Belfius

Job | Data Analyst Life & Health | Brussel

Job description

Bedrijf : Belfius Insurance

Solliciteren

Wat doe je precies?

Heb je een passie voor data, innovatie, en het oplossen van complexe problemen? Ben je benieuwd hoe je miljoenen gebeurtenissen en datapunten kan veranderen in inzichten voor het heden, maar ook hoe deze inzichten tot impactvolle acties in de toekomst kunnen leiden? Indien dit zo is, dan ben jij de geschikte kandidaat om ons team bij Data & Analytics te komen vervoegen!

De afdeling Data & Analytics Insurance bestaat uit een multifunctioneel team van o.a. data scientists, data engineers, data analysts en datamanagers, en ondersteunt de organisatie in de uitrol van advanced analytics & AI, data governance, data management & reporting en customer analytics. Om onze positie als bankverzekeraar maximaal te benutten, is onze afdeling ‘together’ geïntegreerd tussen Insurance & Bank.

Belfius heeft een duidelijke data visie en strategie omarmd door data een centrale plaats te geven in de organisatie. Hiervoor zijn wij op zoek naar gemotiveerde nieuwe collega's om ons Data & Analytics team te versterken. Als Data Analyst zal je een centrale plaats hebben in dit getalenteerde team, en een drijvende kracht zijn bij de ontwikkeling van diverse dataoplossingen.

De specifieke rol van de Data Analyst bestaat uit:
 • Het end-to-end bouwen van strategische reporting cockpits in het domein Leven en Ziekte:
 • Requirement gathering met senior stakeholders uit de verschillende business units, en data-analyse ter ondersteuning van deze oefening;
 • Bepalen van de juiste databronnen voor de cockpits, samen met de data engineers, data architecten en het IT-datawarehouse team;
 • Opbouwen van de onderliggende datastructuren waarop de cockpit zal draaien, en die tevens gebruikt kunnen worden voor het uitvoeren van nieuwe insight analyses; in samenwerking met de data engineers en gebruik makend van SQL, SAS en Python;
 • Opbouwen van specifieke KPI’s en tabellen met de nodige informatie voor de cockpit;
 • Bouwen van de visualisaties in de cockpit, met behulp van QlikSense.
 • Het uitvoeren van insight analyses ter ondersteuning van business beslissingen. End-to-end, vertrekkende van een open vraag in samenwerking met de business, tot de data gathering & transformation, tot het opleveren van de key-inzichten aan de hand van een presentatie met een duidelijke storyline.
 • Beheer van het orderbook dat de data requests van de verschillende business units bevat. Vertalen van business behoeften naar dataoplossingen.
 • Prioritisatie & challenging in samenwerking met de team lead, en verdeling van de taken onder de data analysten.
 • Deelname aan de BGAAP, Solvency II en IFRS17 kwartaalafsluitingen, met focus op het luik data preparation en transformation.
 • Opmaken van diverse statistieken voor interne en externe stakeholders (Assuralia, FSMA, BNB, …).
 • Samenwerken met data governance om te zorgen dat concepten geharmoniseerd en gecentraliseerd zijn, met duidelijke owners, stewards en kwaliteitscontroles.
Binnen Data & Analytics Insurance speel je een cruciale rol, als owner van de data-analyse activiteiten voor Life & Health Insurance in het kader van data transformatie & reporting. Samen met de datateams van de andere domeinen en van de bank zal je ons vertegenwoordigen in de data visualisation community, en richting de diverse stakeholders. Je zal daarnaast ook nauwe contacten onderhouden met de data experts in de verschillende business lines (Life Insurance Actuaries, Customer Services, Domein Invest, Domein Pension&Care, Finance,...).

Via al deze taken zal je actief bijdragen aan de commerciële en strategische uitdagingen van Belfius Insurance.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij Belfius willen wij Meaningful & Inspiring zijn voor de Belgische samenleving en jij kan ons helpen om het verschil te maken.

