Ticket Privatresor AB

Senior Data Engineer - Java

Job description

Om tjänsten
Som data engineer på Ticket jobbar du tillsammans med drivna och ödmjuka vinnarskallar i olika produktteam som innefattar utveckling av företagets tjänster. Denna tjänst är tänkt till ett av våra team som fokuserar på AI och hanteringen av våra flöden av data! Arbetet innebär att utveckla nya samt förbättra befintliga funktioner och system kopplade till Tickets e-handelsplattform.

Du kommer att jobba i en organisation med korta beslutsvägar och där det går snabbt från beslut till handling. Våra agila team är självgående och utvecklingsgruppen gör själva teknikval och andra viktiga beslut. Dina kollegor här är riktigt skarpa, hjälpsamma, drivna och många har jobbat 10-15 år. Du kommer att få chansen att lära dig och själv sprida kunskap

Teamen arbetar till stor del med open source och driftar även själva Linuxplattformen. Primärt jobbar Ticket i Java, Spring Boot, Postgres, mikrotjänster, AWS, Kubernetes och använder data lakes, Sagemaker, Firehose och liknande för hanteringen av data.

Till vardags kommer du att bygga nya funktioner i vår platform, är med i processen från skapande av story till att produktionssätta den. Vi hjälper också gärna våra affärsägare i funktionella diskussioner. Teamen väljer själva vem som gör vad så det finns bra möjligheter att själv välja inriktning.

Om dig
Du har en examen inom datavetenskap, systemvetenskap, civilingenjör eller motsvarande utbildning, alternativt längre erfarenhet av utvecklingsarbete på professionell nivå. Minst åtta års erfarenhet av utveckling i Java, dock behöver det inte vara ditt primära språk och några års erfarenhet inom data engineering. Du får gärna ha en bred erfarenhet av techspråk och miljöer, men meriterande med Java, Spring och AWS tekniker kring data och AI. Du kan bygga effektiva och skalbara system och vill gärna jobba i team och agera bollplank till andra. Hos oss får du stora möjligheter att leda och driva utvecklingen av data engineering i våra miljöer. Som person uppskattar du att utmanas av nya tekniker och tycker kod är kul! Du gillar dessutom att arbeta agilt och triggas av snabba förändringar som kan uppstå genom de korta beslutsprocesserna. Som person är du kommunikativ, driven och har hjärtat på rätta stället! Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Om Ticket
Ticket är idag den största privatresebyråkedjan i Norden med sajterna Ticket och Airngo, över 400 medarbetare och sina 70 butiker i Sverige och Norge. Vi har stark tillväxt och gör det med marknadsledande lönsamhet

Vi bygger och driftar själva vår e-handelsplatform med alltifrån utmanande backendfrågor inom skalning till att sortera hotell efter sannolikhet till köp. Ticket sitter i toppmoderna lokaler i Sickla, några minuter från Slussen. Här jobbar ca 80 personer med allt från sälj, utveckling, marknadsföring till ekonomi och personal.

Givetvis har du sex veckors semster, flex så vardagen fungerar, full tjänstepension enligt ITP och trevliga reseförmåner. Huvudkontoret ligger i Sickla, fem minuter från Slussen. För Tickets anställda finns parkering utanför kontoret. Önskar du hellre jobba i Göteborg så har vi kontor även där.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.