
 • Ontwikkelen van effectieve processen om de data verzameling te stroomlijnen
 • Dienen als aanspreekpunt voor benodigde ESG data
 • Nauw samenwerken met rapportage teams om nieuwe mogelijkheden voor automatisering te identificeren en gegevensanalyse en -oplossingen te ontwikkelen
 • Bijdragen aan strategische oplossingen voor integratie van ESG data

Wat bieden wij jou nog meer?

Wij bieden jou de kans om aan het begin te staan van de duurzaamheidtransitie van Forvis Mazars en bij te dragen aan de verdere ontwikkeling en positionering van onze organisatie. Forvis Mazars staat voor een open en op leren gerichte cultuur maar bovenal een goede werksfeer met betrokken collega’s. Wij besteden veel aandacht aan persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling.

Je komt te werken in een nieuw team dat diversiteit en respect hoog in het vaandel draagt. Binnen dit team heerst een frisse energie en is ruime aandacht voor coaching, persoonlijke ontwikkeling en plezier. Wij werken hard maar altijd met een goede balans tussen werk en privé. Wij bieden jou de vrijheid en ruimte om jouw eigen weg te bepalen en jezelf te ontplooien tot de professional die je wilt zijn. Je ontdekt snel waar jouw talenten liggen, waardoor jij jouw kennis en ervaring kunt omzetten in kansen.

Je kunt rekenen op een uitstekende studieregeling met diverse vakinhoudelijke en persoonlijke vaardigheidstrainingen die je helpen in jouw verdere loopbaan. Daarbij vinden wij een juiste work-life balance van wezenlijk belang.

Waarin maken wij het verschil?

Bij Forvis Mazars geloven wij in de vrijheid om je werk zelf in te richten, de mogelijkheid om jezelf constant te blijven ontwikkelen en persoonlijke aandacht in een team waarin je elkaar kent en je mag meedenken over de organisatie. Je krijgt een persoonlijke mentor die jou begeleidt en coacht en je komt terecht in een betrokken en hecht team waar een goede werksfeer heerst. 

Binnen onze organisatie vinden wij het belangrijk om onze maatschappelijke rol samen met onze collega's serieus te nemen. Daarom krijgt iedereen bij Forvis Mazars in Nederland de mogelijkheid om jaarlijks 20 uur maatschappelijk (vrijwilligers)werk te doen via de Forvis Mazars Foundation.

Over Forvis Mazars in Nederland

Forvis Mazars is een toonaangevend wereldwijd netwerk in de financiële dienstverlening dat onder één merknaam opereert met twee leden: Forvis Mazars, LLP in de Verenigde Staten en Forvis Mazars Group SC, een internationale geïntegreerde partnership die actief is in meer dan 100 landen. Met diepgaande kennis van regels en gedegen inzicht in de markt ondersteunen wij bij Forvis Mazars in Nederland onze klanten en dragen wij bij aan de maatschappij. Dit kunnen wij niet zonder onze medewerkers: zij spelen een centrale rol in het realiseren van onze groeidoelstellingen. Wij stimuleren onze collega’s dan ook om zich in elke fase van hun carrière te blijven ontwikkelen. Wij zetten mensen boven processen en je kunt bij ons écht impact maken. Collega’s ervaren Forvis Mazars als een mensgerichte organisatie met een toegankelijke managementstijl, een goede balans en een open feedback- en coachingcultuur. Kiezen voor Forvis Mazars betekent dat je aan het roer staat van je carrière en dat je van het begin tot het eind zelf je koers bepaalt.

9 vestigingen in Nederland

1.100 medewerkers in Nederland

Actief in 100+ landen

40.000 medewerkers internationaal

Percentage man/vrouw: 58% / 42%

Gemiddelde leeftijd: 35

Sollicitatieproces

 • Telefonische kennismaking
 • Gesprek met manager en/of recruiter
 • Online assessment
 • Gesprek met partner
 • Aanbod
 • Welkom bij Forvis Mazars!

Interesse?

Herken je jezelf in het bovenstaande profiel? Dan ontvangen we graag jouw cv en motivatiebrief via de knop ‘solliciteren’. Als de functie je aanspreekt komen we graag met je in gesprek, ook als je wellicht niet aan alle criteria voldoet.

Voor meer informatie over de rol kun je contact opnemen met Marius Ponte (Manager Application Support & Datamanagement via 06 1610 6547.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
ISS ESG
June 25, 2024

ESG Data Analyst : ESG Newsroom

Severn Trent
June 25, 2024

ESG Data Analyst

ClickJobs.io
June 25, 2024

ESG Data Analyst/Scientist