Energinet

DATA SCIENTIST DER UNDERSTØTTER DEN GRØNNE OMSTILL...

Job description

DATA SCIENTIST DER UNDERSTØTTER DEN GRØNNE OMSTILLING

Brænder du for programmering, matematisk modellering og machine learning? Og vil du være med til at optimere den grønne omstilling i energisystemet gennem digitalisering og data-drevet beslutningsstøtte? Som Data Scientist udvikler du modeller og algoritmer, der sikrer at vi kan indarbejde den hastigt voksende mængde vedvarende energi i Danmark, samtidig med at vores høje forsyningssikkerhed fastholdes.

Du bliver en del af en organisation, hvor fleksibilitet og arbejdsliv i balance står højt på dagsordenen. Du får derfor tilbudt udstyr til en god hjemmearbejdsplads for at kunne afveksle bedst muligt med at være på vores hovedkontor i Fredericia eller hjemme. Vi tilbyder desuden muligheden for at blive en del af et stærkt tværgående data science netværk, der understøtter både personlig og faglig udvikling.

Stærk analytiker der formår at omsætte data science til forretningsværdi

Du bliver en del af afdelingen Data og Systeminnovation, som arbejder med data, digitalisering og innovation. Afdelingen består af 14 kolleger fordelt på to teams med en høj faglighed, humor og tillid til hinanden. I afdelingen arbejder vi efter agile principper i to teams. Det ene team beskæftiger sig overordnet set med eksterne innovationsaktiviteter via samarbejds- og innovationsinitiativet Open Door Lab. Det andet team arbejder med drift og udvikling af eksterne datadelingsservice EnergiDataService og EnergiDataPortalen, herunder data management samt digitaliseringsopgaver med spændvidde fra automatisering til digital forretningsudvikling. Jobbet som Data Scientist er placeret i dette team. Du får således en helt central rolle i at bidrage til en tværgående digitaliseringsindsats og understøtte den digitale forretningsudvikling i Elsystemansvar.

Konkret implementerer du nye modeller og datadrevne løsninger i samarbejde med interne og eksterne kollegaer. Mange af disse vil være forretningsnære applikationer baseret på data science, hvor du skal analysere og implementere algoritmer, der anvender data og forretningsviden på nye måder og omsætter dette til forretningsværdi. Du bidrager også til at sætte data i anvendelse gennem bl.a. visualiseringer og automatiseringer af datakvalitet. Du formår at operationalisere produkterne gennem en passende IT -implementering, og du kommunikerer med dine kollegaer, så deres feedback tages med i udarbejdelse af løsningerne. Det er vigtigt, at du aktivt søger at være i front med udviklingen inden for dit specialistområde, samtidig med at du evner at omsætte din viden til nye modeller.

Glæd dig til et job, hvor du kan være med til at udvide anvendelsen af data, fremme digitalisering, og hvor du kan komme med input til nye måder at træffe beslutninger på. Samtidig får du mulighed for at anvende din passion for matematiske modeller til at sikre den grønne omstilling uden at kompromittere forsyningssikkerheden.

Samarbejdende mindset

Du har en kandidatgrad i datalogi, matematik, relevant ingeniøruddannelse - eller anden videregående uddannelse, hvor du har arbejdet med matematisk modellering. Du kan programmere i Python eller i et objektorienteret sprog. Du er god til at skabe relationer med andre, kan kommunikere præcist både skriftligt og mundtligt og evner at gøre det komplekse enkelt. Det er et plus, hvis du har kendskab til Azure eller andre cloud-løsninger. Du har gerne et par års erhvervserfaring men det er ikke et krav.

På det personlige plan har du et godt humør og du er god til at få dine idéer ført ud i livet i samarbejde med dine kolleger. Derudover har du en analytisk tilgang til opgaverne, og du trives med at arbejde agilt, så du kan omstille dig fra en opgave til en anden og bruge dine kompetencer på nye områder.

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med cv og andre relevante bilag via linket ”send ansøgning” senest d. 5. december dato. Vi håber at kunne afholde 1. samtaler d. 9. december og 2. samtaler d. 15. december. Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Senior Manager Gitte Schjøtt-Kristensen på telefon 51 67 79 02 eller Data Scientist Jeppe Miki Busk Olsen på 20 11 65 79. Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset baggrund til at søge jobbet.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.