Job description

Functie­omschrijving

Datagedreven innovaties en continue verbetering van processen: daar streven wij bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat naar. Onze infrastructuur en waterstaat beter beheren en onderhouden, zorgt voor een veilige, duurzame én beter functionerende samenleving. We besparen kosten en ontdekken nieuwe mogelijkheden om onze dienstverlening te verbeteren door efficiënter met data te werken. Als senior data engineer help jij ons hierbij! Word onderdeel van de afdeling Data & Innovatie en help elke dag een stap vooruit te zetten! Solliciteer direct!

Hoe jij bijdraagt in je rol

Het ultieme streven is om een geautomatiseerd proces te ontwikkelen waarbij data wordt ontsloten, getransformeerd en gepubliceerd naar de beoogde bestemming. Je adviseert en werkt in teams om technische oplossingen te realiseren.Je verkent voortdurend nieuwe technologieën en deelt deze kennis met collega's en opdrachtgevers. Daarnaast draag je bij aan de opzet van een dataplatform in Azure en de bijbehorende datastromen. Je fungeert als sparringpartner voor je teamgenoten bij technische uitdagingen en oplossingen.

Enkele van je taken omvatten:

 • toepassen van analysemethodieken en kennis van digitale automatiseringssystemen
 • delen van kennis over de nieuwste technologische ontwikkelingen in het vakgebied
 • ontsluiten van data
 • opzetten van nieuwe data pipelines
 • presenteren van projecten aan teamleden en klanten

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Binnen de unit Data & Innovatie, jouw toekomstige werkplek, zetten we ons in voor het bevorderen van datagestuurd werken als een cruciale vaardigheid binnen de organisatie. Als senior data engineer speel je een essentiële rol bij het realiseren van deze ambitie en draag je bij aan de transformatie van ons ministerie naar een data-gedreven werkomgeving. En daar haal jij jouw voldoening uit!

Verder haal jij je energie uit een baan waar je continu focust op groei: zowel vakinhoudelijke als persoonlijke groei. En dat is wat wij jou bieden. Je zult dan ook werken met gegevens uit diverse directies, variërend van milieu, lucht- en ruimtevaart, bodem en water tot mobiliteit, evenals bestuursinformatie. Onze focus ligt op het creëren van gebruiksvriendelijke, betrouwbare en begrijpelijke informatie die kan worden ingezet ter ondersteuning en advisering van diverse toepassingen. Deze dynamische omgeving stimuleert voortdurende verandering en persoonlijke groei door middel van trainingen, waardoor je altijd op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van datatechnologieën. Daarnaast moedigen we innovatie aan door middel van interne projecten, waardoor een cultuur van voortdurende verbetering wordt gecreëerd en jij de kans krijgt om je creativiteit en expertise te laten zien.

Geïnteresseerd? Solliciteer direct!

Of wil je nog wat meer weten over deze functie? Dat kan natuurlijk altijd. Neem vrijblijvend contact op met Erdogan Taskesen, afdelingshoofd Data en Innovatie, via 06-51426266. Hij staat jou graag te woord!

Functie-eisen

 • je hebt aantoonbare ervaring met het opzetten van datawarehouse en in de richting hiervan
 • je bent bekend met data-modelleringstechnieken en ELT (Extract, Load, Transform) processen, waardoor je vertrouwd bent met het structureren en verwerken van gegevens op een efficiënte en effectieve manier
 • je hebt gedegen kennis van bedrijfsprocessen en de bijbehorende terminologie, wat essentieel is om de behoeften en doelstellingen van de organisatie te begrijpen en te vertalen naar bruikbare dataoplossingen
 • je hebt ervaring met het werken volgens de scrum/agile methodologieën
 • je bent in staat om het overkoepelende doel en de samenhang van projecten te bewaken, wat bijdraagt aan een gestructureerde en flexibele aanpak van data-initiatieven

Je herkent je in de volgende eigenschappen:-

Effectief communiceren en complexe problemen analyseren én oplossen: daar houd jij van. Je beschikt dan ook over sterke communicatieve vaardigheden en hebt een scherp analytisch vermogen. Bovendien ben je proactief in het volgen van nieuwe kansen en ontwikkelingen op het gebied van data, waarbij je ook de relevantie ervan voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) onderzoekt en beoordeelt, zodat de organisatie kan profiteren van de nieuwste mogelijkheden en technologieën.

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveau

schaal 12Maand­salaris: Min €4691 - Max €6907

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.