FRA - Försvarets radioanstalt

Python Developer / Data Engineer

Job description

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vill du utveckla system för riktigt stora datamängder? Vi söker nu dig som har bra koll på Python och vill jobba med Big Data. Du vill utvecklas tillsammans med kollegor i ett innovativt team och du vill använda din dyrbara tid och kunskap till att göra Sverige säkrare. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Myndigheten hanterar stora mängder data. I den här rollen designar och utvecklar du lösningar som tolkar, bearbetar och lagrar inhämtad data samt gör den tillgänglig för användning i verksamhetens underrättelseproduktion. Världen förändras och så även vårt data. Därför sker kontinuerlig utveckling i takt med att nya krav och behov uppstår.

Du kommer ingå i ett agilt team med helhetsansvar för sin informationsplattform. Det råder stor teknisk frihet och teamet ansvarar för sina egna teknikval. Du kommer att arbeta med komplexa och ibland helt unika utmaningar och det finns möjlighet till omväxlande arbete inom hela stacken.

Teamet har ett nära samarbete med andra delar inom produktionen av analys och bearbetningsförmågor. Både med slutanvändare och andra tekniska team som förser systemet med data.

Vi strävar alltid efter att medarbetarna ska trivas och utvecklas. Vi ser det som en förutsättning för teamets effektivitet. Via utbildningar, konferenser och egen omvärldsbevakning håller vi oss uppdaterade på den senaste tekniken. Tillsammans utvärderar vi och tar del av varandras insikter.

Du kan

Du Har Följande Kompetens/erfarenhet
  • Goda kunskaper i Python
  • Bekväm i Linux
  • Högskoleutbildning inom datateknik, systemvetenskap eller motsvarande alternativt förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
Det Är Även Meriterande För Tjänsten Om Du Har Erfarenhet Från Ett Eller Flera Av Följande Områden

För oss är det viktigt att du är nyfiken, ödmjuk, har ett genuint teknikintresse och viljan att lära.
  • Andra språk t.ex. Javascript, C, PHP
  • NoSQL-databaser t.ex. MongoDB
  • Relationsdatabaser t.ex. PostgreSQL
  • Informationsmodellering / Datamodellering
  • API-utveckling
  • Kommunikationsprotokoll IP/Telekom
Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Därför tror vi att du till din natur är nyfiken på nya tekniker och håller dig uppdaterad om vad som händer, både vad gäller arbetsmetoder och nya produkter. Du gillar problemlösning och värdesätter att leverera slutprodukter av hög kvalitet. Du delar entusiastiskt med dig av dina kunskaper och lockas av möjligheten att vara med och påverka framtida teknikval och lösningar. Dessutom tycker du det är spännande och känner en stolthet i att få vara med och bygga utökad underrättelseförmåga för FRA.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 49 53. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
CLEMAP
March 25, 2023
ClifyX
March 25, 2023
Endava
March 25, 2023

Python Data Engineer