Job description

Functieomschrijving

Voor de regio Apeldoorn zijn wij op zoek naar een Data Engineer.

Verantwoordelijkheden

Als Data Engineer speel je een cruciale rol binnen het Informatiemanagement team. Door geavanceerde data-oplossingen te combineren met de realiteit van de bouw, ondersteun je ons in het realiseren van baanbrekende projecten. Met tools zoals Azure, Data Factory, Databricks en SQL Server transformeer je ruwe data naar waardevolle inzichten die bijdragen aan onze innovatieve bouwoplossingen.

Je bent niet iemand die stilzit. Je bent altijd op zoek naar manieren om jezelf en de systemen waarmee je werkt te verbeteren. Kennis van Azure DevOps en Scala zijn een extra bonus en geven je een streepje voor in onze dynamische omgeving.

Binnen de organisatie neem je een centrale rol in. Als lid van het BI-team verzorg je de inrichting van het DWH, zorg je voor de ETL/ELT van verschillende databronnen en hanteer je jouw expertise voor datatransformaties ten behoeve van analyses en rapportages.

Het analyseren van data om complexe vraagstukken te beantwoorden word jij verantwoordelijk voor. Daarnaast besteed je tussen de 10 en 20% van je tijd aan het beheer en de optimalisatie van de Azure omgeving, zodat we altijd op het scherpst van de snede opereren.

De organisatie

Met ruim 100 jaar ervaring is daadkracht onze belangrijkste drijfveer. Slimmer verbinden, beter bouwen is ons motto. Wij werken aan zowel grote als kleine infra-projecten, met de nadruk op civiel. Zonder uitzondering unieke werken met focus en expertise ontworpen en gebouwd. Het resultaat van ons werk is te zien in wegen, tunnels, bruggen, sluizen en waterzuiveringen, industrie en energie door heel Nederland. Denk aan de A16 Groene Boog, de Rondweg Antwerpen, Haringvlietbrug, Sluis Eefde, Singelgrachtgarage en historische bruggen & kademuren in Amsterdam.

Bouwen draait om projecten, maar vooral om mensen. Bouwen doen we samen, met passie en vakkennis. Wij verbinden het juiste team aan de juiste techniek. Wij creëren meerwaarde. Wij vinden relaties en continuïteit belangrijk. We zijn onderdeel van TBI, het derde bouwbedrijf van Nederland. Onze holding is een stichting. Dat betekent dat winst terugvloeit naar de bedrijven, naar vergroening, innovatie en een betere wereld.

Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is vereist voor deze functie.

Functie eisen

  • Een afgeronde opleiding hebt in de richting ICT / informatiekundige / bedrijfskundige
  • Kennis hebt van cloud platform Azure
  • Eerder back-end werkervaring hebt opgedaan in de functie van application engineer, data engineer of BI engineer of vergelijkbare functie
  • Ervaring hebt met Data Factory, Databricks oplossingen, SQL en Python
  • Ervaring en/of affiniteit hebt in de civiele bouwwereld

Functie wensen

  • Geen

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.