Achmea

Data Engineer Pricing

Job description

Ben jij geïnteresseerd in het werken met uitgebreide datasets van onze 10 miljoen klanten? Vind je het fijn om de vrijheid te ervaren om zelf met ideeën en verbeteringen te komen vanuit jouw expertise? Lijkt het je leuk om je te verdiepen in nieuwe technologieën, zoals de Microsoft Azure Cloud? Dan voel jij je vast thuis in de rol van Data Engineer Pricing!

Als Data Engineer Pricing draag jij de verantwoordelijkheid om dataprocessen op te zetten, te automatiseren, te optimaliseren en de gegevens te visualiseren. Hiermee leg je een solide basis voor de Pricing Analisten binnen ons team. Jouw werk vormt het fundament voor hun analyses, modellen en de vertaling naar klanttarieven. Met onze oplossingen leveren we als Pricing & Analyse een aanzienlijke bijdrage aan de ambitieuze doelstellingen van onze data-gedreven verzekeringsmaatschappij.

Als Data Engineer Pricing opereer je voortdurend op het snijvlak van Pricing Analisten, BI en IT. Hierdoor heb je ook veel interactie met teams buiten Pricing & Analyse, zoals onze IT-afdeling voor de implementatie van nieuwe processen en systemen, en met Data Science collega's over de nieuwste innovaties en ontwikkelingen. Je vertegenwoordigt het team en draagt proactief bij aan het behartigen van onze (architectuur) eisen en belangen.

Binnen jouw rol als Data Engineer Pricing richt je je op de volgende werkzaamheden, waarbinnen je veel vrijheid geniet:


 • Je automatiseert bestaande processen om het werk van jouw collega’s efficiënter te maken, zowel in Python als in Azure. Hierbij werk je nauw samen met onze andere Data Engineer Pricing.
 • Je ontsluit, importeert, koppelt en uploadt data zodat jouw collega’s deze optimaal kunnen gebruiken voor hun analyses en modelontwikkeling.
 • Je onderhoudt, verbetert en ‘runt’ de datastraten door te programmeren en het gesprek met jouw collega’s te blijven voeren.
 • Je ontwikkelt en draagt bij aan het optimaal visualiseren van onze pricing data en KPI’s in Power BI. Hierbij denk je actief mee over de toepasbaarheid van AI.
 • Je zoekt voortdurend naar mogelijkheden om onze databronnen optimaal te gebruiken, gaat in gesprek met collega’s, onderzoekt de huidige kaders en experimenteert om jouw werk en dat van je directe collega’s efficiënter te maken. Waar nodig introduceer je ook nieuwe bronnenontsluiting (bv. API, KAFKA).
 • Je gaat op zoek naar de mogelijkheden en de best practices. Je draagt bij aan ons Azure platform, zorgt dat onze data producten altijd up-to-date zijn op dit platform en schakelt met collega’s in andere data-teams binnen Achmea om het Azure platform beter in te richten. Er is nog heel veel mogelijk op het Azure platform.


De afdeling

Je gaat aan de slag binnen het team Pricing & Analyse op de afdeling Product & Portfoliomanagement Particulieren binnen de Divisie Schade & Inkomen (DSI). De standplaats is Apeldoorn.

Als team Pricing & Analyse Particulieren is het onze taak om klanten een passende premie aan te bieden. We werken hiervoor Agile Scrum. Dit voor de drie merken Centraal Beheer, FBTO en Interpolis die ieder 10 tot 15 verschillende verzekeringsproducten aanbieden. Binnen Pricing & Analyse verbeteren we onze werkwijze continu, zodat we steeds effectiever en sneller onze klantpremies kunnen bijsturen aan de hand van data en inzichten over onze portefeuille en de verzekeringsmarkt. Als Data Engineer Pricing ben jij de drijvende kracht daarachter! We zijn een divers team en willen samen resultaten behalen. Daarin zijn we ambitieus en helpen we elkaar verder. Het team bestaat voornamelijk uit pricing analisten, een data engineer (met jou erbij twee) en een markt analist. We werken zowel thuis als op kantoor. De standplaats is Apeldoorn.

Product & Portfoliomanagement Particulieren is verantwoordelijk voor het rendement van de particuliere schadeportefeuille en voor de verzekeringsproducten die onze merken (Interpolis, Centraal beheer en FBTO) aan onze klanten aanbieden. De verschillende partners in de particuliere keten werken intensief samen om het rendement en duurzame ontwikkeling van de producten en portefeuille te realiseren. Dit doen we door ontwikkelingen in de portefeuille te volgen, de trend in de markt te monitoren en propositie behoeftes te vertalen naar product en beleid.

Jouw achtergrond


 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding in kwantitatieve richting.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als data engineer of een andere datarol.
 • Je hebt ervaring met programmeren in talen zoals Python, PySpark en SQL. Daarnaast heb je kennis van cloud oplossingen.
 • Ervaring met Azure, Power BI en versiebeheer (in GIT en/of DevOps) is een pluspunt en anders krijg je de kans om dit te leren.
 • Je bent in staat om goed te schakelen met de pricing analisten en IT collega’s over technische data oplossingen: wat zijn de wensen, wat is technisch gezien mogelijk en waar zit de toegevoegde waarde van jouw data product? Jij kunt het vragen én uitleggen.
 • Je beschikt over de flexibiliteit om de vrijheid in deze functie te omarmen, en je bent daarbij in staat om met de daarbij behorende verantwoordelijkheden om te gaan.
 • Verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden in de Nederlandse taal; hierdoor kun je je standpunt zowel mondeling als op papier goed overbrengen.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
Offered.ai
February 22, 2024
CryptoRecruit
February 22, 2024
HIRECLOUT
February 22, 2024