Senior Data Analyst

Company:
Location: Utrecht

*** Mention DataYoshi when applying ***

Hoe maak jij onze klanten blij?

Bol.com verandert retail om het dagelijks leven makkelijker te maken. Eén van de grote veranderingen was het openstellen van ons retail tech platform voor zakelijke partners. We willen dat dit unieke ecosysteem (nu: ~40.000 partners) groeit. En bloeit. We definiëren groei namelijk niet alleen als toename van het aantal partners, maar ook in termen van de bijdrage aan het commerciële resultaat en de klanttevredenheid. Als Senior Data Analyst breng je beide ambities dichterbij. Goed nieuws voor klanten die daardoor steeds meer kunnen kiezen en steeds beter worden geserviced. En goed nieuws voor partners die er steeds meer blije klanten bij krijgen.

De grootste uitdaging

We willen pal (tijdelijk even op 1,5 meter) naast zakelijke partners staan. Samen pionieren. En samen successen vieren. Network Development ondersteunt partners direct en indirect bij het maken van de juiste, data-gedreven keuzes. Maar welke inzichten zijn actiewaardig? Hoe borgen we effectieve acquisitie? Hoe zorgen we ervoor dat accountmanagers de juiste data en kennis hebben om partners te helpen groeien? En welke dashboarding tools helpen interne collega’s en externe partners echt verder? Het zijn voorbeelden van vragen die jij beantwoordt.

COVID-19 en het sollicitatieproces
Lees meer info over COVID-19 en ons sollicitatieproces

Wat je doet als Senior Data Analyst

 • Je analyseert de doelstellingen en onderliggende drivers van de afdeling Network Development en vertaalt die naar inzichten en adviezen voor partners en collega’s
 • Je stimuleert data-gedreven werken door bijvoorbeeld het maken van dashboards die de prestaties van partners of collega’s inzichtelijk maken en je jaagt het gebruik van deze tooling aan
 • Je spot verbeter-/innovatiekansen en werkt oplossingen uit naar business cases en voorstellen die de schaalbaarheid en effectiviteit krachtig onderbouwen
 • Je ontwikkelt technische skills voor data-analyse (denk SQL, Python, etc.) en benut dashboarding-tools in bijvoorbeeld Google DataStudio of Tableau om data te visualiseren
 • Je levert een data-gedreven bijdrage aan projecten om bestaande partners nóg harder te laten groeien

Als Senior Data Analyst heb je een analytische én adviserende bijdrage aan het opvoeren van de prestaties van zakelijke partners. Dat doe je vooral door data te analyseren en de meest actiewaardige inzichten te delen met collega’s en de partnerbase. Hoewel je diepzee duikt in een groot aantal systemen, zijn je projecten altijd gericht op groei van de base of het maximaliseren van de partner lifetime value, in termen van omzet/marge en klantervaring. Bovendien draai je mee binnen projecten die de effectiviteit van de acquisitie en account development organisatie vergroten.

Om in deze rol succesvol te zijn, dien je sterke analytische skills en goed commercieel inzicht aan communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht te koppelen. Bovendien is het, hoe graag je ook met data worstelt, geen positie voor een solist. Je trekt op met collega’s van winkelclusters, customer journey specialisten, promoprofessionals, Retailer 1 (verantwoordelijk voor ‘eigen’ assortiment) counterparts en collega’s die inzoomen op platform business modellen of technologie. Je bent inhoudelijk coach van minder ervaren teamleden, voert reviews uit, strooit vrijgevig met tips & tricks en vindt het geen probleem presentaties of trainingen te verzorgen. Als Senior Data Analyst rapporteer je aan de Head of Network Excellence.

3 redenen waarom dit (n)iets voor jou is

 • Wel als je een WO werk- en denkniveau hebt en 4-7 jaar data-analytische ervaring inbrengt
 • Wel als je graag wroet in grote bakken data, bijvoorbeeld met SQL, Python of R, en goed thuis bent in Excel
 • Wel als je een lenige stakeholder op tactisch-strategisch niveau bent
 • Niet als je het lastig vindt om een mening te vormen en uit te dragen. En je bijdrage aan meetings beperkt blijft tot instemmend knikken of afkeurend hoofdschudden
 • Niet omdat analytische inzichten jouw einddoel zijn – wat ermee gebeurt, boeit je minder
 • Niet als je alleen wilt analyseren/adviseren en meedraaien in projecten beneden je stand vindt

Hier kom je terecht

Bij hét online retail tech platform van Nederland en België. Een platform waar 11 miljoen Nederlandse en Belgische klanten kiezen uit meer dan 20 miljoen artikelen. En een platform dat zo’n 30.000 zakelijke partners helpt succesvol te ondernemen. Maar vooral een platform dat nooit ‘af’ is, want bol.com verandert retail al sinds 1999. En dat blijven we doen. Als het beter kan, maken we het beter! Samen met onze klanten, partners en ruim 2.000 collega’s. En hopelijk samen met jou. Want samen veranderen we retail om het dagelijks leven makkelijker te maken. Elke dag opnieuw.

Wat je krijgt

Wat je krijgt

Wat je nog meer krijgt
 • Geld enzo....

  Werken bij bol.com is uitdagend en daar zetten we uiteraard iets tegenover. Naast salaris, ontvang je ook een jaarlijkse prestatiegerichte bonus, vakantiegeld, 29 vakantiedagen, woon-en werkverkeer regelingen, aanvullende premievrije verzekeringen en meer.
 • Een blauwe landing

  Nieuwe collega's krijgen bij bol.com een warm welkom, zodat jij je zo goed en snel mogelijk thuis voelt bij ons. Tijdens jouw introductieprogramma bol.com & ik, nemen we je helemaal mee in de bol.com wereld!

Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert

  We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en binnen 2 weken weet je of we je uitnodigen voor een gesprek.
 • Eerste contact

  We bellen om het eerste gesprek in te plannen. Prangende vragen kun je dan al meteen stellen.
 • In het ‘echt’ ontmoeten

  Dit eerste gesprek zien we als een kennismaking. We leren elkaar beter kennen en ontdekken of we goed bij elkaar passen.
 • Het vervolggesprek

  Smaakt het naar meer? Dan gaan we in het tweede gesprek de inhoud in. Hiervoor vul je eerst een online assessment in met persoonlijkheidsvragenlijst, capaciteitentest en een case. Wij lichten de functie en het team toe.
 • Wederzijdse liefde

  Twee gesprekken zijn vaak genoeg om een goed beeld te krijgen. En als onze liefde wederzijds is, dan begint jouw carrière bij bol.com. :)

Nog vragen? Neem dan contact op met

Jisk Vermeulen Recruiter
jvermeulen@bol.com

*** Mention DataYoshi when applying ***

Offers you may like...

 • UnitedHealth Group

  Senior Data Analyst - Remote in Schaumburg, IL
  Schaumburg, IL 60168
 • Santander

  Senior Data Analyst
  Lisboa
 • Experis

  Senior Data Analyst
  Kraków, małopolskie
 • ManpowerGroup Sp. z o.o.

  Senior Data Analyst
  Kraków, małopolskie
 • Lionbridge Technologies

  Senior Data Analyst
  Ballina, County Mayo