Centric

Senior data scientist

Job description

Impact maken met Data!

Transport en logistiek, financiële dienstverlening, de overheid: veel branches zien brood in het toepassen van data science. Waar de prioriteiten ook liggen – bij procesoptimalisatie, voorraadbeheer of het voorspellen van marktsentimenten – data science is een veelbelovend onderzoeksterrein dat van grote toegevoegde waarde kan zijn. De grootste drempel voor het inzetten ervan: de vermeende ‘complexiteit’ die erbij komt kijken. Gelukkig is dat voor jou geen probleem. Met jaren ervaring sta jij bij verschillende bedrijven om te helpen waar zij vastlopen. Van het verzamelen en cleanen van de data, tot het uitwerken en implementeren van een algoritme. Voor jou is geen brug te ver.
Als senior data scientist ben je gespecialiseerd in het werken met en analyseren van (big) data. Je begeeft je op het snijvlak van wiskunde, statistiek, business en programmeren. Naast inhoudelijke ervaring ben je promotor van een data-driven houding op basis van je kennis, ervaring en overtuigingskracht. Je hebt een open en constructieve houding en bent gericht op het verbinden van het (big) data-domein met het concrete werkveld en de verschillende sturingsniveaus daarbinnen (strategisch, tactisch en operationeel). Ook zoek je actief naar nieuwe relevante databronnen en naar oplossingen om deze data snel te doorzoeken op samenhang, verbanden en tegenstrijdigheden.
Je speelt een cruciale rol in het bij het identificeren en prioriteren van de bedrijfsproblemen van de grootste bedrijven in jouw woonregio! Daarnaast identificeer je verschillende analysetechnieken en de juiste datasets om het probleem aan te pakken. Je bent de schakel die zij missen! Hoe gaaf is het om te zeggen dat jij een algoritme hebt ontwikkeld en geïmplementeerd, waardoor de gemeentelijke aanvragen sneller behandeld kunnen worden, ofwel een systeem die slijtage van leidingen in de gaten kan houden.

Wat jij meebrengt

 • Ten minste een afgeronde HBO-/WO-opleiding in de exacte wetenschappen, zoals (Bedrijfskundige) Informatica, Technische Bedrijfskunde, Data Science, etc.
  Minimaal 5 jaar werkervaring als data scientist
  Ruime ervaring met Python/R en SQL
  Ruime ervaring met cloudoplossingen (Azure is een pré)
  Kennis van werken met Power Apps
  Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in spraak en geschrift.

Waar jij op kunt rekenen

 • Uitdagende opdrachten bij verschillende klanten in jouw regio met een streven van maximaal 1 uur reistijd
  Een persoonlijk individueel carrière plan met behulp van jouw Talent Development Manager
  Een goed salaris afhankelijk van jouw kennis én ervaring
  Een prettig secundair arbeidspakket bestaande uit:
  Een flexibel mobiliteitsbudget met keuze voor een leaseauto met tankpas (Ook voor privégebruik)
  Een persoonlijke bonus
  Een mooie pensioensregeling
  Netto onkostenvergoeding
  26 vakantiedagen
  Collectiviteitskorting op diverse zorgverzekeringen
  Uitgebreide mogelijkheden voor technische en softskill trainingen en opleidingen.
  Gezellige teamuitjes, zoals een zomer barbecue, gameavond, kartavond etc.

De unit waar jij komt te werken

Centric Professional Staffing helpt klanten, in diverse branches binnen jouw regio, met het oplossen van hun technische en/of functionele vraagstukken. Van banken tot verzekeraars, de industrie tot het ministerie. Met een team van Developers, Data scientist, beheerders, consultants, tester, support engineers en infrastructuur specialisten dragen we bij aan de perfecte oplossing.
Centric is een hechte en informele organisatie waarbij veel wordt geïnvesteerd in haar medewerkers. Tevredenheid en geluk staan voor ons voorop. Met plezier naar je werk en doen waar jij goed in bent en gelukkig van wordt is voor ons belangrijk. Daarnaast kan je rekenen op persoonlijke begeleiding om jouw doelen tijdens je dagelijkse werk, of op het gebied van je loopbaan te behalen.
Naast plezier en geluk werken we uiteraard ook onwijs hard. Maar naast het werk is er tijd voor ontspanning. Door middel van een borrel, barbecue, game-avond of een hackathon blijven nog beter in contact met elkaar. Wil je toch liever zelf iets organiseren? Laat het vooral weten!

Waarmee kan ik je helpen?

Wil je meer weten? Bijvoorbeeld over de arbeidsvoorwaarden, opleidingsmogelijkheden of reistijden? Neem dan contact op met Ferdinand via 06-10 78 77 30.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.