Ministerie van Defensie

Senior Data Engineer

Job description

Wat ga je doen?

Werken voor Defensie, maar niet als militair? Dat kan!

Naast circa 41.000 beroepsmilitairen werken er nog zo'n 20.000 burgermedewerkers bij Defensie. Als burgermedewerker draag je geen uniform, maar werk je wel vanuit je eigen vakgebied wereldwijd mee aan vrede en veiligheid. En je krijgt de unieke kans om je vakkennis te verdiepen, de dynamische wereld van Defensie te ervaren én intensief samen te werken met onze militairen. Zo maak je jouw specialisme nog specialer.

Over de functie

Ben jij gedreven om het maximale uit data te halen en wil je een cruciale rol spelen in het bevorderen van informatiegestuurd werken binnen de Koninklijke Marine? Dan is deze functie misschien wel iets voor jou.

Als Sr Data Engineer bij de Koninklijke Marine houd je je bezig met uitdagingen met een groot maatschappelijk belang. Dit doe je door op projectbasis, in samenwerking met o.a. Data Scientists, ondersteuning te bieden aan verschillende afdelingen die werken aan datagerelateerde vraagstukken. In deze projecten maak je (ruwe) data beschikbaar voor toepassingen zoals Smart Maintenance, Smart Logistics, HR Analytics, onbemande autonome systemen, beeldherkenning, etc. Deze toepassingen worden ingezet voor zowel bedrijfsvoering als operationele processen.

Het werkveld van een Data Engineer verandert voortdurend. In deze functie krijg je de kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en op de hoogte te blijven van de nieuwste innovaties op het gebied van data en technologie.

De werkzaamheden

In Deze Functie Zal Je De Volgende Werkzaamheden Verrichten

 • Inventariseren, verzamelen en analyseren van data binnen zowel de bedrijfsvoering als operationele tak, aangevuld met bruikbare data uit andere bronnen;
 • Het ontwerpen en onderhouden van een data architectuur;
 • Het ontwikkelen en onderhouden van data pipelines;
 • Inventariseren, controleren en documenteren van data kwaliteit;
 • Werken in multidisciplinair verband met o.a. Data Scientists, DevOps, Governance en domein experts op het gebied van data management, data analyse en data science toepassingen.

Naast de bovenstaande werkzaamheden draag je ook een rol in het opbouwen van de data science capability en het vormen van een data science community.

Wie zoeken we

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Data Engineer die ons team komt versterken. We passen bij elkaar als je:

 • Een afgeronde WO studie hebt in een relevante richting;
 • 7+ jaar relevante werkervaring hebt;
 • Ervaring hebt met programmeren;
 • Ervaring hebt met het ontwerpen, bouwen en monitoren van ETL pipelines;
 • Ervaring hebt met het ontwerpen, bouwen en monitoren van CI/CD pipelines;
 • Ervaring hebt met data preprocessing en transformaties;
 • Ervaring hebt met databases (SQL/NoSQL);
 • Ervaring hebt met API beheer en ontwikkeling;
 • Ervaring met MLOps (pre);
 • Ervaring hebt met big data (pre);
 • Ervaring hebt met agile/scrum werken (pre).

Daarnaast Zoeken We Iemand Die

 • Zowel goed zelfstandig kan werken als in (multidisciplinair) teamverband;
 • Proactief te werk gaat;
 • Van een uitdaging houdt;
 • Graag wil pionieren.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 12

Minimum salaris: €5.500 bruto per maand

Maximum salaris: €7.050 bruto per maand

Aantal uren per week 38

Plaats Den Helder, Noord-Holland

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid vinden wij erg belangrijk daarom kan je vaak als medewerker gratis gebruik maken van onze sportfaciliteiten, zoals het zwembad, atletiekbaan en de sportschool.

De organisatie Ministerie van Defensie

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 62.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).

Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.

De afdeling Maritiem Data Science Centre (MDSC)

De werkzaamheden worden verricht binnen de afdeling Maritiem Data Science Centre (MDSC). Dit is onderdeel van de Directie Informatie, Bedrijfsvoering en Bestuur (DIB&B) van het Commando Zeestrijdkrachten (CZSK).

Het MDSC vervult een verbindende en ondersteunende rol op het gebied van Data Science binnen CZSK. Het MDSC is recent opgericht met als doel de Data Science capability uit te breiden en om effectiever informatiegestuurd op te kunnen treden. Daarmee verbeteren we de operationele gereedheid en inzetbaarheid om uiteindelijk een doorslaggevende informatiepositie te krijgen en te houden in het operationele domein.

Je komt te werken in een multidisciplinair team dat waarde hecht aan nieuwsgierigheid, behulpzaamheid en eigen ontwikkeling. Als team maken we gebruik van agile methodes om projecten tot een succesvol resultaat te brengen.

De standplaats is Complex Nieuwe Haven in Den Helder.

Bijzonderheden

 • De selectiegesprekken zullen vooralsnog plaatsvinden tussen 2 september 2024 en 20 september 2024, je wordt geacht beschikbaar te zijn tijdens deze periode.
 • Een veiligheidsonderzoek van minimaal 8 weken en referentiecheck maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Om in aanmerking te komen voor een functie bij Defensie moet je afkomstig zijn uit een land uit de Europese Economische Ruimte. Mocht dit niet het geval zijn, dan beschik je over een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA).

Ben jij na aanleiding van deze vacature enthousiast? Dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren als burger bij Defensie!

Contact

 • LTZ 1 J. Zegers
 • Adviseur Bviv
 • JG.Zegers@mindef.nl
 • 06-83003942

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
Xometry
July 15, 2024

Senior Data Engineer

Energy Jobline
July 15, 2024

Senior Data Engineer