RET

Data Engineer

Job description

O

v

e

r

d

e

f

u

n

c

t

i

e

De RET verbeteren met data.

Want dat is waar het uiteindelijk om draait. Hoe komt het dat een bus vertraagd is of waardoor valt de tram uit? We zien graag waar het goed gaat en waar het beter kan. Wij willen onze data analisten en business gebruikers graag de mogelijkheden te bieden om zelfstandig deze inzichten te vergaren. Voor het neerzetten van een state of the art cloud data platform zijn wij op zoek naar een enthousiaste Data Engineer.

De goede kant op sturen

Steeds meer reizigers maken gebruik van ons vervoer. Of ze nu de bus naar Crooswijk pakken of in de metro naar Capelle stappen, het is belangrijk dat de bus, tram of metro op tijd rijdt. Hiervoor registreren we alles wat onze voertuigen doen met een voertuigvolgsysteem. Met deze informatie kun jij aan de slag: data beschikbaar maken die zal leiden naar stuurinformatie. Want sturen doen we niet alleen op de weg, maar ook op andere plekken binnen onze organisatie. Je ontsluit data die onder meer afkomstig is van de bussen, trams, metrovoertuigen of infrastructuur en maakt deze beschikbaar voor analyse. Je overlegt met de analisten hoe de gegevens voor de verschillende doeleinden beschikbaar kan worden gemaakt. Je weet hoe de gegevens te vertalen zijn naar informatiemodellen waarmee het bedrijf aan de slag kan. Jij zorgt dat de ontwikkelde inzichten onder governance en architectuur tot stand komen, voldoen aan de gestelde standaarden en dat de volledige dataketen optimaal functioneert.

De RET, een begrip in en rond Rotterdam

Vanaf de eerste etage van ons kantoor, met uitzicht op de Erasmusbrug, ligt Rotterdam zo ongeveer aan je voeten. Voor de deur rijden de trams en bussen die de corebusiness van de RET vormen en dat maakt je trots. Om je heen is het druk, soms lijkt het zelfs chaotisch. Mensen lopen af en aan, maken een praatje of hebben haast. Het hoort allemaal bij dit bedrijf, dat al zo lang bestaat en op vele manieren met de stad is vergroeid. Wij houden van de sfeer van dynamiek en aanpakken. Rotterdam is nooit af.

Onze afdeling ziet er een beetje uit als de tram op maandagochtend: jonge en oudere mensen die samen onderweg zijn. Met z’n allen vooruit. Dat typeert deze afdeling. Met ervaren rotten die hun vak verstaan, die soms zelf ook ooit nog op een bus of tram hebben gereden. Onze bedrijfscultuur zit er bij hen dus goed ingebakken. En natuurlijk zijn er de enthousiaste jonge honden die bulken van de energie. Een mooie mix met een duidelijke missie.

W

i

e

w

e

z

o

e

k

e

n

Iedereen Is Anders, Dat Weten We. Toch Zijn Er Eigenschappen Die Wij Bij De RET Eigenlijk Allemaal Wel Hebben. Onze Klanten Staan Op De Eerste Plaats, Daar Werken We Samen Keihard Voor. Als Data Engineer Kun Jij Je Juist Onderscheiden Dankzij Sterke Technische Vaardigheden, Een Flinke Dosis Doorzettingsvermogen En Een Logisch Denkende Geest. Druk Of Niet, Jij Blijft Kalm En Hebt Nooit Last Van Stress. Verder Vragen We

 • Diepgaande kennis van en ervaring met Datawarehouse modellering;
 • Expert op het gebied van T-SQL;
 • Ervaring en kennis van Azure Cloud toepassingen (Datafactory, Datalake, Purview, Synapse, etc.);
 • Ervaring met Agile werken en DevOps;
 • Kennis van en ervaring met beheer volgens ITIL;
 • Basiskennis van DMBOK framework;
 • Basiskennis van lifecyclemanagement van data producten;
 • Ervaring met Power BI is een pre.

D

i

t

b

i

e

d

e

n

w

e

Geen woorden, maar daden

Bij De RET Is Het Vizier Voortdurend Gericht Op Verbetering. 3.500 Collega’s Proberen Elke Dag Weer Een Beetje Beter Te Zijn Dan Gisteren. Dat Levert Een Innovatieve En Actieve Organisatie Op, Waar De Energie Stroomt En Geen Dag Hetzelfde Is. Luister Maar Eens Naar Een Paar Van Je Toekomstige Collega’s

‘Elke werkdag is anders en daardoor heb ik elke dag plezier in mijn werk.’

‘Genieten van het uitzicht op Rotterdam en de schepen op de Maas en dat terwijl je gewoon aan het werk bent.’

‘Weinig bedrijven zijn zo Rotterdams als de RET, we houden allemaal van aanpakken.’

Van zo’n organisatie kun je deel gaan uitmaken en het levert je nog meer op:

 • een baan voor 36 uur per week voor 1 jaar met intentie tot verlenging;
 • een maximum salaris van €5.057,- bij een 36-urige werkweek (inschaling afhankelijk van werkervaring en opleidingsniveau);
 • onbeperkt gratis reizen in het vervoersgebied van de RET met OV (voor een minimaal bedrag mag het gezin mee reizen);
 • vakantietoeslag van 8% per jaar;
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% per jaar;
 • een extra uitkering (levensloopregeling) van 1.5% per jaar.

Een screening of assessment kan deel uitmaken van de route die je aflegt tijdens de sollicitatieprocedure.

IN HET SPOOR VAN DE RET BEN JE AARDIG ONDERWEG

Solliciteren is zo gebeurd, klik op onderstaande button en de rest wijst zich vanzelf. Heb je nog vragen? Bel Paul van Os via 06-51578290.

V

e

r

h

a

l

e

n

v

a

n

c

o

l

l

e

g

a

'

s

 • Coen Enterprise Architect

Een hovenier in een digitale tuin

Lees meer

 • Quinette Medewerker Risk & Compliance

Bij RET vind je veelzijdigheid en flexibiliteit

Lees meer

 • Julia IT Business Consultant

Als IT-business consultant bij de RET zorgen wij voor een goed georganiseerde openbaar vervoer in de regio Rotterdam

Bekijk video Meer verhalen

V

r

a

g

e

n

S

t

e

l

z

e

h

i

e

r

 • Paul van Os Corporate Interim Recruiter

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
TUI
February 28, 2024

Fleet Data Engineer

Apotek Hjärtat
February 28, 2024
Capgemini Engineering
February 28, 2024

Experienced Data Engineer & Team Lead