Job description

Functie­omschrijving

Wil jij een bijdrage leveren aan het datafundament voor data-analyse, risicoanalyse, effectmeting en in- en externe verantwoording ten behoeve van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)? Ben je een ervaren Engineer of BI-er en wil je met unieke data werken? Dan ben jij de Data Engineer waar wij naar op zoek zijn!


“De combinatie van informatieanalyse en het bouwen van informatieproducten in SAS maakt mijn baan inhoudelijk interessant en afwisselend. Ik houd me continu bezig met de vraag: Hoe kunnen we de kwaliteit van de data en de processen eromheen verder verbeteren, zodat de organisatie optimaal kan werken? Als je op zoek bent naar een plek, waar je de ruimte krijgt om jezelf te zijn, waar je vaak zelfstandig aan projecten kunt werken, maar ook onderdeel bent van een gezellig team, dan is deze vacature zeker het overwegen waard!” Aldus Monique Gerritse-van de Brug, Data Engineer in het Team Business Intelligence van de NVWA.


Als Data Engineer kom je te werken binnen de directie Interne Organisatie, op de afdeling Informatiemanagement en binnen het team Business Intelligence. Het team bestaat uit 25 enthousiaste collega’s verdeeld over de clusters: Ontwikkel, Visualisatie, GIS en Beheer. Jij komt als Data Engineer te werken binnen het cluster Ontwikkel. Samen met je collega’s uit het team en met de collega’s uit de business zorgen jullie er voor, dat de NVWA beschikt over de juiste en goed toegankelijke informatieproducten.


Wat ga je doen?

De NVWA kent een aantal toezicht domeinen, zoals productveiligheid, dierenwelzijn, voedselveiligheid en diergezondheid. Al deze domeinen brengen bijzondere data voort, die je nergens anders vindt. Bij het team Business Intelligence krijg je de kans daarmee te werken. Dat maakt je werk intellectueel uitdagend en inhoudelijk afwisselend.


Als Data Engineer ben je bekend met architectuurprincipes en de implementatie daarvan. Samen met experts uit de business ontwikkel je informatieproducten, die binnen de business vaak dagelijks worden gebruikt.


Je bent verantwoordelijk voor het ontsluiten, koppelen en uniformeren van data vanuit relationele databases en XML in datawarehouses. Dit doe je met behulp van SAS Data Integration Studio. Je transformeert de data tot informatieproducten. Deze dienen als basis voor analyse- en rapportageactiviteiten in bijvoorbeeld SAS Enterprise Guide, SAS Visual Analytics en Oracle Analytics Server (OAS).


Ben jij na het lezen van de vacature enthousiast geworden? Reageer dan snel en wie weet ben jij onze nieuwe Data Engineer.


Waar kom je te werken?

De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.


Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie met begeleiding van ervaren collega’s.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Een prettige werkomgeving met als hoofdkantoor Utrecht op loopafstand van het Centraal Station.
 • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s, zoals onze (inmiddels legendarische) pub-quiz!
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.


Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveau schaal 11
 • Maand­salaris Min €3.503 – Max. €5.343 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
Total Aviation Staffing
September 24, 2022
Colgate-Palmolive
September 24, 2022
Brave Bison
September 24, 2022

Data Engineer