Omnicom Media Group söker en Data Scientist

Company:
Location: 118 26 Stockholm

*** Mention DataYoshi when applying ***

Annalect jobbar med de största annonsörerna och mediebolagen i Sverige och utvärderar deras marknadsförings- och affärsstrategier med hjälp av avancerad statistik och data för att driva verklig förändring. Vi är med och formar framtiden i media! Annalect är en del av Omnicom Media Group och driver koncernens erbjudande inom data, avancerad statistisk analys samt datadriven medieplanering.


Just nu upplever vi en stark tillväxtfas, där nya medarbetare kommer att spela en viktig roll i den framtida utvecklingen med goda möjligheter att snabbt avancera för den högpresterande. Vi är mediekonsulter som skapar värde i relationen mellan mediebyrå och annonsör och driver utvecklingen på den svenska marknaden gällande datadriven medieplanering. Omnicom Media Group består av mediebyråerna OMD, PHD och Hearts & Science samt reklambyrån DRUM.


Rollen:

I rollen som Data Scientist kommer du att spela en nyckelroll i utvecklingen av vårt analyserbjudande i R och rapporteringsstruktur i R Shiny med fokus på API-integrationer och automatisering av dataflöden. Kort beskrivet är du ansvarig för att driva igenom vår förändring mot automatiserade analysprocesser och kontinuerlig insiktsgenerering.

Du kommer axla ett stort ansvar i att säkra en hög teoretisk nivå i teamet vad gäller statistisk metod och vara en garant för att vi även fortsatt kommer att vara den ledande aktören på den svenska marknaden för marketing science. Rollen innebär en unik möjlighet att kombinera en stark analytisk förmåga med ett kommersiellt driv och vision om framtidens analyserbjudande på mediemarknaden. I rollen kommer du komma i kontakt med många olika branscher och annonsörer där du förväntas att självständigt kunna driva stora konsultuppdrag bland en bred bas av olika kundtyper.

Dina kvalifikationer:

 • Masterexamen i statistik, matematik eller annan kvantitativ utbildning alternativt en kandidatexamen + 3 års relevant arbetslivserfarenhet
 • Mycket stark analytisk förmåga med goda betyg i kvantitativa kurser
 • Goda kunskaper i R och Python
 • Erfarenhet av att arbeta med API-integrationer och automatisering av dataflöden
 • Meriterande om du kan R Shiny
 • Förmåga att applicera kvantitativa insikter i en bredare kontext och vad det betyder för olika medie- och affärsstrategier
 • Förmåga att kommunicera sakligt och precist i både tal och skrift


Vem du är:
Du har en förmåga att arbeta både självständigt och i större teams med en lösningsorienterad approach. Du bör vara strukturerad och noggrann, ha öga för detaljer och kapacitet att hitta de små insikterna som hjälper oss med de stora besluten.

Nyfikenhet, hunger, mod, envishet, passion, integritet och stolthet är ledord som kommer att hjälpa dig att vara framgångsrik i rollen.

Du är antingen nyexaminerad eller har ett par års erfarenhet i arbetslivet och är beredd på att starta en karriär inom mediebranschens mest spännande område – datadriven mediestrategi och insiktsgenerering!


Ansökan
Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer sker löpande.

*** Mention DataYoshi when applying ***

Offers you may like...

 • Omnicom Media Group Germany

  Junior Data Scientist (m/w/d)
  Düsseldorf
 • Omnicom Media Group Germany

  Data Scientist (m/w/d)
  Hamburg
 • Omnicom Media Group Germany

  Junior Data Scientist (m/w/d)
  Hamburg
 • Omnicom Media Group Germany

  Data Scientist (m/w/d)
  Hamburg
 • Omnicom Media Group Germany

  Junior Data Scientist (m/w/d)
  Hamburg