ProRail

Junior Data Engineer

Job description

ProRail vraagt

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding in bijvoorbeeld Informatica, Wiskunde of Data Science
 • 1 tot 3 jaar werkervaring binnen business intelligence, data analyse of soortgelijk
 • Ervaring met softwareontwikkeling en kennis van Business Intelligence
 • Diepgaande interesse in big data en de nieuwste technologieën
 • Een Agile mindset

ProRail biedt

 • Salaris tussen € 3.457,- en € 5.141,- , schaal 8 (bruto per maand, op basis van 36 uur per week)
 • Een onbepaalde tijd contract en een baan waarbij je werkt aan het verbeteren van mobiliteit
 • Uitstekende thuiswerkfaciliteiten en kantoorruimtes. Je werkt waar je nodig bent
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget om te blijven groeien op inhoud en als mens
 • Goede arbeidsvoorwaarden zoals persoonlijk keuzebudget, reisfaciliteiten en Railsport

Incidenten proberen te voorkomen en de capaciteit van het spoor slimmer gebruiken. Dat kan als we data, kennis en technologie op de juiste manier combineren. Wil jij je als enthousiaste young professional specialiseren in onze data-vraagstukken?

Er is steeds meer data over spoor, treinen en het gedrag van reizigers. Als junior data engineer bij ProRail zorg jij ervoor dat de data op een slimme manier gebruikt wordt om ervoor zorgen dat de treinen blijven rijden.

In deze rol ontwikkel je jezelf tot een data professional, die er energie van krijgt om slimme oplossingen te bedenken en te bouwen. Jij wilt zoveel mogelijk uit de gegevens halen en bent altijd op zoek naar de juiste samenhang. Een greep uit de werkzaamheden:

 • Met jouw kennis van data science en jouw interesse in de nieuwste technologieën haal jij de juiste informatie uit onze enorme hoeveelheid aan gegevens.
 • Je bouwt mee aan ons datalandschap, zoals ons Big Data en Analytics Platform, maar ook aan onze klassieke BI omgeving.
 • Je draagt bij aan de transitie naar cloud oplossingen.

Samen met je bevlogen collega’s uit de verschillende DevOps teams werk je in een technisch divers landschap. Denk aan Python, Azure DevOps, App Services, Data Factory, Azure Monitor, TIBCO Data Virtualisatie, Azure SQL en PowerBI. De bestaande oplossingen zijn veelal ontwikkeld in een “klassieke” BI omgeving en nieuwe ontwikkelingen doen we in ons Big Data en Analytics Platform (BDAP). Dit vraagt om technische kennis, maar belangrijker vinden wij je interesse in data en passie voor technologische ontwikkelingen. Door het volgen van trainingen en het sparren met collega’s houd jij je eigen kennis én je collega’s up to date.


Overtuigd? Solliciteer!

ProRail wil een organisatie zijn die ruimte biedt aan iedereen. Talent als basis, diversiteit als kracht om betere resultaten te behalen. Bij ProRail vinden wij het belangrijk dat jij gewoon jezelf kan zijn. Daarom zijn wij benieuwd naar wie jij bent!

Solliciteer voor 28 november en laat ons weten hoe jij binnen ProRail verder verbindt, verbetert en verduurzaamt. Toch eerst nog een vraag? Stel hem gerust aan recruiter Marlijn Nijhuis via Marlijn.Nijhuis@prorail.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Harry Sanders (Manager BI) via Harry.Sanders@prorail.nl.

Maximaal 10 werkdagen na de sluitingsdatum hoor je van ons. De eerste indruk van het proces vind je bovenaan de vacature. Krijg je een uitnodiging? Dan vragen we je voor het eerste gesprek thuis een e-assessment te maken.

Vanuit ProRail hebben we prima kanalen om onze kandidaten te bereiken. Acquisitie door bureaus zal dan ook niets uithalen. Daar zijn we graag duidelijk over.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.