Logius

Data engineer

Job description

Functie­omschrijving

Complexe datavraagstukken zijn voor jou als data engineer geen probleem, maar een persoonlijke uitnodiging om de puzzel op te lossen. Zoek je een werkomgeving waarin jouw talenten volledig tot hun recht komen? Waarin je mag improviseren en pionieren? Welkom bij Logius, de plek waar we werken voor digitaal Nederland. Het gezellige team is de bonus.

Jouw uitdaging.

Het ontwikkelen, verbeteren en onderhouden van data pipelines is de belangrijkste taak voor jou als onze nieuwe data engineer. We leggen even kort uit hoe het werkt. Logius ontwikkelt en beheert generieke digitale infrastructuur waarmee burgers en ondernemers zaken kunnen doen met de Nederlandse overheid. Voorbeelden hiervan zijn DigiD en MijnOverheid. De afdeling Data & Analyse ontwikkelt de informatieproducten die onze medewerkers nodig hebben om de services van Logius te realiseren: dashboards, analyses en stuurinformatie. Als data engineer ondersteun je dus onze eigen medewerkers en draag je ertoe bij dat onze producten nog beter worden. Jij bent de vraagbaak voor technische vragen vanuit je team en de organisatie. Dit betekent dat je technisch maar ook communicatief sterk moet zijn en zaken goed kunt uitleggen die voor je collega’s minder vanzelfsprekend zijn.

We zetten enkele kerntaken op een rijtje:

het opzetten, verbeteren en onderhouden van data pipelines met python, SQL; op onze huidige Windows Server vm’s.

De data-analisten in je team ondersteunen/coachen/kennisgroei faciliteren met o.a. Git, testing, logging, code reviews, coding best practices.

Meedenken met data engineering-vraagstukken en een stukje communicatie met functioneel en technisch beheer.

Één onderdeel van je werk verdient extra toelichting: de migratie van onze ontwikkelomgeving. Onze infrastructuur wordt verhuisd en dus gaan we migreren naar een nieuwe platform. Jij bent een linking pin in het proces en begeleidt je Logius collega’s. Het komende jaar is dit een grote portie werk. Het leuke aspect hieraan is dat je meehelpt om meteen enkele verbeteringen door te voeren. Je krijgt alle vrijheid om je kennis en ervaring hier in te zetten en op die manier het verschil te maken. Op dit nieuwe platform gaan we onder andere met Gitlab. CI/CD en Kubernetes werken.

Functie-eisen

  • Je heb een HBO werk- en denkniveau met kennis en ervaring op het gebied van data engineering.
  • Ervaring met Python, software engineering, proces monitoring, Elastic stack en Splunk moet je hebben. We gebruiken nu nog deels Windows Server maar gaan met de migratie overstappen op Linux, dus als je hierin thuis bent, is dat heel welkom.
  • Je weet snel inzicht te krijgen in bedrijfsprocessen en bent in staat om je daarop aan te passen om je doelen te bereiken.
  • Je bent iemand die concreet meedenkt, iets durft te zeggen, overziet wat er speelt en gelijk je rol pakt met de kennis die je collega op dat moment nodig heeft.
  • Een teamplayer, dat ben je altijd. Iedereen heeft zijn eigen specialiteiten en bekwaamheden. Jij bent onze ‘technische goeroe’ en kunt hierin de andere teamleden coachen. Samenwerken maakt ons allemaal sterker.

Arbeids­voorwaarden

  • Salaris­niveau

schaal 12Maand­salaris: Min €4214 - Max €6227

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.