Stedin

BI Consultant/Data Engineer

Job description

Werk waar je trots op kan zijn. Dit ga je doen.

Voor de energie transitie is data onmisbaar om vooruit te komen, en daar hebben we veel van bij Stedin. Vanuit deze data moet de juiste informatie opgehaald worden. Het nieuwe data landschap is continue aan verandering onderhevig en wordt steeds moderner en gaver om aan te werken. Om deze reden willen we graag een Business Intelligence Consultant/Data Engineer toevoegen aan ons team.


Als BI consultant/Data Engineer vertaal je informatiebehoefte naar succesvolle data-oplossingen. Je gebruikt hiervoor onder andere ETL-technologieën van Informatica. Je helpt ook mee bij de ontwikkeling en verdere positionering van de BI- en data-dienstverlening. En helpt zo mee om voor onze bedrijfsafdelingen zoals Asset Management, Aansluiting & Vervanging, Storing & Onderhoud en de Transportketen toegevoegde waarde uit data te halen. Hiermee maken we onze dienstverlening steeds beter.


Je bent in staat om nieuwe tooling en programmeertalen snel eigen te maken. Ook vind je het leuk om samen te vernieuwen, jezelf te ontwikkelen en anderen mee te nemen. En bij alles wat je doet, hou je het belang van de klant in de gaten.


Jouw toegevoegde waarde? Om de energietransitie te realiseren is IT, en jij dus, onmisbaar! Stedin heeft in 2020 de stap naar de Microsoft Azure cloud gemaakt. Met producten van Informatica zoals Data Engineering Integration (voormalig BDM) zijn we in staat om te ontwikkelen richting Big Data. Dit doe jij in nauwe samenwerking met collega’s en andere teams zoals de Data Scientists en de Scrum teams van Stedin. Gaaf toch?


Jouw sterke punten. Worden we blij van.

Word jij enthousiast van het leren van nieuwe dingen? Met jouw lef, hoge energieniveau en positieve instelling zet je elke dag die extra stap! Je zoekt een plek om jouw ambities waar te maken. Een plek waar pro-activiteit verwelkomd wordt. En ja, dat vind je bij Stedin.


Wat jou verder onze BI consultant/ Data Engineer maakt?


 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau met aantoonbaar ervaring in de Microsoft Azure data services stack.
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met ELT/ ETL flows (ervaring met Informatica toolstack is een pré). En ervaring met Unix (shell)- en Python scripts maken t.b.v. automatisering is een pré.
 • Je hebt kennis van databases, o.a. Oracle en SQL Server. En je bent bekend met best practices voor software-engineering, zoals OTAP, versiebeheer in GIT en CI/ CD.
 • Aantoonbaar ervaring met datalake concepten en bijbehorende fileformats zoals AVRO, ORC en Parquet is een sterke pre. En je hebt ervaring met het modelleren van data conform Datavault en dimensioneel Kimball.
 • Je hebt ook kennis van methoden en technieken t.b.v. de analyse van de bedrijfsprocessen en het doen van verbetervoorstellen. Ervaring met een Agile Scrum werkwijze, BI test automation en PowerBI zijn een pré.
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands (niveau B1 / leergierig).


Een goed team. Daar hoor je bij.

Meteen vanaf dag één maak je deel uit van de afdeling Smart Data Solutions. Deze afdeling bestaat uit meerdere Scrum teams. In het BI Informatica team werken we op basis van DevOps. Samen met je collega’s vul je dus de rol in van zowel ontwikkelaar en beheerder. Daarnaast adviseer je de Stedin business.


Wat ons bindt? De drive om samen te puzzelen en samen tot de beste oplossingen komen. Dat doen we met de Agile/SaFe methodiek. Het team wordt steeds autonomer en werkt vaak vanuit huis. Wel komen we graag minstens eens per week samen op kantoor (standplaats Rotterdam Blaak) voor inhoudelijke overleg en Scrum events.


Samenwerken met andere teams? Daar hebben we de Big Room Planning voor. Een grote happening, zonder dat dit ten koste gaat van de werksnelheid. Een goede werksfeer mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Er is veel aandacht voor inhoudelijke én persoonlijke ontwikkeling. En reken maar dat we onze successen goed vieren. Want waar we hard werken, lachen we ook hard. Dat is de sfeer bij IT. Hoe beter de samenwerking, des te meer successen er gevierd worden. Wij dagen je uit!


Mooie arbeidsvoorwaarden. Die wil je hebben.

Dat je van ons je eigen telefoon (of een Bring Your Own Device vergoeding) en laptop krijgt, vinden we nogal vanzelfsprekend. Wat mag je nog meer van Stedin als werkgever verwachten?

Alle financiële arbeidsvoorwaarden op een rij, weet je meteen waar je aan toe bent:


 • Goede arbeidsvoorwaarden horen erbij. Zo krijg je een (maximaal) salaris van €5.800, - gebaseerd op 40 uur per week en kennis en ervaring, 24,5 vakantiedagen en bouw je prima pensioen op bij het ABP.
 • Boven op je salaris ontvang je een persoonlijk budget van 24% (inclusief 8% vakantiegeld). Jij kiest zelf elke maand wat je met het budget doet. Elke maand extra salaris? (zo kun je ook €6.728, - per maand inclusief 16% Persoonlijk Budget verdienen)? Of misschien meer verlofdagen?
 • Gezonde energie, die heb je nodig. Daarom krijg je van ons ook een Duurzaam Inzetbaarheid budget van €500 bruto per jaar (bijvoorbeeld voor je sportabonnement, een hometrainer of je nieuwe sport outfit).
 • Volgens ons Stedin@Work concept werk je 50% thuis en 50% op kantoor, wel zo flexibel. Wij zorgen voor jouw thuiswerkfaciliteiten, een thuiswerkvergoeding en reizen naar kantoor doe je met je OV vrij-abonnement waarmee je ook buiten werk onbeperkt kan reizen!


Daar komt dit nog bovenop:


 • Werken bij Stedin betekent werken bij een World-class Workplace. Een van de trotspunten .van onze (en jouw toekomstige) collega’s? Werksfeer.
 • Jouw ontwikkeling staat centraal: events bezoeken met collega’s, meedoen aan kennissessies, trainingen en opleidingen volgen. Zo geven we jouw talent écht alle kans en haal jij het beste uit jezelf.
 • Goede koffie van Heilige Boontjes. In Rotterdam kun je jouw bakkie ook halen bij onze ‘gebarista’ (onze slechthorende barista).


Nu reageren. Laten zien wat je in huis hebt.

Zin in deze baan waar je vooroploopt in de energietransitie? Genoeg te doen bij Stedin! Doe je mee? Dat doe je met de knop 'solliciteren', je CV en motivatiebrief. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!


Een (pre) employment screening en een assessment maken onderdeel uit van de selectieprocedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.