Novare Potential

Folksam söker Data Engineer

Job description

Vill du jobba i ett företag med både hjärta och hjärna som satsar mycket på IT? Vill du forma innovativa och smarta IT-lösningar i agila team som skapar trygghet och värde för våra kunder?

Det här gör du som Data Engineer

Vi arbetar för närvarande med att förflytta vårt Data Warehouse från en IBM-plattform till en molnlösning baserat på Azure och samtidigt utveckla vårt sätt att se på data pipelines och värdeskapande analyser och data.

Hos oss bygger, förvaltar och vidareutvecklar vi Folksams tekniska lösningar inom Data & Analys och samarbetar med leveransens produktägare och intressenter, både inom affären och andra delar av IT. Vi jobbar enligt SAFe och det team som du kommer jobba i är ett av flera som ingår i ett agilt releasetåg.

Du kommer att arbeta med databaser, script och programmering, datakvalitet, incidenter och felsökning samt bidra i förbättringsarbetet, allt från agila arbetssätt till dataflöden och förflyttning av den tekniska plattformen.

För att lyckas i rollen behövs ett mycket bra samarbete dels med det egna teamet och med andra team och intressenter. Du förväntas vara kvalitetsmedveten och vill förstå den data som du arbetar med. Därutöver krävs självledarskap, nyfikenhet, vilja att lära och hitta vägar för att skapa värde.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som idag arbetar som t ex Data Engineer eller Systemutvecklare. Du har förmodligen flerårig erfarenhet av komplext beslutsstödsarbete inom verktyg såsom IBM DataStage, Informatica, MS SSIS eller Azure Data Factory. Erfarenhet vi värdesätter för den här rollen är:

Tidigare erfarenhet av ETL och dataflöden.

Tidigare erfarenhet av datahantering i SQL.

Tidigare erfarenhet av datalager och datamodellering, som t.ex. data vault och dimensionsmodellering.

Försäkringsbranschen är meriterande.

Du kanske också behärskar teknologier eller verktyg såsom Power BI, SAS, Cognos och databaser som Netezza, SQL Server eller DB2.

Har du erfarenhet av att bygga lösningar i Azure så är det ett stort plus.

Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet samt är duktig på att kommunicera på både svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du kvalitetsmedveten, analytisk, strukturerad och bra på problemlösning. Du är bra på att samarbeta och har ett engagemang som smittar av sig. Att ge och ta emot feedback är en naturlig del av din arbetsvardag. Du tar initiativ, är transparent och levererar resultat med hög kvalitet. Att du är ansvarstagande och serviceinriktad ser vi som en självklarhet. Vidare är erfarenhet av samarbete med internationella partners och distribuerade team fördelaktigt.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Charlotta Skogar på charlotta.skogar@novare.se eller 0761-66 48 78. Urval sker löpande så vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt!

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.