Job description

Till teamet Data, Analys & Rapportering söker vi nu en Data Analyst som kan omvandla stora mängder kunddata till värdeskapande aktiviteter och insikter.


Teamet ingår i vår nya funktion Kunderbjudande inom Commercial Lines som ansvarar för att med data- och kundinsikter som utgångspunkt skapa en fantastisk kundupplevelse för företagskunder samt utveckla attraktiva, innovativa erbjudanden.


Då teamet är nytt så erbjuds du som Data Analyst möjligheten att vara med att bygga upp Data, Analys & Rapporteringsfunktionen. Så om du motiveras av att vara delaktig i detta och få möjligheten att påverka så är detta en roll för dig!


Om rollen


Du kommer att analysera och visualisera data från olika datakällor, presentera resultat och ge rekommendationer till våra stakeholders. I rollen arbetar du både självständigt med mycket eget ansvar och i nära samarbeta med andra analytiker och kollegor från olika delar av organisationen.


Exempel På Arbetsuppgifter Och Ansvarsområden


 • Inhämta, transformera och analysera Commercial Lines kunddata
 • Supportera Commercial Lines i data- och analysfrågor
 • Proaktivt söka nya analystillämpningar och affärsmöjligheter, samt formulera, initiera och driva analysprojekt
 • Analysera data som genereras i kundinteraktioner i olika kanaler och touchpoints
 • Bygga, testa och implementera prediktiva modeller
 • Segmentera kundbas och företagsmarknad
 • Visualisera data och bygga rapporter i PowerBI
 • Presentera analysresultat och ge rekommendationer till våra stakeholders


Placeringsort är i Stockholm och rapporterar till Chef Data, Analys & Rapportering.


Din profil och kvalifikationer


För att lyckas och trivas i denna roll tror vi att du har:


 • en Master/Magister- eller civilingenjörsexamen med inriktning mot Statistik/Matematik/Data
 • ett par års erfarenhet i analytisk roll, gärna från en sälj- och marknadsorganisation
 • mycket goda kunskaper i statistisk analys och metoder
 • erfarenhet av att hantera stora datamängder med SQL och/eller SAS
 • erfarenhet av analys och modellering i R och/eller Python
 • god förmåga att visualisera data och presentera analysresultat på ett pedagogiskt sätt
 • Förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift.


Som person är du analytisk lagd med en förmåga att hantera komplexa problem. Du tar gärna initiativ, arbetar effektivt och har en vilja att nå framdrift. Du är nyfiken på att förstå affärens och mottagarnas behov och utvecklar därefter datadrivna lösningar som gör skillnad i verksamheten. Du trivs med att arbeta med personer som har en annan bakgrund och söker aktivt samarbete för att tillsammans uppnå bättre resultat.


Ansökan


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Då urvalet sker löpande ser vi gärna att du inkommer med din ansökan snarast möjligt, dock senast 2023-10-08


Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef Frank Svensson på via mail: frank.svensson@trygghansa.se.


Vi ser fram emot din ansökan!


Vi undanber oss kontakt från annons-, konsult- och rekryteringsföretag gällande våra annonserade roller.


Fackliga representanter


Akademikerföreningen: Cecilia Jarlstedt, cecilia.jarlstedt@trygghansa.se  


Forena: Elias Bakk, 070-730 68 54 


Om oss


Trygg-Hansa har gjort skillnad i människors liv sedan 1828 och är i dag en del av Tryg-koncernen, Skandinaviens största sakförsäkringsbolag. Som medarbetare på Trygg-Hansa arbetar du tillsammans med 7 500 engagerade kollegor över hela Tryg-koncernen i Sverige, Norge och Danmark. Tillsammans arbetar vi varje dag för att skapa trygghet för våra kunder med utgångspunkt i livbojen, vårt ikoniska varumärke. Våra kompetenta och engagerade medarbetare är en våra absoluta styrkor och vi är stolta över de fina resultaten i våra medarbetarundersökningar. Som medarbetare hos oss har du många karriärs- och utvecklingsmöjligheter både på Trygg-Hansa och inom hela Tryg-koncernen. Genom att ta ansvar och visa tillit till dina kollegor driver du tillsammans våra engagerade ledare din egen utveckling framåt. Hos oss är alla lika viktiga och vi arbetar aktivt för att skapa en inkluderande arbetsplats


På Trygg-Hansa har vi god kunskap om vad våra kunder råkar ut för och vad som skapar oro och osäkerhet. Den kunskapen använder vi för att förebygga skador i livets alla skeden. Vi erbjuder mer än bara försäkringar. Vår ikoniska livboj finns sedan 1959 utplacerad vid cirka 80 000 vattennära platser över hela landet och sedan många år bidrar vi till Svenska Livräddningssällskapets sommarsimskolor. Som engagerad partner till Avicii Arena och med vår utbildning ”För alla unga” arbetar vi aktivt med att förebygga psykisk ohälsa. För oss är det här några exempel på hur vi bidrar till en tryggare framtid och ett hållbart samhälle


Läs mer om Trygg-Hansa


Följ oss gärna på Facebook och Linkedin


Vill du veta mer om hur vår ansökningsprocess går till? Så här rekryterar vi.


Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.