TNO

Geodata Scientist

Job description

Over deze vacature

Houd jij van vooral van data als er een locatie aan gekoppeld is en heb je een passie voor onze wereld? Wordt je enthousiast van de complexiteit van de ondergrond én de complexiteit van databases? Word Geodata Scientist bij TNO - Geologische Dienst Nederland (TNO-GDN) in Utrecht en druk je stempel op onze tijd.

Wat ga je doen?

Welkom bij TNO-GDN, waar we geologische data omzetten naar 3D modellen van de ondergrond, zodat we Nederland inzicht kunnen geven in wat er onder onze voeten gebeurt.

Ondergrondinformatie is essentieel voor het maken van beslissingen met betrekking tot ruimtelijke ordening (bijvoorbeeld grootschalige infrastructuur, bouwprojecten), maar ook voor de energietransitie (denk aan aardwarmte, energieopslag), veiligheid (aardbevingen, dijken) en klimaatadaptatie (droogte, drinkwater). Met behulp van data en modellen kunnen we laten zien wat de ondergrond ons te bieden heeft, inschatten hoe we daar duurzaam gebruik kunnen maken en adviseren over kansen en risico’s.

In Nederland is een enorme schat aan ondergrond data aanwezig die beheerd wordt door TNO-GDN in de Basis Registratie Ondergrond (BRO) en de DINO database. Om van data te komen tot een model, advies of analyse, moeten veel stappen worden gezet. En daar hebben we jou voor nodig. Met jouw passie voor data en enthousiasme voor de Nederlandse geologie zet jij je in om met innovatieve technieken data inzichtelijk en toegankelijk te maken. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan een van de grootste programma’s binnen TNO en werk je mee aan uitdagingen op het gebied van energie, water en grondstoffen.

Wat wij van jou verwachten

Als Geodata Scientist werk je in een multidisciplinair team binnen de afdelingen GeoData & Information Management en Subsurface Modelling. Reken op een interessante mix van ontwikkelaars, database experts en aardwetenschappers. Samen werk je aan nieuwe manieren om de informatie uit ondergronddata inzichtelijk te maken. Je bent leergierig en ziet het als een uitdaging om je verder te bekwamen in programmeren en (geo)statistiek, maar ook in machine learning. Door je creativiteit en proactieve houding maak je je nieuwe kennisgebieden snel eigen en help je meteen mee bij het bedenken van oplossingen. Je goede communicatieve vaardigheden helpen je om jouw inzichten te delen met mensen uit andere disciplines en aan een breder publiek.

Wat breng je mee

 • Een afgeronde opleiding in Informatica, Computer Science, Artificial Intelligence, Geo Statistics of Earth Sciences;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in het werkveld van geodata en/of aardwetenschappen;
 • Je bent creatief, wil problemen doorgronden, maar vooral oplossingen zoeken;
 • Je vindt het leuk om nieuwe technieken of software te leren;
 • Je kan complexe theorie of problemen op een begrijpelijke manier uitleggen aan anderen;
 • Je vindt het fijn om samen te werken en bent ook zelfstandig;
 • Ervaring met uitvragen, opzetten, uitvoeren en implementeren van data-oplossingen;
 • Sterk in Python en/of R.Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime) maandsalaris tussen € 4.291,- en € 6.614,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een werkgever die divers talent waardeert en stimuleert, met initiatieven als het Female Leadership Programma, onze Rainbow Community en round tables over inclusiethema’s.
 • Een uitgebreide en flexibele mobiliteitsregeling , inclusief volledige vergoeding van openbaar vervoer voor woon-werk en zakelijke reizen.
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers . Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Flexibele werktijden, de mogelijkheid om parttime (32 of 36 uur) te werken en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Uitgebreid verhuispakket voor internationale sollicitanten.
 • Een goede pensioenregeling.Lees hier uit welke arbeidsvoorwaarden je verder kunt kiezen.

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. Lees meer over TNO als werkgever .

Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. Meer weten? Lees welke stappen wij zetten op het gebied van diversiteit en inclusie .

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 26 mei 2024. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Als je bij ons komt werken vragen wij je ook een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.