Data Scientist Synthetische Drugs bij de Politie (...

Company:
Location: Driebergen

*** Mention DataYoshi when applying ***

Wat ga jij doen?

Heb jij ervaring met datascience, ben je creatief & probleemoplossend én lijkt het jou interessant om te werken bij de Politie? Heb je nu een Wajong uitkering, doelgroepenregistratie of val je onder de Indicatie Banenafspraak? Dan bieden wij jou vanuit Pernu nu de mooie kans om als Data Scientist Synthetische Drugs bij de Politie in Driebergen aan de slag te gaan!

Het cluster Synthetische Drugs richt zich op het duurzaam verstoren van ondermijnende criminele bedrijfsprocessen - ook in het buitenland – rondom de productie en handel in Synthetische Drugs. Wij doen dat door het structureel opsporen en ontmantelen van criminele netwerken, het oppakken van kopstukken, het in beslag nemen van crimineel vermogen voor de verschillende afpakdoeleinden, het opwerpen van barrières nationaal en internationaal voor crimineel handelen en voor het verkrijgen van crimineel geld. Het Cluster Synthetische Drugs werkt vernieuwend en intelligence- gestuurd en levert hoogwaardige producten.

Je gaat samen met de medewerkers van de Intell expertise cell en tactische collega’s van het cluster Synthetische Drugs op zoek naar vraagstukken en problemen die opgelost kunnen worden met jouw datascience expertise. Daarbij formuleer je doelstellingen en vertaalt deze naar acties voor jezelf en de betrokkenen. Uit diverse digitale bronnen verzamel je waar nodig (on)gestructureerde data, je kunt deze eventueel combineren en verantwoord weer wegschrijven. Vanuit deze bron kan je modellen en analyses genereren die relevant zijn voor de geformuleerde doelstellingen en die je operationele en tactische collega's in staat stelt hun vraagstukken op te lossen. Je denkt na over het waarborgen van de geleverde modellen en resultaten zodat deze later reproduceerbaar en verantwoordbaar zijn.

Wie ben jij?

Problemen zie jij als uitdagingen en je hebt analytisch inzicht. Je bent in staat je adviezen duidelijk naar het team te verwoorden. Je denkt vooruit, ziet knelpunten en geeft advies ter verbetering, in de lijn met landelijke afspraken en afgesproken werkprocessen. Je bent stressbestendig, kunt snel schakelen tussen de gevarieerde werkzaamheden, goed samenwerken en je bent communicatief vaardig. Kwaliteit en zorgvuldigheid heb je hoog in het vaandel staan en je kunt gedetailleerd en gestructureerd werken. Je bent in staat door te vragen en durft collega's aan te spreken. Daarbij ben je dienstverlenend en kritisch. Je hebt daarnaast:

 • Een doelgroepindicatie (Wajong / doelgroepenregister / Indicatie banenafspraak);
 • Jij bent 36 uur per week beschikbaar;
 • Jij beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur een diploma op het gebied van datascience;
 • Je hebt kennis van meerdere datascience technieken (studie- of werkervaring) en bent in staat om nieuwe deeplearning-architectuur modellen te ontwerpen.
 • Jij hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal;
 • Jij beschikt over de competenties: probleemanalyse, zelfstandig, initiatief, leervermogen en samenwerken.

Wat ga jij doen in deze rol?

Als datascientist ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van data gedreven opsporing door middel van datascience en machine-learning geboden oplossingen. Daarbij ga je creatief en probleemoplossend te werk. Je krijgt de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Je weet de juiste vragen te stellen voor de opsporing, je bepaalt welke data je nodig hebt, je exploreert data en maakt het zelfstandig inzichtelijk;
 • Je creërt operationele en tactische delicts-, tijds-, classificatie-, en andere modellen en verwerkt deze voor het proces-verbaal of onderzoeksdossier;
 • Je brengt geld- en goederenstromen in kaart en beschrijft de kenmerken van verdachten en criminele samenwerkingsverbanden;
 • Je helpt de teamleiding binnen het cluster Synthetische Drugs bij het kiezen van de juiste modellen, analyses en verdere datascience gedreven oplossingen om de opsporingsdoelstellingen te halen;
 • Je zoekt verbinding en stemt werkzaamheden af met andere specialisten, om zo tot de meest efficiënte analyses te komen.

Wat kunnen wij jou bieden?

 • Een complexe en interessante functie op locatie in Driebergen;
 • Goede begeleiding op jouw werkplek door een ervaren jobcoach;
 • Aandacht voor jouw specifieke talenten en begrip voor de dingen waar je minder in bent;
 • Reiskosten met het openbaar vervoer worden volledig vergoed!

Interesse?

Wacht dan niet te lang maar reageer direct, de vacature sluit zodra er voldoende geschikte kandidaten geïnteresseerd zijn (uiterlijk 15 april).

Je solliciteert:

Dat doe je door je CV via de solliciteerbutton te sturen. Wil je een motivatiebrief toevoegen? Dan mag je ook een mail sturen naar erik.termaaten@pernu.nl.

En dan?

Wij nemen na jouw sollicitatie contact met jou op. Als wij denken dat je geschikt bent voor de vacature, dan krijg je van één van onze recruiters een (telefonisch) kennismakingsgesprek en kijken we of wij jou kunnen meenemen in de procedure. Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.

Meer informatie? Bel of whatsapp met HR Recruiter Erik ter Maaten, via 06-14732387 of mail naar erik.termaaten@pernu.nl.

P.S. Ook in tijden van corona gaat solliciteren gewoon door! Neem eens een kijkje op onze blog: Solliciteren in tijden van corona

*** Mention DataYoshi when applying ***

Offers you may like...

 • ION

  PhD position in Data Scientist
  Remote
 • Commonstock

  Data Scientist
  San Francisco, CA
 • iHeartMedia, Inc.

  Data Scientist
  Remote
 • National Interstate

  Lead Data Scientist- Open to Remote
  Richfield, OH 44286
 • Great American Insurance Group

  Lead Data Scientist- Open to Remote
  Richfield, OH 44286