Capgemini

Experienced Machine Learning Engineer - Stockholm

Job description

På Capgemini Insights & Data arbetar Nordens och några av världens främsta Data-, Analytics & AI-experter. Det ger oss bästa möjliga förutsättningar att hjälpa våra kunder att lyckas på sin resa mot ett datadrivet beslutsfattande.


Vårt fokus på AI & Data Science fortsätter att ge resultat och vi behöver nu stärka upp med ytterligare Machine Learning Engineers. Arbetar du som Machine Learning Engineer idag? Då är vi intresserade av en dialog med just dig!


Machine Learning Engineer (ML Engineer)


I din roll som ML Engineer kommer du med hjälp av data och maskininlärning ta våra kunder in i framtiden. Vår utgångspunkt är alltid i verksamhetsfrågorna, vi skapar insikter inför eller automatiserar beslut. Du kommer därav att vara en nyckelspelare i projektens alla faser med fokus på produktionssättning och skapandet av Machine Learning-system. Dessutom kommer du ofta inkluderas i projektens tidigare faser; från affärs- och dataförståelse till data science-prototyper. Vi bistår alltså våra uppdragsgivare med datadriven affärs- och verksamhetsutveckling hela vägen från strategiska vägval till implementerad lösning och realiserad nytta. Utvecklingen sker genom de senaste open-source verktygen, i exempelvis Python, oberoende av plattform. Tillämpningsområdet är brett; från att göra prognoser på antal besökare till nöjesparker, eller att inom den psykiatriska vården prediktera om en patient kommer att återinläggas, eller att konfigurera verktyg för Data Science & Machine Learning i olika molntjänster. Om du vill läsa på om flera tidigare projekt eller hur vi arbetar finns det mer information på vår hemsida .


Hos Capgemini Insights & Data får du alltså utvecklas genom att tillämpa maskininlärning i flera olika branscher med olika typer av data och målsättningar. Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö där gemenskap och teamkänsla är lika viktigt som den enskilda prestationen. På Capgemini är medarbetarens utrymme att utvecklas stort och kulturen präglas av frihet under ansvar. För oss är det viktigt att skapa goda förutsättningar för lärande; bland annat genom interna kompetensnätverk, läroplattformar interna utbildningssatsningar såsom Cloud Academy.


Vi söker nu dig som är erfaren inom Machine Learning och som vill fortsätta utvecklas och ta nästa steg. Vi ser gärna att du har relevant högskoleutbildning och erfarenhet av att arbeta som Data Scientist eller Machine Learning Engineer (eller liknande roll) i flertalet tidigare projekt. Vidare bör du ha vana av mjukvaruutveckling i projektform med tillhörande verktyg (exempelvis git). Du förstår och har beprövad erfarenhet av att jobba med open-source lösningar, och du har även ett driv och intresse för att kommunicera möjligheterna med tekniker som Machine Learning till våra kunder. Du kommer därav att vara en nyckelspelare i projektens alla faser med fokus på produktionssättning och skapandet av Machine Learning-system.


Vi Tror Att Du Har


 • Har arbetat i minst 4 år med Data Science eller ML Engineering
 • Produktionssatt Machine Learning-lösningar i någon cloud-miljö (ex. Azure, Databricks, AWS, Google Cloud Platform)
 • Erfarenhet av att skala upp Machine Learning pipelines för att klara av stora datamängder, med exempelvis Spark
 • Verktyg för MLOps (continuous training, continuous integration, continuous deployment)
 • Använt mjukvaruutvecklingsverktyg som Docker för att paketera lösningar i stabila miljöer
 • Akademisk bakgrund inom matematik/ingenjör/IT med inriktning mot data eller har en bakgrund som mjukvaruutvecklare som har gått mot Data Science
 • Utförlig erfarenhet av Python och hur man kan tillämpa Machine Learning i just Python med relevanta paket (ex. Pandas, scikit, pytorch)
 • Vana av att arbeta i projekt och använda kodversionshanteringsverktyg som Git
 • Intresse för Linux, programmering och DevOps
 • Förståelse för livscykeln för Data Science lösningar; från idé till produktionsatta modeller i drift
 • Ett sug efter nya sociala sammanhang och interaktioner


Det Är Meriterande Om Du Även Har


 • Förståelse för övergripande plattformar och arkitektfrågor
 • Bra affärsförståelse, då du behöver kunna förstå våra uppdragsgivares utmaningar, inte bara de tekniska utmaningarna
 • Är kommunikativ och har en pedagogisk förmåga att förklara data science på ett lättbegripligt sätt
 • Domänkunskap & analyserfarenhet inom sälj & marknadsföring, finans eller logistik. Även andra områden är av intresse.
 • Förståelse för datamodellering (databaser, etc)
 • Kunskaper om kringliggande fält, som Data Engineering och Business Intelligence


Som person är du driven, verksamhetsorienterad och du trivs lika bra med att arbeta självständigt som i grupp. Du sätter stort fokus på dialogen med kund men är även intresserad av att engagera dig i att utveckla oss till att bli en ännu bättre arbetsplats. Det är viktigt att du är analytisk, lösningsorienterad och nyfiken, att du har en god samarbetsförmåga samt lätt för att kommunicera. Därtill är det meriterande om du har erfarenhet av eller intresse för att hålla utbildningar och workshops. Det är viktigt att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift, då vi har en nära dialog med våra kunder.


Inom Capgemini Insights & Data är vi ett stort team med specialister och våra tjänster spänner över områden såsom – rådgivning, framtagning av digitala strategier och roadmaps, design och implementation av AI-, IoT-, Analytics- och Data Management-lösningar. Givetvis understött av molnarkitektur och cybersäkerhet. Som ett konsultbolag inom IT är vi smala, med vår nisch mot Analytics, men inom Analytics är vi breda. För dig som lockas av att vara med i ett av Sveriges och Nordens vassaste team inom Analytics, och mer specifikt Data Science, är detta ett jobb för dig!

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.