Job description

“De komende tijd gaan we bezig met de vraag ‘hoe kunnen we onze Digital Twin inzetten?” Een uitdagend en innovatief vraagstuk waar we graag met het team onze tanden in zetten!”, aldus Gijs, geo-data analist en coördinator. Dankzij jouw werk maken collega's betrouwbare keuzes en beleid.


Opleidingsniveau: hbo/wo

Aantal uren: 32 uur

Vakgebied: geo data

Salarisindicatie: € 3.396 tot € 5.009 (schaal 10)

Sollicitatietermijn: tot en met 4 juni 2023

Contractvorm: bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar (er wordt gewerkt aan het structureel maken van deze functie)


Jouw werk

Data zijn voor veel bedrijven en organisaties een zeer waardevol en onmisbaar goed geworden. Dat geldt ook voor gemeente Deventer. Het belang van het verkrijgen van inzicht in de complexe maatschappelijke vraagstukken en het kunnen sturen op basis van informatie komt bij alle gemeentelijke opgaven terug. Gijs: “Dankzij jouw werk willen collega’s beleidsinterventies kunnen doen op basis van data”.


Wat ga je concreet doen:

 • Je bouwt mee aan een toekomstbestendige oplossing voor onze datastructuur en data gedreven werken in en buiten onze organisatie. De opgestelde visie vanuit de vakgroep geo-informatie is hierin leidend. Verder maak je relevante GEO-informatie voor je opdrachtgevers door GEO-data te ontsluiten, bewerken en verrijken. Ook ontwikkel je moderne GEO-toepassingen, zoals Digital Twin.


 • Je zorgt voor doorontwikkeling van de toepassing van data gecombineerd met inhoud bij diverse (onderzoeks)projecten en de digital twin, de visie voor het buitengebied en andere vraagstukken vanuit de programma’s. Ook verbind je inhoud met data (beheren, analyseren en visualiseren) en helpt de vakgroep verder in haar professionaliseringsslag.


 • Je stelt projectplannen op en presenteert deze aan het bestuur en de ambtelijke organisatie. Je houdt regie op het realiseren van het projectplan. En je signaleert kansen en mogelijkheden voor andere teams binnen de organisatie en vertaalt en verbindt deze aan het projectplan.Over jou

Jij bent enthousiast, betrokken en vol energie om mee te werken aan het aandachtsgebied datagedreven werken en de verbinding met de vraagstukken uit de diverse programma’s binnen de gemeente. Je bent communicatief sterk en je houdt ervan innovatief bezig te zijn. Je hebt een duidelijke visie op hoe data onze organisatie kunnen versterken en verbinden.


Jouw ervaring

Je beschikt over:

 • een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau in de richting van GEO of gerelateerd daaraan;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • Ervaring in het werkveld van ruimtelijke ordening, stedenbouw en landschap is een pré;
 • Ruime kennis en aantoonbare ervaring van GIS data-analyse & visualisaties, ArcGIS Pro, ArcGIS Online en FME ETL tooling is een pré.


Het team

Je komt te werken in het team Inrichting, beheer en leefomgeving (IBL), een team van ruim 90 enthousiaste en betrokken collega's die vanuit verschillende kennisgebieden werken aan de kwaliteit van de Deventer leefomgeving. Je werkt intensief samen met de inhoudelijke adviseurs van de teams Beleid en Projecten, Realisatie & Ontwikkeling. Het team vervult een belangrijke rol als adviseur/regisseur op het vlak van de wettelijke, reguliere en beherende taken binnen de diverse vakgebieden. Het team zal jou met open armen ontvangen en voor je klaar staan wanneer dat nodig is.


Ons aanbod

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou:

 • Goede faciliteiten voor thuiswerken
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten;
 • Een regeling betaald ouderschapsverlof;
 • Pensioenopbouw bij het ABP


We werken flexibel

We kiezen op basis van ons werk wat een handige werkplek is. Soms is dat kantoor, een andere keer thuis, maar ook op locatie in de wijk, bij bewoners, organisaties of partners. We behouden het goede van thuiswerken en brengen dit in balans met werken op kantoor of een andere locatie. Dit noemen we toekomstgericht werken: we willen met plezier, veilig, in balans en effectief werken.


Daarom kiezen voor Deventer

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 1000 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers.


Lijkt het je wat? Neem snel contact op!

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Gijs Schulkes (accountmanager GEO informatie) via telefoonnummer: 06 - 23 08 70 83 of met Rene van Dijk (teammanager Inrichting en Beheer Leefomgeving) via telefoonnummer: 06 - 29 37 81 26.


Solliciteren kan (tot en met 4 juni) via het digitale sollicitatieformulier op onze website. De gesprekken vinden plaats op 15 en 16 juni 2023.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.