Folksam

Senior Data Engineer

Job description

Vill du jobba i ett företag med både hjärta och hjärna som satsar mycket på IT? Vill du forma innovativa och smarta IT-lösningar i agila team som skapar trygghet och värde för våra kunder?


Du kommer ingå i ett tvärfunktionellt utvecklingsteam för att sammanställa ändamålsenlig rapportering och analys inom Folksam. Teamet jobbar med fokus på att leverera högkvalitativ data och analys som är till stor affärsnytta för både våra interna användare och externa kunder. Teamet ansvarar även för att utveckla och förvalta den tekniska plattformen. Folksam står inför många förändringar där dataflöden byggs om för att anpassas till nya regulatoriska krav samtidigt som den tekniska plattformen behöver moderniseras och konsolideras. Vi söker nu erfarna Data Engineers som ska förstärka befintliga och nya team i vår förändringsresa.


Det här gör du som Data Engineer på Folksam

Vi arbetar för bland annat med att förflytta vår tekniska plattform för Data Warehouse från en IBM-plattform till en molnlösning baserat på Azure och samtidigt utveckla vårt sätt att se på data pipelines och värdeskapande analyser och data.


Hos oss bygger, förvaltar och vidareutvecklar vi Folksams tekniska lösningar inom Data & Analys och samarbetar med leveransens produktägare och intressenter. Vi jobbar enligt SAFe och det team som du kommer jobba i är ett av flera som ingår i ett agilt releasetåg.


De tekniker som vi arbetar med idag är framförallt DataStage för IT/ETL och vi vill förflytta oss mot Azure Data Factory, Azure Databricks, Python, Testautomation och Power BI. För att lyckas i rollen behövs ett mycket bra samarbete dels med det egna teamet och med andra team och intressenter. Du förväntas vara kvalitetsmedveten och vill förstå den data som du arbetar med. Därutöver krävs självledarskap, nyfikenhet, vilja att lära och hitta vägar för att skapa värde.


Är du den vi söker?

Vi söker dig som idag arbetar som Data Engineer, Systemutvecklare eller motsvarande. Du har flerårig erfarenhet av komplext beslutsstödsarbete med verktyg såsom IBM DataStage, Informatica, MS SSIS eller Azure Data Factory.


Erfarenhet vi värdesätter för den här rollen är:


  • Erfarenhet från arbete i Microsoft Azure.
  • God erfarenhet av Azure Data Factory, Delta Lake-arkitektur samt utveckling av data pipelines.
  • God erfarenhet av DevOps-utveckling med CI/CD pipelines samt jobbat med Infrastructure as Code i Bicep, Terraform eller motsvarande.
  • Behärskar programmeringsspråk såsom Python, Scala, R eller SQL.
  • Erfarenhet av datalager och datamodellering, som till exempel data vault och dimensionsmodellering.
  • Erfarenhet inom utveckling av ML-lösningar i cloud-miljö såsom Azure.
  • Erfarenhet av teknologier, metoder eller verktyg såsom Hadoop, Spark, MLflow, Power BI eller SAS.
  • Erfarenhet av Databricks, API:er, kodtestningsramverk.
  • Erfarenhet av datahantering i SQL.


Utvecklas tillsammans med oss

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar/ kan du läsa mer och se filmer om hur det äratt jobba på Folksam.


Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan redan idag, men senast 13 februari 2023. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.


Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta någon av rekryterande cheferna Jacob Karmehag, 072-468 71 83, jacob.karmehag@folksam.se eller Henrik Nose, 070-831 52 82, henrik.nose@folksam.se


Fackliga representanter: Akademikerföreningen Per Hansson 070-831 60 67, Forena Morgan Svensson 073-423 59 12 och Handels Mikael Carlsson 070-831 51 32.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
Visa
January 31, 2023

Senior Data Engineer

Wood Mackenzie
January 31, 2023

Senior Data Engineer

Commonwealth Bank
January 31, 2023

Senior Data Engineer