Avanza Bank

Data Engineer - Data/Analysplattform

Job description

Med ca 2 miljoner kunder och störst andel av alla avslut på Stockholmsbörsen har vi en hel del data som måste hanteras. I rollen som Data Engineer med fokus på Java, Google Cloud Platform, BigQuery och dbt blir du en viktig del i att utveckla tekniken för att möjliggöra vår vision att skapa en bättre framtid för miljoner människor!


*Under sommaren kan återkoppling dröja längre än vanligt, urvalsarbetet kommer påbörjas senast V.33.*


Om teamet och rollen:

Hos oss har teamen stark autonomi i att välja teknik för plattformen och dess utveckling. Vi jobbar tillsammans för att ständigt förbättra arkitekturen, funktionaliteten och teamets effektivitet och välmående, allt för att på bästa möjliga sätt kunna skapa värde från stora mängder data.


En data engineer i vårt team förstår värdet i att ta in utvecklartänket i dataområdet. Det innebär versionshantering, testning och att se data som en produkt. Det gäller även att, med DevOps-tänk i ryggraden, kunna utveckla modern infrastruktur i molnet och hur den kan knytas till befintliga strukturer på ett säkert sätt.


I dataplattformsteamet är det väsentligt att ha djup förståelse för både den centrala tekniken och användarupplevelsen på plattformen. Vi arbetar ständigt för att förstå hur vi kan minska utvecklare och andra kollegors kognitiva last och effektivisera plattformen. Det ska vara enkelt att bygga kundvärde på Avanza!


Vi utvecklar kontinuerligt plattformen så att den blir mer strömlinjeformad, säker och automatiserad. Det är hög innovationstakt inom datavärlden och detta ger oss möjligheten att bygga bättre och häftigare lösningar kontinuerligt. Vi hoppas du vill följa med oss på denna roliga resa framåt!


Hos oss kommer du:

 • Sätta ramarna för dataprodukter i dbt, BigQuery, Docker, Python och andra verktyg
 • Javautveckling för integrering med Avanzas backend-appar via Kafka
 • Jobba med verktyg så som Terraform på GCP
 • Ta fram verktyg för effektiva förädlingsflöden och datapipelines
 • Arbeta med säkerhet och behörigheter för data
 • Utbilda kollegor i tekniker och arkitektur


Din profil:

En data engineer i vårt team förstår vikten av samarbete och värdet i att vara service minded då våra kunder är Avanzas egna utvecklingsteam, det betyder coachning och support runt dataförädling inom kundteamens egna domäner. Teamet driver även autonomt många av sina projekt och för att trivas i rollen behöver du våga att testa och trivas i att driva dina initiativ framåt.


Vi tror du:

 • Är erfaren och kunnig inom systemutveckling i Java
 • Erfarenhet av AWS, GCP eller liknande molnmiljö
 • Har kunskap inom modern infrastruktur och DevOps (CI/CD, Testautomatisering) och relaterated verktyg så som Terraform och Docker
 • Är väl förtrogen med en data engineers verktygslåda (t ex Python, SQL, dbt, Airflow, Prefect eller Great Expectations)
 • Har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift


Det är meriterande om du:

 • Deltagit i ML- eller ML-Ops-projekt
 • Har erfarenhet inom IT-säkerhet


Ansökan

Skicka gärna din ansökan snarast då urvalet sker löpande, dock senast den 11 Augusti. Vi tar inte emot ansökningar via mejl p.g.a. GDPR.


Välkommen med din ansökan!


Erbjudanden från rekryteringsföretag/annonssäljare undanbedes.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
Capgemini
July 15, 2024

Data engineer - SQL

RCBC
July 15, 2024

Data Engineer

Richemont
July 15, 2024