Jobster

Metadata engineer

Job description

Wat ga je doen:

Functie­omschrijving

Duik in de wereld van data bij het KNMI in de Bilt! Als metadata engineer help jij ons om onze schat aan historische en actuele data, van eeuwenoude metingen tot real-time data, beter toegankelijk te maken. Jij speelt een sleutelrol in het FAIR beschikbaar maken van onze data voor onderzoekers wereldwijd. Zo draag jij bij aan een toekomst waarin iedereen de kracht van onze data kan benutten! Sluit je aan bij ons agile team en solliciteer op deze vacature!

Hoe jij bijdraagt in je rol

In jouw rol als metadata engineer bij het KNMI ben je verantwoordelijk voor het beheer van onze datacatalogus. Hierbij zorg je ervoor dat de metadata van alle KNMI-data correct wordt geregistreerd, wat essentieel is om de data zowel voor interne als externe gebruikers gemakkelijk toegankelijk te maken.

Daarnaast werk je aan het verbeteren van de toegankelijkheid van onze data door ons bestaande metadata model te vernieuwen. Hierbij pas je jouw kennis van DCAT, Linked Data en automatiseringstools zoals Python en GitLab pipelines toe. Deze inspanningen zijn cruciaal om onze historische data als Open Data beschikbaar te stellen.

Je speelt ook een ondersteunende rol in onderzoek en innovatie, waarbij je helpt bij het oplossen van datalogistieke uitdagingen voor onderzoekers en datastewards. Samen werken jullie aan het verbeteren van ons metadata model om onze data FAIR beschikbaar te maken en draag je bij aan het oplossen van complexe problemen binnen het KNMI.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Dompel jezelf onder in de wereld van cruciale klimaat- en weerdata als onze nieuwe metadata engineer. Met jouw expertise in DCAT, Linked Data en Python maak je historische- en actuele data FAIR beschikbaar voor onderzoekers wereldwijd. In ons agile team werk je samen met onderzoekers en datastewards om niet alleen technische uitdagingen aan te gaan, maar ook om bij te dragen aan fundamentele beslissingen over klimaatverandering. Een blijvende impact maken op onze planeet met data? Daar haal jij jouw voldoening uit!

Meer weten?

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat meer wilt weten over deze functie. Je kunt daarom altijd vrijblijvend contact opnemen met John van de Vegte, plaatsvervangend afdelingshoofd R Waarnemingen Datatechnologie via 06-11582372 of met Wim Som de Cerff, product owner KNMI data platform en datamanagement team, via 06-28723854. Zij staan jou graag te woord!

Functie-eisen


 • je hebt aantoonbare werkervaring met (het automatiseren van) data en metadata verwerking
 • je hebt ervaring met software ontwikkeling in Python en Gitlab
 • je hebt een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse- als Engelse taal in woord en geschrift


Je herkent je in de volgende eigenschappen:

Je kunt goed samenwerken binnen een agile teamomgeving, waarbij je eerdere teamervaringen duidelijk maken dat je zowel een empathische luisteraar als een actieve bijdrager bent aan gezamenlijke projecten. Jij vindt FAIR, metadata, DCAT en datamanagement interessant om aan te werken en je hebt interesse om je hierin verder te ontwikkelen. Jouw enthousiasme voor innovatie en verbetering van processen sluit naadloos aan bij de missie van het KNMI om data toegankelijk en bruikbaar te maken volgens de FAIR-principes. Je voelt je op je plaats in een dynamische omgeving die het belang van samenwerking en voortdurende professionalisering van datamanagement benadrukt. Tenslotte deel je graag jouw kennis met anderen.

Arbeids­voorwaarden


 • Salaris­niveauschaal 10
 • Maand­salarisMin €3.091 - Max. €4.921 (bruto)
 • Dienst­verbandArbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
 • Contract­duur2 jaar
 • Minimaal aantal uren per week32
 • Maximaal aantal uren per week36


Overige arbeids­voorwaarden

Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

Interessante extra's

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Belangrijk en leuk om te weten! Met ingang van 1 juli 2024 gelden er nieuwe afspraken voor de CAO Rijk. Dit houdt in dat er een aantal positieve aanpassingen zijn op huidige arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan een salarisverhoging van 8,5% èn worden de salarisbedragen vervolgens verhoogd met € 50 (bruto). Daarnaast wordt per 1 juli 2024 het Individueel Keuze Budget (IKB) verhoogd tot 16,50% van het salaris. Tevens wordt met ingang van 1 januari 2025 het gedeeltelijke vloerbedrag gewijzigd in een maandelijks minimaal IKB-budget van € 440 (bruto) bij een volledige arbeidsduur. Meer weten over het onderhandelingsresultaat voor het nieuwe CAO Rijk? Lees hier verder!

Bijzonderheden


 • solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden
 • hebben we de juiste kandidaat gevonden dan sluiten we de vacature
 • om bij de overheid te werken, moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overhandigen. De kosten voor het aanvragen van een VOG worden door ons vergoed
 • het inwinnen van referenties kan deel uit maken van het sollicitatieproces. Een (online) voorselectietest, een assessment, het maken van een casus en (online) screening via onder meer databanken kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
Jobster
June 17, 2024

Metadata engineer

Jobster
June 17, 2024

Metadata engineer

Atom bank
June 17, 2024

Data Analyst (Metadata)