Matchd

Data Engineer datawarehouse, Utrecht

Job description

De VRU heeft de ambitie om een data gedreven organisatie te worden. Enerzijds ten aanzien van de interne bedrijfsvoering en sturing. En anderzijds in het creëren van een informatiepositie die de primaire opdracht op de veiligheidsfuncties (crisisbestrijding, -beheersing en – preventie) versterkt. In 2021 is hiervoor een BI programma gestart. Inmiddels is er een datawarehouse opgezet (gemodelleerd als Data Vault) in de Azure cloud en zijn er diverse PowerBI dashboards opgeleverd. De volgende stap, het vormen van een BICC, is ook gestart. Dit BICC bestaat uit een centraal BI team dat de backend verzorgt en decentrale PowerBI ontwikkelaars die de klantvraag van de diverse organisatie onderdelen vertaalt naar dashboards. Het decentrale BI team werkt in driewekelijkse sprints.

Inmiddels neemt de vraag naar informatie toe. Dat betekent dat we het decentrale BI team willen uitbreiden met een data engineer. De kandidaat beschikt over expertise op het gebied van Data Vault en dimensionele datamodellering, ETL en de opzet van een datawarehouse. We willen stapsgewijs het datawarehouse verder uitbreiden en tegelijkertijd de ontsluiting van data voor de organisatie via datamarts realiseren. Voor dit traject zoeken we een data engineer met ruime ervaring in back-end ontwikkeling die met ons verder gaat bouwen aan onze ambities op het vlak van BI en het werken vanuit een integrale informatie positie.

6 maanden - 36 uur - 1FTE

Functie-eisen
  • Minimaal 3 jaar werkervaring als Data Engineer op het gebied van ontwerp en ontwikkeling van een datawarehouse, data integratie en modellering in de afgelopen 5 jaar;
  • Minimaal 1 jaar werkervaring met de modelleringstechniek Data Vault;
  • Minimaal 1 jaar werkervaring met zowel Azure Data Factory, Azure SQL als Database als Azure DevOps;
  • Kennis van en werkervaring met Microsoft Azure op het gebied van BI;
  • Nederlandstalig, voertaal bij de VRU is de Nederlandse taal;
  • Werkervaring met scrum/agile werken;
  • Werkervaring met werken in een BI-competence centre;
  • Werkervaring binnen een overheidsorganisatie;
  • Werkervaring met ontwikkelen in een DevOps team;
  • Kennis van en werkervaring met Row Level Security (RLS).
Arbeidsvoorwaarden

5cd8a0b9cc68f9ffa4c9253553278a55wer

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
ServiceTitan
December 10, 2022
Absa Group
December 10, 2022

Data Engineer

Absa Group
December 10, 2022

Data Engineer