data scientist

Company:
Location: Veenendaal

*** Mention DataYoshi when applying ***

36 uur per week

Wij maken plaats voor een innovatieve datawetenschapper die de gemeente helpt om digitaal te transformeren en data en informatie in te zetten voor nóg beter beleid en nóg betere service.

Het team

Ons DATAlab binnen het team Programma's en Projecten heeft een hoofdrol bij ons streven om slimmer, integraler en meer datagedreven te werken. Alle onderwerpen komen langs in dit kleine ontwikkelteam met innovatiemakelaars en data experts: van corona en verkeersstromen tot welzijn en de circulaire economie. In samenwerking met domeinexperts (van financiën tot veiligheid) en met deskundigen buiten de organisatie helpen we de gemeente om de aanwezige schat aan data optimaal te benutten. We werken veel met tools als dashboards en experimenteren graag, bijvoorbeeld met op AI gebaseerde voorspelmodellen. Een belangrijk project is ons Generiek Digitaal Platform (GDP), de (digitale) plek waar we samen met partners en de samenleving dataproducten ontwikkelen, leveren en ontsluiten.

Jouw werk

Samen met innovatieve data-collega’s binnen en buiten de organisatie ontwikkel je geavanceerde data producten zoals business intelligence en data-analyse. Je ontdekt patronen in uiteenlopende (on)gestructureerde bronnen met slimme technieken zoals machine learning, waarmee we bijvoorbeeld het zorgaanbod beter en effectiever kunnen afstemmen op de vraag van burgers. Je vertaalt wensen en behoeften (van collega’s of partners) naar vragen als: met welke slimme strategieën kunnen we sneller energieneutraal worden? Je ontwerpt en ontwikkelt bruikbare oplossingen zoals algoritmes of dashboards en je geeft goede adviezen. Jouw oplossingen en producten zijn geschikt voor intern en extern gebruik en passen in onze data architectuur. Ook denk je mee over verrijking, ontsluiting en uitwisseling van data via platforms en datawarehouses. Je werk is een afwisseling van (langere) projecten, snelle, agile uitgevoerde opdrachten en het geven van trainingen over het gebruik van ons Generiek Digitaal Platform en visualisatietools. Geen gebrek aan afwisseling dus en een unieke kans om jouw expertise te combineren met het leveren van maatschappelijke waarde in Veenendaal en de regio!

Jouw profiel

Python, Tableau, Oracle, SQL, R, Tensorflow, Microsoft Azure, Cognos, Java, PowerBI: voor jou is dat geen verzameling losse woorden. Het zijn de tools die jij kent en/of gebruikt om innovatieve dataoplossingen te ontwikkelen en te bouwen. Dat doe je gestructureerd, met veel energie en altijd gericht op resultaat. Je kunt je weinig mooiers voorstellen dan samen met collega’s sparren over de toekomst en (on)mogelijkheden van datagebruik. Zij zijn namelijk minstens zo enthousiast als jij.

Wat je verder meebrengt:

 • een afgeronde technische opleiding op wo-niveau;
 • minstens 3 jaar ervaring met data science of business intelligence, bij voorkeur in een overheidsomgeving;
 • ervaring met tools voor de visualisatie, analyse en opslag van data (inclusief ETL-tools voor datawarehousing);
 • bij voorkeur kennis van geografische systemen, zoals ArcGis.

Ons aanbod

We bieden je een unieke kans: je werkt op hoog niveau met data en datatools, komt terecht in een gelijkgestemd, innovatief en zeer doelgericht team en werkt met uiteenlopende partners aan oplossingen die aantoonbaar maatschappelijke meerwaarde hebben. Hoe mooi wil je het hebben?

Daarnaast bieden wij:

 • een salaris van maximaal € 5.169,- bruto per maand (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek;
 • een functie voor 36 uur;
 • een Individueel Keuze Budget - bundeling van het vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof - van circa 17,05% van je brutosalaris waarin je keuzes kunt maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen;
 • pensioenopbouw bij het ABP en de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering;
 • een baan in een organisatie waar de lijnen kort zijn en veel ruimte is voor ontwikkeling (we beschikken over een online bibliotheek met ruim 150 trainingen).

Meer weten?

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Ton Hazelhoff van het team P&O. Hij kan je meer vertellen over de functie, het team en het sollicitatieproces. Bel of app met 06 43 49 33 64.

Solliciteren

Past deze baan bij je en herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan jouw motivatie en cvsollicitaties via andere kanalen kunnen we helaas niet in behandeling nemen).

Overige informatie

Indien een geschikte kandidaat zich aanmeldt, wordt er direct een gesprek ingepland.

Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus werken de medewerkers van de gemeente Veenendaal momenteel zoveel mogelijk thuis. Door deze maatregelen worden de sollicitatiegesprekken waarschijnlijk online gevoerd. Als wij nader kennis met jou willen maken, dan laten wij jou dit zo snel mogelijk telefonisch weten op welke manier we dit willen doen.

Voor (nieuwe) medewerkers is een verklaring omtrent het gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

*** Mention DataYoshi when applying ***

Offers you may like...

 • Luxoft

  Data Scientist / Data Analyst
  Warszawa, mazowieckie
 • Generali Deutschland AG

  Machine Learning Engineer (Analytics / Data Scienc...
  Saarbrücken
 • Miro

  Machine Learning Engineer (Data Science)
  Amsterdam
 • Tiger Analytics

  Language Researcher/Data Scientist
  Remote
 • Tiger Analytics

  Senior Data Scientist
  Remote