data engineer - Business Intelligence en Kwaliteit

Company:
Location: Groningen

*** Mention DataYoshi when applying ***

Als data engineer bij de Eenheid Noord-Nederland speel je een belangrijke rol in de bestrijding van criminaliteit. Door jouw brede kennis van het vakgebied bijt jij je vast in een grote verscheidenheid aan data en probleemstellingen. Met de operationele en tactische collega’s ben je bezig met vraagstukken en problemen die opgelost kunnen worden met jouw data engineering expertise.

Specificaties vacature

Locatie(s):

Groningen

Organisatieonderdeel:

Noord-Nederland

Vakgebied(en):

ICT, Intelligence

Niveau:

HBO

Wat ga je doen?

Als data engineer werk je samen met diverse collega’s waaronder analisten, datascientists en business intelligence experts. Uit verschillende bronnen verzamel je (on)gestructureerde data. Je combineert de data en schrijft dit verantwoord weg. Jij bent de schakel tussen de ruwe data en de collega’s met wie je samenwerkt. Hierbij heb je oog voor de kwaliteit van de data en de wensen van je collega’s. Vervolgens stel je de operationele en tactische collega’s in staat hun vraagstukken op te lossen.

Of een collega nu een veiligheidsanalyse wil maken, een machinelearning model wil trainen of een dashboard wil deployen op ons hostingsplatform, jij zorgt voor de juiste datapipeline. Ook ben je in staat om bijvoorbeeld een API af te leveren want je bent vertrouwd met Docker en Cloudfoundry en hebt ervaring met CI/CD. Bovendien spreek je vloeiend Python en/of R. Hoewel je het liefst de hele dag in de data zit, weet je elke afnemer op een begrijpelijke en tactvolle manier uit te leggen waar je mee bezig bent. Je hebt ervaring met zowel SQL als NoQSL en voornamelijk met Elasticsearch. Maar het maakt voor jou niet uit of de data gestructureerd op Hadoop staat of nog volledig bewerkt moet worden.

Jij bent degene die alles van databases, ETL en dashboarding weet. Daarnaast maak je ruwe data inzichtelijk en vertaal je dit naar bruikbare formats. De nadruk ligt op politiedata, maar je zoekt ook actief manieren om data van partners en open bronnen te combineren. Je bent vooral actief binnen de Eenheid Noord-Nederland, maar sluit ook aan bij de landelijke werkgroepen.

Waar ga je werken?

Je komt binnen de Eenheid Noord-Nederland te werken bij het Team Business Intelligence & Kwaliteit. Het team is onderdeel van de Dienst Regionale Informatie Organisatie (DRIO). De DRIO is continu in beweging en is aanjager van nieuwe ontwikkelingen zowel binnen als buiten de politie. Het team ontwikkelt en beheert standaarden voor informatieproducten en analyseoplossingen. Zij maakt maatwerkoplossingen voor incidentele en complexe informatievragen en bewaakt de kwaliteit van vastgelegde informatie door controle en advisering.

Je maakt deel uit van een team met vakbekwame en gemotiveerde intelligence en BI-specialisten met een veelheid en diversiteit aan ervaring en achtergrond. Werken bij ons team vergt veel ondernemerschap, maar ook het vermogen om daadwerkelijk te veranderen.

Wie ben jij?

Jij bent een geduldige, leergierige en vastberaden data engineer. Je neemt graag initiatief en geeft niet snel op. Hoofd- en bijzaken onderscheid je gemakkelijk en je weet informatie uit diverse bronnen met elkaar in verband te brengen. Verder ben je alert op trends en ontwikkelingen en signaleer je kansen voor de politieoperatie.

Je weet verschillende vragen goed te vertalen naar een bruikbare oplossing. Je bent nauwgezet en precies en je hebt aan een half woord genoeg. Verder beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent een sociaal vaardige en flexibele persoonlijkheid, toont initiatief en bent klantgericht. Je werkt graag samen, staat open voor feedback en bent hiervoor ontvankelijk. Ook beschik je over analyserend vermogen en overtuigingskracht. Daarnaast ben je in staat om de door jou verrichtte werkzaamheden op een voor anderen begrijpelijke wijze mondeling en schriftelijk inzichtelijk te maken en kunt hierbij je communicatiestijl aanpassen aan je publiek.

Verder vragen wij:

 • een hbo-diploma, bij voorkeur op het gebied van Informatica, Statistiek, Econometrie, Wiskunde, Natuurkunde of vergelijkbaar;
 • mathematische kennis van analyses met big data;
 • aantoonbare werkervaring met bijvoorbeeld: PostgreSQL, Elasticsearch, Graph Databases, Hadoop/HDFS, (Py)spark, Python en/of R, Linux, Docker/Cloudfoundry, CI/CD of GraphQL.

Wat wij bieden

De standplaats is Groningen Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week) met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen.

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.903,- en maximaal € 4.685,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist B.

Interesse?

Bel of mail met Nienke Groenhagen, teamchef C (06 – 52 55 25 87, nienke.groenhagen@politie.nl), of met Gerard Wolters (06 - 22 51 73 86, gerard.wolters@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteer uiterlijk 30 juli 2021 via de sollicitatiebutton.

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek P maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Een vakinhoudelijk assessment maakt mogelijk deel uit van de selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).

*** Mention DataYoshi when applying ***

Offers you may like...

 • MedHelp AB

  Data engineer
  Stockholm
 • Rindus

  Data Engineer
  Málaga, Málaga provincia
 • Iwantic

  Data Engineer
  Valencia, Valencia provincia
 • ARaymond

  Application - Data Engineer
  Grenoble (38)
 • HR-TEAM

  Data Engineer (H/F) / Freelance
  Paris (75)