Wij hechten er veel belang aan dat elke medewerker privéleven en werk goed met elkaar kan combineren. Zo is onze bedrijfscultuur in de eerste plaats gebaseerd op vertrouwen en autonomie en hebben we een hybride manier van werken ingevoerd, “Home Based” genaamd, die berust op een gezond evenwicht tussen telewerk en ‘onsite’ werken op kantoor. Als nieuwe medewerker word jij automatisch aangeworven met dit statuut. Concreet werk jij thuis gedurende het grootste deel van je werktijd, en combineer je dat telewerk met aanwezigheid op de werkplek, m.a.w. onze hoofdzetel of een regionale zetel, afhankelijk van de behoeften van de dienst en met het oog op de instandhouding van onder meer een goede samenwerking met je chef, je collega’s, je transversale contacten enz.

De hoofdzetels en de regionale zetels zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je naar kantoor werken? Begin dan je werkdag op de hoofdzetel met een trainingssessie in de Belfius Workout, de fitnessruimte made@belfius, gebruik 's middags een gezonde lunch in een van onze bedrijfsrestaurants of in The Village, waar je eveneens informele vergaderingen kan houden met collega's bij een koffie of een kleine versnapering.

Neem je loopbaan in eigen handen en maak gebruik van de mogelijkheden tot individuele ontwikkeling die je worden aangeboden door de Belfius Academy. Als werkgever investeren wij in de ontwikkeling van leadership. Voorts zijn diversiteit en gelijke kansen in onze ogen belangrijke waarden.

We bieden je bovendien een aantrekkelijk loonpakket aan dat je ten dele zelf kan samenstellen volgens je eigen behoeften, met daarbovenop tal van bovenwettelijke voordelen zoals een groepsverzekering, een hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, een abonnement op het openbaar vervoer, een korting op bank- en verzekeringsproducten enz.

Wat verwachten we van jou?
 • Passie voor data;
 • Kennis van de verzekeringswereld en zijn producten, met expertise in het domein Leven of Ziekte;
 • 3+ jaar ervaring met data-analyse, bij voorkeur in het domein Life & Health Insurance;
 • Ervaring in SAS & SQL en notie van Python;
 • Sterk analytisch vermogen en zin voor synthese; vaardigheid om complexe situaties te structureren;
 • Ervaring met data visualisatie en data storytelling;
 • Ervaring met het bouwen van rapporteringen, bij voorkeur in QlikSense. Kennis van SAS Visual Analytics is een pluspunt;
 • Ervaring met het end-to-end uitvoeren van geavanceerde data-analyses, van business analyse tot insights;
 • Kennis van datamanagement en transformatie (ETL, business intelligence, reporting, data warehousing, relationele & niet relationele databases);
 • Zelfstandig, georganiseerd en flexibel kunnen werken binnen een dynamische omgeving;
 • Samenwerkingsgericht, in staat snel te leren, zin voor initiatief en resultaatgericht;
 • Contactvaardig en in staat om als ‘brugfunctie’ te functioneren tussen business mensen die een functionele taal spreken en technische profielen die in technische termen communiceren;
 • Tweetalig NL/FR, goede kennis van het Engels;
 • Universitair diploma of gelijkwaardige ervaring.
Belfius, Meaningful and Inspiring for Belgian Society. Together.

Belfius is een 100% Belgische bank die maximaal investeert in nuttige en duurzame projecten in België. Gesterkt door onze waarden zoeken we proactief naar creatieve en innoverende oplossingen die zinvol zijn voor onze klanten en voor de grote uitdagingen van de samenleving van morgen.

Belfius, een inclusieve werkgever

Bij Belfius gaan we radicaal voor de kracht van diversiteit. Het maakt ons niet uit wat je gender, seksuele geaardheid, afkomst, geloof, leeftijd of handicap is. Als we je kiezen, doen we dat voor je kwaliteiten en vaardigheden. Bovendien zorgen we ervoor dat je je vaardigheden en talenten bij ons optimaal kan ontwikkelen en benutten.

Solliciteer snel

Solliciteer nu en ga aan de slag bij een 100% Belgische bank die maximaal investeert in zinvolle en duurzame projecten op eigen bodem.

Solliciteren

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
TenneT TSO B.V.
October 1, 2022

Senior Cloud and Data Engineer

Toptal
October 1, 2022
&Work
October 1, 2022

Azure Data Engineer bij MM Guide