Job description

CEVA Logistics biedt wereldwijde supply chain oplossingen om mensen, producten en leveranciers over de hele wereld met elkaar te verbinden. Aanwezig in 170 landen en met meer dan 110.000 werknemers verspreid over 1.300 vestigingen, zijn we goed op weg om onze visie te verwezenlijken: een wereldwijde top 5 3PL zijn.

Wij geloven dat onze medewerkers de sleutel zijn tot ons succes. We stellen ons diverse, wereldwijde team in staat om samen met onze klanten waarde te creëren door middel van onze oplossingen in contract logistics en air, ocean, ground, en finished vehicle transport. Daarom biedt CEVA Logistics een dynamische en uitzonderlijke werkomgeving die persoonlijke groei, innovatie en voortdurende verbetering stimuleert.

DARE TO GROW! Kom werken bij CEVA Logistics, en je maakt deel uit van een team dat creativiteit waardeert, moed en ondernemerschap aanmoedigt, en toegewijd is aan excellentie in alles wat we doen. Sluit je aan bij onze missie om de toekomst van de wereldwijde logistiek vorm te geven terwijl we een wereldleider in de logistieke sector worden. Wij blijven in hoog tempo groeien. Durf jij met ons mee te groeien?

JOUW ROL

Het team van Data & Analytics blijft groeien binnen CEVA Logistics in Tilburg. Jij hebt de kans om samen met het team impact te maken bij onze klant de Bijenkorf. Data speelt een belangrijke rol in de huidige strategie. We verleggen de focus steeds meer op voorspellen in plaats van verklaren, zo creëren we nieuwe inzichten.

Als Data Analyst ben je constant op zoek naar oplossingen en verbeteringen voor onze processen. Jouw oplossingen toets je vervolgens om tot de gewenste inzichten en principes te komen. Jouw werk begint meestal met een vraag om informatie vanuit onze klant, een directe collega, MT-lid of is al beschreven door onze Business Analyst. Deze vragen kunnen heel divers zijn, zoals vragen over verwerkte aantallen, productiviteit per lijn, trendanalyses en het optimale formaat van verpakkingsmiddelen. Belangrijk is dat je hierbij de 'vraag achter de vraag' naar boven weet te halen in een persoonlijk gesprek met de verschillende stakeholders. De benodigde data kan reeds beschikbaar zijn binnen onze BI-datasources. Zo niet, dan ga je op zoek naar de juiste data in één van de (WMS-)databases en schrijf je hier een passend SQL-script voor. Soms moet de data gevalideerd worden om te kijken of het overeenkomt met de werkelijkheid. Hierin schakel je met de juiste stakeholders.

Je durft van de huidige paden af te wijken om tot de beste oplossing te komen. Je hebt de vrijheid om de rol op jouw eigen manier in te vullen door jouw eerder opgedane werkervaring en de technieken die jij graag gebruikt. Jij voelt goed aan wanneer er een beroep wordt gedaan op enerzijds jouw analytische vermogen en anderzijds de communicatieve vaardigheden.

Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met logistiek, Ecommerce, Data en IT. Elke dag ben je met jouw directe collega’s bezig om alle processen in kaart te brengen en om aandachtspunten kenbaar te maken. Buiten de dagelijkse bezigheden zul je bijdragen in projecten met een directe impact op de business.

Binnen het team maken wij gebruik van een hybride werkomgeving en kun je jouw uren flexibel over de werkdag inplannen. Buiten het kantoor in Tilburg heb je ook de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Op dit moment bestaat het team uit 2 directe collega’s, die ook intensief samenwerken met andere afdelingen binnen de organisatie.

WAT GA JE DOEN?

 • Je beoordeelt de ontwikkeling van de huidige werkprocessen door middel van jouw gemaakte (trend)analyses;
 • Indien nodig schoon je de data op of normaliseer je data. Soms kan dit wat puzzelen zijn, uiteraard helpen jouw collega’s jou graag;
 • Het bijdragen aan het verbeteren van onze processen;
 • De benodigde rapporten publiceer je op de Tableau-server, rekening houdend met de eindgebruiker;
 • Ophalen van de juiste data bij de verschillende interne en externe stakeholders;
 • Je zorgt voor Visualisatie in Tableau, of maakt een mock-up zodat je collega dit kan verzorgen, afhankelijk van je interesses;
 • Tot slot zorg je dat het eindproduct wordt overgedragen aan de gebruiker en ben je er zeker van dat de data juist geïnterpreteerd wordt;
 • Je brengt adviezen uit aan stakeholders doormiddel van gemaakte analyses en domeinkennis.

WAAR ZIJN WE NAAR OP ZOEK?

 • Een afgeronde WO- of hbo opleiding;
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare rol;
 • Ruime ervaring met SQL of PostgreSQL, Tableau ervaring is een pre;
 • Kennis van Datamodellen en Databases. Predictive moddeling of optimalisatie is een pré
 • Uitstekende kennis van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Kennis van statistiek;

WAT BIEDEN WE JOU?

We bieden je een uitdagende en afwisselende baan binnen een succesvolle multinational met tal van (doorgroei)mogelijkheden. Laat zien wat je in huis hebt en de kansen vliegen je om de oren. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en volop ruimte voor eigen initiatief met de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan onze verdere groei en ambities.

Daarnaast Bieden We

 • Prima primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een jaarcontract met daarna uitzicht op een vast contract;
 • 25 vakantiedagen en vier extra dagen als je niet verzuimt;
 • Een voordelige pensioenregeling en op verschillende verzekeringen.

JOUW TOEKOMST

Bij CEVA eCommerce Logistics zijn onze mensen de hartslag van de organisatie, onze kracht. Binnen onze internationale organisatie werken wij voor onze favoriete merken als bol.com, Zalando en de Bijenkorf. Wij innoveren continu en geven jou de ruimte om alles uit jezelf te halen. Samen groeien we! Wij bieden een werkomgeving om integer te werken en vertrouwen erop dat jij vindingrijk bent, werkt met een ondernemersgeest en pioniert met creatieve ideeën. Samenwerken en respect voor elkaar zijn belangrijk in onze organisatie, een goede sfeer is hierbij het uitgangspunt.

Word onderdeel van The Heartbeat Of Logistic Services. Daag jezelf uit en bepaal jouw toekomst bij CEVA eCommerce Logistics!

SOLLICITEER DIRECT!

Ben je enthousiast geworden over de functie Data Analyst? Solliciteer dan via de ‘Solliciteer’ button. Toch nog vragen? Stel ze gerust! Neem contact op met Roy Timmermans, Corporate Recruiter, via 06-25239730 of stuur een e-mail naar roy.timmermans@cevalogistics.com.

Een VOG aanvraag en persoonlijkheidsvragenlijst maken deel uit van het sollicitatieproces.

Werving en selectiebureau’s; wij zoeken onze mensen graag zelf. Mochten we jullie hulp nodig hebben dan weten we jullie te vinden.

Binnen CEVA waarderen en stimuleren we professionele en persoonlijke groei. Middels ons aanbod van verschillende ontwikkelmogelijkheden, zorgen we samen dat jij succesvol kunt zijn! Deze rol is de eerste stap naar een breed carrièrepad binnen bij CEVA. De mogelijkheden om je eigen pad te bewandelen zijn eindeloos. We verwelkomen je graag bij CEVA voor een uitdagende carrière. DARE TO GROW!

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.