Job description

Senior Data Scientist

De haven van de toekomst die zowel slim als duurzaam is, daar kan jij aan meewerken bij Havenbedrijf Rotterdam. De opgave is gigantisch en er is enorm veel te doen op het gebied van de organisatie data gedreven maken.

Van het analyseren van sensordata van onze infrastructuur tot aan het maken van computer vision models voor het automatiseren van onze inspecties: de projecten zijn uiteenlopend en hebben direct impact op onze operatie.

Binnen Asset Management zoeken wij een Senior Data Scientist die samen met ons de haven van de toekomst een stap dichterbij brengt en daarnaast onze junior data scientisten begeleidt.

Afdelingsinformatie

De afdeling Data Management (Asset Management) is dé plek waar data en engineering samenkomen. Hier wordt data ingewonnen en er worden producten gemaakt waar onze Asset Managers en Port Engineers met smart op zitten te wachten. Onze producten ondersteunen hen bij operationele én strategische beslissingen.


Wat ga je doen?

Eén groot project waar je je mee bezig zult houden is het waarmaken van de kreet ‘de inspecteur van de toekomst is een sensor’. Dit doe je door het maken en verbeteren van computer vision models in een klein agile team bestaande uit een Product Owner, Data Engineers en Data Scientists. Daarnaast ga je aan de slag met het ophalen, valideren en (indien succesvol) implementeren van nieuwe ideeën van onze Asset Managers en Port Engineers. Dit doe je door de haven in te gaan en het gesprek aan te gaan met onze Asset Managers.

Daarnaast heb je een coachende en leidende rol binnen het Data Science team van Data Management en je pakt die rol ook binnen de bredere Data Science community. De Data Scientists van het Havenbedrijf werken verspreid over de verschillende afdelingen, en ontmoeten elkaar maandelijks om elkaar te inspireren en samen te werken in hackathons. Door jouw kennis van data science kun jij andere Data Scientists inspireren en motiveren.

Wat vragen wij van jou?

Als Senior Data Scientist binnen Data Management ben jij iemand die analytisch sterk is, waarde gedreven denkt en wendbaar en pragmatisch is. Daarnaast ben je assertief, klantgericht, in staat anderen te coachen en een echte teamspeler.

De volgende punten staan op jouw CV:

  • Een afgeronde WO-opleiding Artificial Intelligence, Computer/Data Science, Econometrie of een gerelateerde technische universitaire opleiding
  • Ten minste 5 jaar ervaring als Data Scientist, en aantoonbare ervaring met het leiden van data science projecten
  • Aantoonbare kennis van Python/R en Apache Spark
  • Aantoonbare kennis van statistiek en machine learning
  • Je spreekt Nederlands en Engels
  • Ervaring met Cloud platformen (bij voorkeur Azure)
  • Ervaring met de Agile werkwijze is een pre
  • Ervaring met IoT en time series analyses is een pre
  • Ervaring met GIS is een pre


Wat bieden wij jou?

Het startsalaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 5.346,- bruto per maand (met de mogelijkheid om via de jaarlijkse beoordeling door te groeien naar het einde van de schaal € 6.682-).

• 36-urige werkweek

• Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling

• Reiskostenvergoeding voor auto of OV

• Een persoonlijk keuzebudget van 19,6% bovenop je bruto maandsalaris (opgebouwd uit vakantietoelage (8%), dertiende maand (8,33%), vitaliteitsbijdrage (2,3%) en een extra budget van (0,97%). Dit opgebouwde budget kun je tussentijds (gedeeltelijk) laten uitkeren en/of inzetten om een fiets te kopen, extra pensioenstortingen bij het ABP te doen, extra verlofuren aan te kopen, of opleidingskosten (niet functie-gerelateerd) of loopbaanadvies fiscaal vriendelijk te verrekenen.

• Goede pensioenregeling bij het ABP (middelloon-stelsel, waarbij zo'n 70% van de premie door ons wordt vergoed).

• Een moderne werkplek met een fantastisch uitzicht over je werkgebied en de stad Rotterdam!

• We dragen bij aan jouw vitaliteit o.a. door korting te geven op jouw sportschool-abonnement en fruit op de werkplek beschikbaar te stellen.

• Uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. Jij slim, wij allemaal slimmer.

Contactinformatie

Als je aan de functie-eisen voldoet en je bent in deze uitdagende functie geïnteresseerd, solliciteer dan via de sollicitatiebutton op onze website. Omdat wij veel waarde hechten aan het naleven van de privacy wetgeving, nemen wij alleen sollicitaties via deze website in behandeling.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
AKS ProTalent
February 6, 2023
Expertia AI
February 6, 2023

Senior Data Analyst

GroundTruth
February 6, 2023

Senior Data Analyst