Össur

Master Data Analyst till Össur

Job description

Vill du hjälpa människor till ett rörligare liv?


Össur utvecklar, producerar och säljer ortopedtekniska lösningar. Huvudkontoret är på Island och företaget har totalt cirka 4000 anställda och dotterbolag i 35 länder världen över. Össur etablerades 1971 och har varit börsnoterat sedan 1999. Tillväxten har både varit genom förvärv av andra bolag samt organisk tillväxt. Den organiska tillväxten drivs av stor satsning på forskning och utveckling, och företaget fortsätter lansera nya produkter och lösningar som hjälper människor till bättre liv. Össur är en värderingsstyrd organisation och står för Life without Limitations, ett liv utan begränsningar. Våra värdeord är Ärlighet, Sparsamhet och Mod.


Vi söker just nu en Master Data Analyst till Össur Scandinavia som i dagsläget består av fem kliniska bolag samt stödfunktioner. Vi är verksamma i alla nordiska länder och regionen omsätter över 800 miljoner kr per år. Du kommer att tillhöra avdelningen clinic supplies inom Operations Scandinavia som i dagsläget består av cirka 10 medarbetare. Tjänsten är baserad på vårt nya moderna kontor i Kista norr om Stockholm och du kommer att rapportera till Team Manager för clinic supplies.


Dina arbetsuppgifter

Som Master Data Analyst kommer du att ha en viktig nyckelroll i att leda företaget framåt, genom att hjälpa våra kliniska bolag att ta emot sitt material och uppnå sina mål. Vi arbetar aktivt med cirka 200 produktleverantörer och vårdar cirka 700 000 artiklar. Du kommer att arbeta operativt med att skapa, övervaka, underhålla och analysera leverantörs artikel master data, nyckeldata, prislistor samt flöden mellan system i organisationen. Du kommer även att arbeta proaktivt med att granska master data processer och rutiner, samt vara delaktig i förbättrings- och förändringsarbete. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:


  • Datahantering, datastyrning och vara delaktig i datakvalitetsrelaterade projekt
  • Identifiera datakvalitetsförbättringar och lösa datakvalitetsproblem
  • Datarengöring och förbättra processer relaterade till detta
  • Samarbeta med inköpsavdelningen och leverantörer för att säkerställa korrekt master data
  • Säkerställa hög kvalité på master data i nyckelsystem, samt utveckla och dokumentera de operativa processerna
  • Vara delaktig i att utveckla och implementera strategier för att översätta affärsbehov till master data lösningar, för att säkerställa att affärsbehov tillgodoses
  • Utbilda intressenter om MDM-relaterade områden
  • Stötta clinic supplies teamet i det dagliga arbetet


Vem vi söker

Du har eftergymnasial utbildning inom relevant område alternativt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har god erfarenhet av dataanalys eller master data och är van att arbeta i Excel. Du har goda kunskaper i svenska och engelska. Det är meriterande ifall du är en avancerad användare i Excel, har kunskaper i SQL och/eller är van vid förbättrings- och förändringsarbete.


Som person ser vi gärna att du är analytisk, strukturerad och resultatorienterad. Du tycker det är kul att analysera data i syfte att förbättra och öka kvalitén, och du har en målinriktad och optimistisk inställning till ditt arbete; är motiverad och ambitiös. Du är duktig på samarbete såväl som arbeta självständigt med att lösa uppgifter och problem. För att trivas hos Össur är det viktigt att du är kundorienterad, flexibel och tycker det är kul att arbeta i en föränderlig miljö/organisation.


Vi erbjuder

Som Master Data Analyst erbjuds du en unik möjlighet att gå med i ett dedikerat team på ett företag som är positionerat för fortsatt tillväxt; en viktig och utmanande roll där du även kommer att få möjlighet att forma jobbet till dina styrkor. Du kommer att få ta mycket ansvar och delta i spännande projekt- och förbättringsarbete. Du kommer dessutom att arbeta i en innovativ, flexibel och internationell miljö tillsammans med engagerade kollegor som alla arbetar mot samma mål – att hjälpa människor till ett rörligare liv!


Anställningen

Heltid, tillsvidare. Start enligt överenskommelse.


Ansökan

Du ansöker via Össurs karriärsida, vänligen klicka på länken för att komma vidare: https://ossur.wd3.myworkdayjobs.com/sv-SE/OssurCareersGlobal/job/Stockholm-Sweden/Master-Data-Analyst_REQ-2805


Om du redan är anställd inom Össur koncernen ber vi dig att ansöka internt via Workday. Du hittar jobbet genom att logga in i Workday och klicka på ikonen Karriär.


Sista ansökningsdatum är 2023-08-31. Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt, urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs

SAP Master Data Analyst

Essity
May 28, 2023
S&P Global
May 28, 2023

Lead Master Data Analyst