Skattestyrelsen

Data scientist til udvikling og monitorering - R d...

Job description

Vi søger data scientist til udvikling, optimering, produktionslægning og drift af en lang række løsninger, som skal føde ind i forretningsprocesser på tværs af Skattestyrelsen. Hvis du kan sætte dig ind i komplekse datastrukturer og udsøge relevante data til analyseformål, så har vi et spændende job, hvor du er med til at udvikle monitoreringen i Skatteforvaltningens styrelser.

Vi udvikler en model, som skal foretage automatiseret monitorering af Skattestyrelsens processer
Skattestyrelsen er en stor og kompleks organisation med mere end 5.000 ansatte, som varetager en lang række forskelligartede opgaver knyttet til alle landets borgere og virksomheder. Som data scientist i kontoret Monitorering og Regnskabsanalyse vil du i samarbejde med analytikere og fagspecialister på tværs af Skattestyrelsen være med til at udvikle modeller, der støtter strategiske og operationelle beslutninger.

Vi er i gang med en opgave, som har til formål at kvantificere og analysere Skattestyrelsens samlede forretningsprocesser for at kunne fremhæve områder karakteriseret af risiko for systematisk svig, områder med afvigelser fra normen og andre områder og arbejdsgange, hvor procesbelastninger kan forudsiges og imødegås med data og algoritmer.

Til det formål skal vi udvikle machine learning applikationer, monitoreringsmodeller og andre analytiske løsninger. Vi gør det ved at udvikle individuelle løsninger, genbrugelige værktøjer og automatisering af analytiske metoder. Opgaven indebærer også, at vi oparbejder kendskab til nye datakilder, og at vi bearbejder data til analytisk brug.

Kan du sørge for at vi undgår udbetalingsfejl, og vil du være med til at stoppe systematisk svindel?
Som data scientist i kontoret Monitorering og Regnskabsanalyse vil du også få en central rolle i arbejdet med at udpege sandsynlige fejlområder i indbetalinger, at forhindre fejl i udbetalinger og hindre systematisk svindel. Din opgave bliver at analysere store mængder af komplekse data og identificere atypiske mønstre.

Hvilken profil leder vi efter?
Den rette kandidat vil kunne genkende sig selv i mange af disse punkter:

 • Du har en relevant datavidenskabelig, matematisk, økonomisk, ingeniør- eller it-mæssig baggrund.
 • Du har erfaring som data scientist.
 • Du har erfaring med programmeringssproget R eller eventuelt Python.
 • Du er interesseret i at være en del af alle opgaverne tilknyttet en data scientist, dvs. data bearbejdelse, modellering og visualisering.
 • Du trives med at arbejde i teams og har eventuelt erfaring med Github og code review.
 • Du har erfaring eller interesse indenfor en eller flere af områderne machine learning, automatisering, tidsserieanalyse, Shiny applikationer og/eller produktionlægning med Jenkins.
 • Du formår at sætte dig ind i komplekse datastrukturer og hente relevante data til analyseformål fra vores data warehouse med SQL.
 • Med din analytiske tilgang kan du omsætte komplekse problemstillinger til matematiske modeller.
 • Du er god at formidle tal og statistisk materiale i tale, skrift og gennem visualisering med fokus på modtagere uden data science baggrund.
 • Med din konstruktive tilgang, diplomatiske sans og servicemindede adfærd er du en god samarbejdspartner.
 • Din arbejdsstil er struktureret og detaljeorienteret.
 • Du sørger for, at der altid er høj kvalitet i din opgaveløsning, samtidig med at du overholder dine deadlines.
 • Herudover forventer vi, at du er lærenem, at du hurtigt kan sætte dig ind i nye arbejdsprocesser og systemer, samt at du har masser af gå-på-mod og motivation for at arbejde med data og analyser.


Arbejdssproget i Skattestyrelsen er dansk.

Udfordrende opgaver, gode kolleger og lydhør ledelse
Monitorering og Regnskabsanalyse er en del af Skattestyrelsen. Vi er et kontor bestående af 18 dygtige og dedikerede specialister, som har en god og uformel omgangstone. Hos os vil du få udfordrende og komplekse opgaver, du får medansvar for planlægning og prioritering af din opgaveportefølje, og vi er lydhøre overfor dine input og ideer.

Kontakt og ansættelsesvilkår
Motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser bedes sendt via linket ”Søg stillingen” senest den 26. maj 2024.

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte kontorchef Søren Lindhardt ved at sende en SMS til 72 37 64 44, så ringer Søren Lindhardt tilbage.

Vi holder samtaler i to runder. Ansøgere, der går videre til anden runde, skal afsætte tid til en personprofilanalyse og en logisk test. Vi holder første samtalerunde den 4. juni 2024 og anden samtalerunde den 11. juni 2024.

Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest og referencer. Tiltrædelse pr. 1. august 2024 eller efter aftale.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.

Du bliver ansat i Skatteministeriet med tilhørende institutioner. Arbejdsstedet er Grønlandsvej 5, 8700 Horsens.

Om Skattestyrelsen
’Vi sikrer, at borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter til tiden’

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre finansieringen af det, vi er fælles om.

Uanset, hvilken jobfunktion du skal varetage i Skattestyrelsen, kommer du til at arbejde med at sikre finansieringen af velfærdssamfundet og meget af det, der skaber sammenhængskraft i Danmark; skoler, hospitaler, veje og meget mere. Vores organisation er fyldt med specialister, der arbejder sammen på tværs af mange forskellige fagligheder og geografisk placering, så du bliver en del af et mangfoldigt fællesskab, hvor vi løser komplekse og krævende opgaver. Som ny vil du opleve, at læringskurven er stejl, og at du opbygger kompetencer, der vil følge dig i din videre karriere.

Læs mere om Skattestyrelsen på www.sktst.dk.

Skattestyrelsen opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, seksuel orientering, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Ansøgningsfrist
26-05-2024

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs

Junior Mid Data Scientist (CPT Hybrid)

AnyVan
May 24, 2024

Data Scientist (Marketing)

Data Scientist