Job description

Functie­omschrijving


Het werk bij ons zal je inhoudelijk blijven boeien. Je werkt aan diverse projecten op het gebied van luchtkwaliteit, waarbij de ministeries onze voornaamste opdrachtgevers zijn. Als jij het leuk vindt om in data over luchtkwaliteit de juiste verbanden te zien en hiermee bij te dragen aan kennis van de beleidsmakers op dit thema, dan word jij wellicht wel onze nieuwe collega!


Wat ga je doen?


Als data scientist luchtkwaliteit kom je te werken op onze afdeling Luchtkwaliteit en Geluid. Het team bestaat uit 28 collega’s, maar we werken ook veel samen met collega’s buiten onze afdeling. Je projecten bestaan ook uit steeds van samenstelling wisselende teams, dus je kent binnen korte tijd veel mensen.


Je zult een bijdrage gaan leveren aan innovatieve projecten als ons werk aan ultra fine particles (UFP), maar ook aan projecten als de monitoring rond het Schone Lucht Akkoord en de Grootschalige concentratie- en depositiekaarten.


  • Je gaat werken aan interpretatie, duiding en validatie van onze onderzoeksresultaten. Je doet dit onder andere door je kennis over onzekerheden en statistiek toe te passen. Natuurlijk documenteer je zorgvuldig wat je gedaan hebt zodat collega’s ook met jouw werk aan de slag kunnen;
  • Je doet verbeteringen in huidige methodes zoals kalibratiemethodes;
  • Binnen deze functie dagen we je ook uit met een frisse blik te kijken naar onze data. We dagen je uit om voorstellen te doen voor innovaties waarbij je data op een andere manier toegankelijk maakt en visualiseert.


Als je ervaring hebt met machine learning zou dit je in dit werk helpen. We waarderen daarbij je proactieve houding. Uiteraard ben je geïnteresseerd in het onderwerp luchtkwaliteit en wil je daar meer je over te weten komen. De werkzaamheden blijven in beweging, waardoor aanpassingen en flexibiliteit belangrijk zijn.


Uniek aan deze baan


In deze functie bij het RIVM krijg je te maken met vernieuwende en uitdagende onderzoeksvragen, je komt terecht in een dynamisch dossier. Daarbij is het RIVM door haar onafhankelijke wetenschappelijke positie een belangrijke speler in de maatschappelijke discussies. Veel van de eindproducten zijn onderdeel van politieke en beleidsmatige besluitvorming. Je maakt hier echt het verschil, jouw inzet draagt bij aan een gezonde en veilige leefomgeving.


Functie-eisen


Wat neem je mee


Naast een flinke portie nieuwsgierigheid neem je mee:


  • Een universitaire relevante opleiding, in de richting van natuurkunde, lucht- of klimaatwetenschappen;
  • Ervaring op het gebied van data science of ervaring met A.I. of toepassen van Machine Learning technieken;
  • Affiniteit met statistiek;
  • Je bent analytisch sterk;
  • Je hebt ervaring met werken met bijvoorbeeld R of Python;
  • Je hebt kennis van luchtkwaliteit of je wilt je hierin verdiepen.


De zorg voor morgen begint vandaag


Wil jij aan die zorg meewerken in de functie van data scientist, maar heb je eerst nog wat vragen? Reik gerust uit naar RIVM afdelingshoofd Kitty de Bruin, je kunt haar bereiken op 06-111 544 82.


Arbeids­voorwaarden


  • Salaris­niveau


schaal 10

Maand­salaris: Min €2957 - Max €4707

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.