Job description

Fondliv befinner sig i en expansiv fas där vi genomgår en digital och datadriven transformation. Vi söker nu en Data Scientist som kan ta vår dataanalys till nästa nivå. Om du är en problemlösare med starka färdigheter inom statistik och programmering, vill vi höra från dig.

Om jobbet

Vi är på en resa där vi ständigt förbättrar våra möjligheter att analysera data. Gränserna mellan Affär, Produkt och IT suddas ut, vilket ökar behovet av nya kompetenser. Som Data Scientist kommer du att tillgängliggöra dataflöden, analysera och utforska deras potential. Vårt fokus är att accelerera tillväxt och öka försäljningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter inom denna roll är följande:

  • Förstå kundernas och affärens behov och omsätta dem till datadrivna lösningar på kort och lång sikt.
  • Prioritera och beskriva rätt väg framåt tillsammans med kollegor.
  • Självständigt lösa problem och bygga helhetslösningar effektivt.
  • Samarbeta med andra team och intressenter för att skapa värde för kund och företag.

Vem är du?

Du är en driven och nyfiken problemlösare som kan arbeta både självständigt och i team. Du har förmågan att förklara komplexa resultat på ett begripligt sätt och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Din nyfikenhet och vilja att förstå är värdefull då mycket av den data du kommer att arbeta med är outforskad. Du har utmärkt kommunikationsförmåga på både svenska och engelska.

Kvalifikationer och egenskaper som är viktiga för rollen:

  • Masterexamen inom ekonomi, datavetenskap, statistik eller liknande.
  • Minst 3 års erfarenhet av dataanalys eller relaterade områden, inklusive produktionssättning och underhåll av maskininlärningsmodeller.
  • Goda kunskaper inom statistik relaterat till maskininlärning och experimentdesign.
  • Erfarenhet av SQL och Python för att bygga analysmodeller i produktionsmiljöer, samt kunskap om visualisering med till exempel Power BI är meriterande.
  • Erfarenhet av att bidra till byggandet av molnbaserade datalager.
  • Starka analytiska färdigheter och noggrannhet.

Om oss

Vi är ett nystartat team inom Fondliv som stöttar affären att nå och överträffa tillväxtmålen genom insikter från data inom marknadsföring och försäljning. Vi värdesätter Länsförsäkringars värderingar och affärsmodell. Du får möjlighet att vara med och forma och utveckla Fondlivs nya team inom digital marknadsföring och datadriven försäljning. Vi arbetar resultatorienterat med brett ansvar och präglas av affärsmässighet, prestigelöshet och arbetsglädje.

Mer information

Låter det spännande? Då vill vi veta mer om dig! Välkommen med din ansökan redan idag. Vi arbetar löpande med denna rekrytering och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.

Sista ansökningsdag: 2024-04-05

Var med oss och skapa en kundupplevelse i tiden – och för framtiden

Kontaktpersoner

Rekryterande Chef: Max Brofeldt max.brofeldt@lansforsakringar.se

Facklig representant Akademikerföreningen Bitte Franzén Molander bitte.franzen-molander@lansforsakringar.se

Facklig representant Forena: Susanne Hirsch susanne.hirsch2@lansforsakringar.se

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.