Techniekwerkt.nl

Data Analyst Pricing - Eneco

Job description

Waarom kiezen voor Eneco?

Meer dan ooit vraagt de wereld om duurzame energie. Eneco loopt daarin voorop en wil in 2035 klimaatneutraal zijn. We willen onze klanten blijven voorzien van zowel duurzame als betaalbare energie. Nú en in de toekomst! Sta jij klaar om deel uit te maken van een van de grootste uitdagingen van onze tijd? Solliciteer vandaag nog!

Dit ga je doen

In een tijd waarin duurzame energieopwekking, elektrificatie en gedragsverandering van klanten cruciaal zijn, staat ons pricing team centraal in de commerciële organisatie. Als Data Analist speel je een cruciale rol in het ondersteunen van onze pricingactiviteiten, het minimaliseren van prijsrisico's en het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor de toekomst van ons gas en elektra portfolio. Met jouw analytics kwaliteiten draag je bij aan het ondersteunen van operationele processen en het ontwikkelen van commerciële oplossingen in het snel evoluerende landschap van de energietransitie. Daarbij zet je je data en analytics hardskills in om dataproducten zoals dashboards, algoritmes e data sets te maken die je helpen in je werk.

Gaat dit over jou?

Om onze dienstverlening (nog) beter te maken, innovatieve pricing strategieën te bedenken en te implementeren en nieuwe bundels van commodity en non-commodity producten bij Eneco op de kaart te zetten, is lef, aanpakken en strategisch kunnen schakelen onmisbaar. Je bent een analist met een stevige persoonlijkheid, die eenvoudig de verbinding tussen verschillende disciplines legt en conceptueel denkt. Je staat bekend om je haarscherpe analytische vermogen, je technische skills en je interesse om data oplossingen te implementeren in de business.. Jij bent een positieve, overtuigende, sociale expert op je vakgebied, die:

 • Minimaal een bacheloropleiding in Bedrijfskunde, Econometrie, Wiskunde, Informatica of een gerelateerd vakgebied; een masterdiploma is een pluspunt.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare rol zoals data analist, data scientist, informatie analist of commercieel analist.
 • Bij voorkeur ervaring binnen de energiesector, financiële sector of consultancy.
 • Ervaring met data analyse, datamanagement en modellering, bij voorkeur met tools zoals SQL, Python, R, Airflow of vergelijkbare software.
 • Kennis van en ervaring met PowerBI of andere Business Intelligence tools voor dashboardontwikkeling en -analyse.
 • Begrip van prijsvormingsmechanismen, risicomanagementpraktijken en marktdynamiek binnen de energie-industrie is een pre.
 • Sterke probleemoplossende vaardigheden, een kritische denkwijze en het vermogen om complexe concepten te vertalen naar praktische oplossingen.
 • Het vermogen om effectief samen te werken met diverse belanghebbenden op verschillende niveaus binnen de organisatie.

Je bent verantwoordelijk voor

 • Ondersteunen bij het minimaliseren van prijsrisico's in het portfoliomanagement
 • Ontwerpen, programmeren en onderhouden van modellen binnen de pricing afdeling
 • Ontwikkelen van PowerBI Dashboards voor concurrentie- en portfolio-analyses
 • Beheren van datamodellen en data om de activiteiten en doelstellingen van zowel strategische- als operationele pricing te ondersteunen
 • Challengen van de huidige processen en deze continu optimaliseren en automatiseren
 • Meedenken en ontwikkelen aan de pricing van de toekomst beïnvloed door de vergroening van het elektra portfolio.
 • Meedenken bij de implementatie van nieuwe (IT) systemen en hoe deze impact hebben op het pricing team

Dit worden je collega's

Je komt te werken in het Pricing team binnen de Value Stream Propositions & Pricing. Dit team heeft als missie de winstgevendheid van Eneco B2C te bewaken waarbij zowel de commerciële targets als de klantbehoefte worden gebalanceerd. Binnen het team zijn diverse disciplines vertegenwoordigd, van Strategische Pricing tot Pricing Analytics en van P&L sturing tot Operationele Pricing. Je zal binnen dit team komen te werken vanuit het expertisedomein Data & Analytics.

Je komt te werken op ons hoofdkantoor in een prachtig, modern en licht gebouw, op een locatie die uitstekend bereikbaar is: op 2 minuten loopafstand van metro en treinstation Rotterdam-Alexander. Je werkt 40% op kantoor, 40% thuis en de laatste 20% kun je zelf bepalen

Bruto jaarsalaris tussen de €57.000 en €80.000

Inclusief 8% vakantiegeld.

FlexBudget bovenop je

brutosalaris

Laat het uitbetalen, koop extra vakantiedagen of spaar het op.

Alle kans jezelf te ontwikkelen

Eneco zet vol in op persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Hybride werken, thuis of op kantoor

Je werkt 40% op kantoor en 40% thuis. De andere dag bepaal je zelf waar je het beste kunt werken.

Werk dat werkt voor jou en het klimaat

Kies je voor een carrière bij Eneco, dan kies je voor ambitie, groei en kansen. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en het werk te doen zoals het bij jou past. Daar hoort ook een goede werk-privébalans bij. Je kunt je tijden flexibel indelen en deels thuiswerken als je functie dat toelaat.

Zo werk je aan je eigen toekomst, maar óók aan die van de wereld. Want samen met je 4.000 collega’s ga je voor die ene grote missie: klimaatneutraal in 2035. We helpen klanten sneller verduurzamen, bedenken innovatieve oplossingen en pakken kansen met beide handen aan. Doe je mee?

Zo gaat het verder

Houd er rekening mee dat het voor deze functie belangrijk is dat je de Nederlandse taal, in woord en geschrift, goed beheerst. Please note, it is important for this position that you have good command, both written and spoken, of the Dutch language.

Wil je meer weten over deze vacature bij Eneco? Remko Strik beantwoordt met plezier jouw vragen via 0629606725. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure bel je met Recruitment, Carolien van Seters.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.