Academic Work

Utvecklare/Data Engineer till Scania I-Talent 2024...

Job description

För åttonde gången drar Scania i gång sitt uppskattade I-Talent Program! Detta är programmet för dig med ett stort driv att utvecklas, som gärna bidrar med nya idéer och som vill vara en del i arbetet med att driva omställningen mot en mer hållbar transportindustri! Tar du examen 2024 eller har max ett par års erfarenhet i din IT-karriär är detta för dig!


Företag :

Scania CV Aktiebolag


Plats :

Oskarshamn


Jobbkategori :

IT


Omfattning :

Heltid, Heltid


Startdatum :

September 2024


Typ av uppdrag :

Rekrytering

Om tjänsten

Scania är ett av Sveriges största företag och erbjuder lastbilar och bussar för tunga transporter i kombination med ett bredd produktrelaterat utbud av tjänster. De har målsättningen att driva omställningen till ett hållbart transportsystem genom att utveckla säkra, smarta och energieffektiva transportlösningar som är bättre för både människor och vår planet. De har idag runt 50 000 medarbetare i cirka 100 länder och tillsammans med partners och kunder driver de omställningen mot en mer hållbar transportindustri och är både trendsättare och pionjärer inom elektrifiering och hållbara transportsystem.


Tillsammans med flertalet andra I-talents kommer du erbjudas en unik chans att delta i ett program som kommer kickstarta din resa hos Scania. Du anställs i en specifik roll och tillhör ett team men varvar arbetet i din roll med träffar tillsammans med de andra I-talents. Programmet startar varje höst och är utformat för dig som är junior i din karriär och för att du ska få de bästa möjliga förutsättningarna att växa in i din roll. I-talent består, utöver arbete i ditt team, i huvudsak av tre delar - ”Learning your professional role”, ”Go-and-see” och ”Training”. Detta ger även mycket goda möjligheter att bygga ett bra nätverk inom Scania och förutom dina I-talents-kollegor och din närmsta chef tilldelas du även en buddy som kommer att finnas där för dig din första tid.


Hos Scania erbjuds du en mångkulturell arbetsmiljö med ambitiösa kollegor och ett företag som satsar på sitt ledarskap. Här finns plats för alla att växa, oavsett om du vill vara generalist, specialist eller ledare. Har du rätt inställning och är motiverad att ta ansvar har du alla möjligheter att utvecklas!

Arbetsuppgifter


 • Som Utvecklare/Data Engineer tillhör du teamet Data Driven på Scanias hyttmontering i Oskarshamn som jobbar för en mer datadriven produktion och ökad digitalisering. Detta gör de genom att implementera rätt verktyg och processer för att samla in, spara, hantera och analysera data i syfte att få rätt insikter och ta rätt beslut för produktionen. Scania i Oskarshamn är den enda produktionsorten av hyttar och alla Scania-lastbilar som du ser i Europa är tillverkade här, M.A.O kommer du jobba i en mycket viktig roll! Du kommer ha ett brett kontaktnät internt, både utvecklare, andra data engineers men även övriga delar av verksamheten och du erbjuds en utvecklande position i en spännande fas där Scania har många initiativ under de kommande åren. Teamet jobbar med innovativa projekt och uppdrag inom bland annat områden som computer vision, maskininlärning, smart maintenance, business automation (t.ex. RPA, iBPMS), Low-code (t.ex. Power Platform) och Real time location system. Det viktigaste i denna roll är ditt intresse för att utvecklas inom området och att du är villig att lära men också bidra med din kunskap till andra. Ditt team är ett drivet gäng som inte är rädda för att testa nya saker och som tar ett stort gemensamt ansvar!


Vi söker dig som


 • Har en eftergymnasial utbilding inom ex. datateknik, systemvetenskap, data engineering eller motsvarande

 • Har ett stort intresse för detta område (motivera väl i din ansökan varför du valt att söka)

 • Har kunskaper i något programmeringsspråk

 • Är nyexaminerad 2024 eller har max 2 års arbetslivserfarenhet vid programmets start september 2024

 • Har goda kunskaper i svenska och engelska då båda språken används i arbetetRekryteringsprocessen • Telefonintervju med Academic Work

 • Tester (problemlösning + personlighet)

 • Djupintervju med Academic Work

 • Intervju med Scania (vid vissa tjänster tillämpas även programmeringstester)

 • Referenser + beslutÖvrig information • Start: September 2024

 • Omfattning: Heltid, visstidsanställning 6 månader med god chans till förlängning

 • Placering: Oskarshamn

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och alla frågor kring processen hanteras av Academic Work.

 • Kontaktuppgifter: Ansvariga rekryteringskonsult Johanna Sörell johanna.sorell@academicwork.se


Bli direktrekryterad till Scania CV Aktiebolag

Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att den kandidat som får tjänsten blir direktanställd av kundföretaget. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.

Har du frågor om tjänsten?

Lovisa Flygare eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på stn05@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15099536

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
Academic Work
February 28, 2024
Academic Work
February 28, 2024
Academic Work
February 28, 2024