Job description

Functieomschrijving

DAF Trucks is op zoek naar een gedreven, leergierige en nieuwsgierige Data Engineer voor de Cabinefabriek te Westerlo.

Als Data Engineer heb je een brug functie tussen een operationeel proces en ITD systeem omgeving.

Bij de productieprocessen heeft DAF Trucks veel aandacht voor Industrie 4.0, waarbij de integratie tussen automatisatie en IT alsmaar sterker wordt. Daarom zijn we op zoek naar een kandidaat die open staat om zich te willen verdiepen in verschillende domeinen van OT en IT. Om je verantwoordelijkheden als Data Engineer succesvol te voltooien, heb je kennis nodig van SCADA systemen, IT-architectuur en data solutions. Verder beschik je over de nodige project skills om het project te begeleiden. In deze functie rapporteer je aan het Groepshoofd Central Production Engineering.

Verantwoordelijkheden
 • Je onderhoudt de operations automation architectuur samen met het server landschap, waaronder server applicaties (WinCC), databanken (SQL server) en communicatie interfaces (OPC-UA).
 • Je zet back-up processen en architectuur op.
 • Je stelt proces data beschikbaar aan de business en bouwt visualisatieoplossingen (Power BI, SSRS).
 • Je verleent technisch advies in projecten en analyseert en lost technische vraagstukken op.
Profiel
 • Je beschikt over een master diploma in computerwetenschappen, elektronica-ICT, elektromechanica of equivalent met enkele jaren relevante ervaring.
 • Je hebt kennis van PLC en SCADA systemen (TIA, WinCC V7.4/5), van database systemen (Microsoft SQL Server). Kennis van data visualisatie en analytics tools (Power BI, SSRS) is aangeraden en kennis van programmeertalen zoals C#.NET en python is een plus.
 • Ervaring binnen het IT landschap (Windows Server, Backup tools & Netwerk) is aangeraden en ervaring in het leiden van projecten is een voordeel.
 • Een leergierige, nieuwsgierige en gedreven attitude is een must om in deze functie te excelleren. Je hebt bovendien een sterke interesse in Industrie 4.0 en ambitie om verder te groeien in dit domein.
 • Je beschikt over een probleemoplossende, analytische, pragmatische en servicegerichte ingesteldheid.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed en bent in staat gemakkelijk te communiceren met verschillende partijen.
Aanbod
 • Marktconform salarispakket
 • Vast contract bij DAF Trucks te Westerlo
 • Voltijdse tewerkstelling
 • DAF biedt een aansprekende en zelfstandige functie waarin veiligheid voorop staat, met prima arbeidsvoorwaarden, goede werksfeer en uitstekende loopbaan- en opleidingsmogelijkheden in een internationale organisatie met standplaats Westerlo. Een uitdagende functie in een dynamische, resultaatgerichte productie-omgeving met leuke collega's, veel ruimte voor eigen inbreng en initiatieven en goede doorgroeimogelijkheden.
Als Data Engineer word je tewerkgesteld binnen onze DAF Cabinefabriek, in Westerlo. De Cabinefabriek is volop in beweging. Investeren en ontwikkelen, van zowel mens als product, staat hier centraal. De mensen die hier werken zijn gebeten door techniek en bereid te investeren in de eigen ontwikkeling, om niet alleen zichzelf maar ook DAF als organisatie te laten groeien.

Bedrijfsinfo

DAF Trucks Westerlo is volop in beweging. Investeren en ontwikkelen, van zowel mens als product, staat hier centraal. De mensen die hier werken zijn gebeten door techniek en bereid te investeren in de eigen ontwikkeling om niet alleen zichzelf, maar ook DAF als organisatie te laten groeien.

Je komt terecht in een innovatieve omgeving met een “continu verbeteren” mentaliteit waarbij we steeds focussen op veiligheid, kwaliteit, leverbetrouwbaarheid, kosten en milieu. DAF dankt zijn ijzersterke imago aan vakmanschap en passie, aan een no-nonsense cultuur, directe communicatie en gemotiveerde medewerkers.

Alle Start People jobs op www.startpeople.be

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.